بیماری های مقعد, توده های ناحیه مقعد

علائم بواسیر خونی: خونریزی، خارش، درد و تورم

بواسیر خونی

بواسیر خونی که به آن هموروئید خونی نیز گفته می شود علائمی دارد که می تواند بسیار آزاردهنده باشد. خونریزی، درد و ناراحتی، خارش و تحریک، برجستگی یا تورم، احساس فشار یا سنگینی از حمله علائم بارز بواسیر خونی می باشد.

در صورت مشاهده هر یک از این علائم به خصوص اگر خونریزی شدید باشد یا علائم برای مدت طولانی ادامه پیدا کند بهتر است با یک متخصص جراحی و لیزر مشورت کنید تا تشخیص دقیق و درمان مناسب ارائه شود. بواسیر یکی از بیماری های بسیار متداولی است که شاید بیش از 75 درصد مردم جهان در طول زندگی خود یکبار آن را تجربه کنند. در واقع می توان گفت که بواسیر در سنین 45 الی 65 سال بیشتر شایع است.

بیماران مبتلا به بواسیر خونی علائمی مانند مشاهده توده هایی پر از خون در ناحیه مقعد خود را گزارش می کنند. این علائم بواسیر خونی اجابت مزاج را بسیار دشوار و دردناک می کند. با هر بار فشاری که از طریق دفع به این توده ها وارد می شود آن ها کشش بیشتری پیدا کرده و بزرگ تر و متورم تر می شوند. این بیماری باید سریعا درمان شود تا عوارض و علائم بیشتری را برای بیمار به همراه نداشته باشند.

عوامل ایجاد بواسیر خونی

معمولا بواسیر خارجی می تواند به بواسیر خونی تبدیل شود. در واقع با به وجود آمدن لخته های خونی و پیشرفت این بیماری شخص در نهایت ممکن است هموروئید ترومبوزه را نیز مشاهده کند. افرادی که به مدت طولانی می نشینند، به یبوست های شدید دچار می شوند و فشار های مقعدی مکرر را تجربه می کنند چندین برابر بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به بواسیر خونی یا همورویید خواهند بود.

بواسیر خونی

بواسیر خونی

بد نیست بدانید که این بیماری به ندرت می تواند به صورت خود به خود رخ دهد. گرچه محققان هنوز دلیل این امر را به طور قطعی کشف نکرده اند اما مطالعات و بررسی های مختلف بر روی آن همچنان انجام می شود.

بواسیر خونی عارضه ها و علائم زیر را برای بیماران به وجود می آورد:

  • درد بخصوص هنگام انجام فعالیت های روزانه مثل پیاده روی
  • خونریزی
  • تورم و التهاب شدید
  • سوزش
  • کبودی و بنفش شدن ناحیه
  • بروز بیماری های ناشناخته مقعدی
  • بروز شقاق و فیستول

درمان بواسیر خونی

درمان بواسیر خونی ممکن است شامل تغییرات در سبک زندگی، مصرف داروهای موضعی یا خوراکی، استفاده از داروهای ضد التهابی و در برخی موارد، عمل جراحی باشد. افزایش مصرف فیبر، نوشیدن مایعات کافی و پرهیز از زور زدن در هنگام دفع مدفوع نیز می‌تواند کمک کننده باشد.

بواسیر خونی نوعی بافت ملتهب است که در مقعد و به دلیل ایجاد لخته در رگ های پوستی آن به وجود می آید. این بافت های متورم بسیار دردناک می باشند و به دلیل وجود لخته یا ترومبوز که زیر پوست است به رنگ کبود یا بنفش در می آید. با اینکه این عارضه درد قابل توجهی برای بیمار دارد اما در صورت درمان طی یک الی دو هفته درمان خواهد شد. برای درمان و محو کردن بواسیر خونی نیاز است که متخصص جراحی پس از استفاده از بی حسی  یا بیهوشی یا خواب عمیق توده های خونی و بزرگ شده را از محل حذف نماید. به این فرآیند که طی جراحی انجام می شود هموروئیدکتومی یا برش هموروئید گفته می شود.

درمان بواسیر خونی مسلما در مقایسه با حالت های خفیف و عادی بواسیر بسیار متفاوت می باشد. در برخی از مواقع بدون اینکه از هیچ شیوه خاصی برای درمان بواسیر خفیف استفاده شود، این عارضه بهبود می یابد و تحلیل می رود، اما برای درمان بواسیر خونی از متد های نوین و پیشرفته پزشکی استفاده می شود تا بتوان به سرعت درد و ناراحتی بیمار را برطرف نمود.

در بواسیر خونی لخته های خون با لیزر درمان می شوند. در حقیقت لیزر بواسیر نسبت به سایر روش های درمان بواسیر خونی ارجح می باشد و عارضه ای را به دنبال نخواهد داشت. روش های کم تهاجمی امروزه برای درمان بواسیر خونی مزایای بسیار زیادی برای بیماران به همراه دارند که سبب می شود رضایت بالایی از نحوه درمان خود داشته باشند.

چه مدت طول می کشد تا بواسیر خونی درمان شود؟

مدت زمان مورد نیاز برای درمان بواسیر خونی با توجه به نوع درمان مشخص می شود. بدون شک اگر با شیوه های نوین پزشکی مانند لیزر درمانی بتوان بواسیر را درمان کرد دیگر نیازی نیست که دوران نقاهت بلند مدتی را سپری کرد. در صورتیکه اگر با جراحی و یا سایر شیوه های سنتی به درمان پرداخت، بیمار باید مدتی را برای رفع عارضه های بعدی آن منتظر بماند. برای اطلاعات بیشتر به مطلب درمان سریع بواسیر مراجعه کنید

در روش هموروئیدکتومی با تیغ جراحی، چندین هفته طول خواهد کشید تا تمام اثرات ناشی از بیماری به طور کامل برطرف شود. در این روش متخصص جراحی باید برای اینکه درد بیمار کمتر شود و یا مجددا بیماری عود نکند، دارو های مورد نیاز را تجویز کند. همچنین بیمار وظیفه دارد که حتما مراقبت های لازم بعد از عمل را به طور کامل و منظم انجام دهد تا درد او تسکین یابد.

در روش لیزر بواسیر از آنجایی که هیچ اثری از زخم یا درد یا هر عارضه جانبی دیگری مشاهده نمی شود. لذا به مراقبت های آنچنانی نیز نیازی ندارد، اما در هر صورت بهتر است که بیمار سبک زندگی درستی را دنبال کند تا از بروز انواع دیگر بیماری های مقعد جلوگیری کند.

سوالات متداول بواسیر خونی

1- بند آوردن خونریزی بواسیر خونی چگونه است؟

برای بند آوردن خونریزی بواسیر خونی یا هر نوع خونریزی مقعدی دیگر می توانید از کمپرس یخ استفاده کنید. در مرحله بعد می توانید از ملین ها و نرم کننده های مدفوع در صورت وجود یبوست استفاده کنید. همچنین استفاده از لگن آب ولرم نیز می تواند تا حدی به تسکین و کاهش خونریزی کمک کند.

2- آیا خونریزی بواسیر مفید است؟

خونریزی بواسیر زمانی اتفاق می افتد که احتباس خون در پاکه هموروئید به حدی است که دیواره آن را پاره می کند و به بیرون این پاکه راه پیدا می کند. ممکن است در مرحله اول برای تسکین درد و کاهش التهاب مفید باشد. اما به طور کل این خونریزی یک اتفاق غیر معمول است که نشانه زخم و پارگی و مستعد شدن ناحیه به عفونت می باشد. همچنین خونریزی مکرر بواسیر منجر به بروز آنمی یا کم خونی بیمار می شود.

3- بهترین دارو برای خونریزی بواسیر چیست؟

باتوجه به شرایط هر بیمار داروهای مختلفی تجویز می شود. اما معمول ترین پماد و دارویی که برای بواسیر دارای خونریزی تجویز می شود روهموروئین است. همچنین در صورت وجود یبوست شربت یا پودر ملین هم تجویز می شود.

4- بواسیر خونی چیست؟

بواسیر خونی یا هموروئید خونی به تورم و التهاب رگ‌های خونی در ناحیه مقعد و پایین‌تر از رکتوم اشاره دارد که ممکن است با خونریزی همراه باشد.

5- چه عواملی باعث بواسیر خونی می‌شوند؟

عوامل مختلفی می‌توانند به بواسیر خونی منجر شوند، از جمله یبوست مزمن، اسهال مکرر، نشستن یا ایستادن طولانی‌مدت، زور زدن بیش از حد در هنگام دفع مدفوع، چاقی، بارداری و رژیم غذایی کم فیبر.

6- علائم بواسیر خونی چیست؟

علائم شامل خونریزی مقعدی، درد و ناراحتی، خارش، تورم و احساس فشار در ناحیه مقعد است.

7- آیا بواسیر خونی خطرناک است؟

بواسیر خونی به‌طور معمول خطرناک نیست، اما در صورتی که خونریزی شدید یا مداوم باشد، باید به پزشک مراجعه کرد تا علت دقیق بررسی شود و از سایر بیماری‌ها جلوگیری گردد.

8- آیا بواسیر خونی قابل پیشگیری است؟

بله، با رعایت رژیم غذایی پر فیبر، مصرف مایعات کافی، اجتناب از زور زدن در هنگام دفع مدفوع، حفظ وزن مناسب و پرهیز از نشستن یا ایستادن طولانی‌مدت می‌توان خطر بواسیر خونی را کاهش داد.

9- آیا بواسیر خونی خود به خود برطرف می‌شود؟

ر بسیاری از موارد، بواسیرهای خفیف ممکن است با تغییر در سبک زندگی و رعایت برخی توصیه‌های بهداشتی خود به خود بهبود یابند. اما بواسیرهای شدیدتر ممکن است نیاز به درمان دارویی یا جراحی داشته باشند.

author-avatar

About دکتر زهرا سعادتی

دکتر زهرا سعادتی متخصص جراحی عمومی و لیزر، اولین بانوی جراح که لیزر بیماری های نشیمنگاه در یک جلسه را به طور تخصصی و حرفه ای در ایران آغاز نموده اند. ایشان در سال 1378 موفق به دریافت بورد تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی تهران شده اند و دوره های جراحی با لیزر پرتوان را ابتدا در روسیه و ترکیه و سپس در ایران سپری نموده اند. تلفن ثابت تماس با مطب با پیش شماره تهران 22761600 و 22766853 و شماره موبایل و واتساپ 09120052674

2 thoughts on “علائم بواسیر خونی: خونریزی، خارش، درد و تورم

  1. Avatar photo صمد گفت:

    سلام.من بواسیل دارم بعد از مزاج خون ریزی دارم.کلونوزکپی ام رفتم نوعه درجه دو هستش.اگر با لیزر عمل کنیم هزینش چقدر میشه؟

    1. دکتر زهرا سعادتی دکتر زهرا سعادتی گفت:

      سلام شما باید معاینه شوید تا بتوان هزینه لیزر هموروئید را به طور دقیق گفت برای اطلاعات بیشتر با مطب تماس بگیریدو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *