بیماری های مقعد, توده های ناحیه مقعد

هموروئید در بچه ها

هموروئید در بچه ها

مقالات متعددی احتمال بروز هموروئید در بچه ها را بسیار پایین اعلام کرده اند و معمولا در طیف کمی از کودکان ممکن است بر اثر فشار و استرس به خصوص فشار ناشی از یبوست درجات ضعیفی از هموروئید کودکان بروز می کند. بالاترین گزارش در مورد ابتلا به هموروئید در سنین بالای 45 سال گزارش شده است.

باید توجه داشته باشیم که بچه ها ممکن است از گفتن علائم و مشکلات اجابت مزاج خود به والدین خجالت بکشند. شایع ترین علت هموروئید در بچه ها یبوست است و شایع ترین علامت نیز شکایت از ناتوانی در دفع یا احساس داشتن مدفوع بعد از عمل دفع می باشد. علامت دیگر وجود خون در مدفوع یا کاغذ توالت است. در اولین نگاه ممکن است همورئید با شقاق نیز اشتباه گرفته شود. برای خواندن مطلب شقاق در کودکان کلیک کنید.

بنابراین به محض مشاهده هر یک از این علائم در کودک خود سریعا به متخصص کودکان و یا متخصص جراحی مراجعه کنید تا تشخیص نهایی اعلام شود. درمان همورئید در کودکان معمولا خانگی است اما قبل از هر اقدامی به پزشک مراجعه کنید تا دستورات لازم را به شما بدهند و وضعیت کودک شما را از هر لحاظ بررسی کند. دقت کنید اگر همورئید در کودکان مزمن شود دیگر درمان های خانگی جواب نمی دهد و ممکن است مجبور شوید کودک را برای عمل جراحی آماده کنید. بنابراین با اولین علامتی که مشاهده می کنید سهل انگاری نکنید و اقدام مناسبی برای درمان همورئید کودک خود انجام دهید.

علائم هموروئید در بچه ها و کودکان

مراجعه به متخصص برای درمان هموروئید

در ابتدای مراجعه شما به متخصص موارد زیر بررسی خواهد شد:

  1. سن کودک و بررسی پرونده و سابقه پزشکی کودک
  2. مدت زمان ظهور علائم
  3. تحمل کودک در مقابل داروها و دوره های درمانی در چه حد است
  4. اظهارات خانواده کودک درباره خلق و خو و عادات کودک

پزشک متخصص این موارد را بررسی می کند و کودک را ویزیت می کند و در نهایت نظر قطعی درباره درمان هموروئید کودک شما را اعلام می کند.

درمان های خانگی هموروئید در بچه ها

بعد از مراجعه به پزشک متخصص و اطمینان از وضعیت عمومی کودک ممکن است پزشک شما یکی یا همه 5 مورد زیر را برای درمان خانگی کودک شما توصیه کند:

  1. با توجه به این که داروی خاصی برای درمان هموروئید در بچه توصیه نمی شود ممکن مصرف ایبوبروفن برای تسکین درد در مواقع ضروری توصیه شود
  2. نشتن در لگن آب گرم به مدت 20 الی 30 دقیقه برای چند نوبت در روز
  3. استفاده از جو دوسر که به لگن آب گرم اضافه می شود و خاصیت تسکین دهنده دارد
  4. استفاده از نشاسته ذرت برای کاهش خارش مقعد در کودکان
  5. استفاده از کیسه یخ که با یک حوله تمیز و مناسب پوشیده شده است برای مدت 5 دقیقه در مواقع بروز درد

درمان هموروئید کودکان

رژیم غذایی در کودکانی که هموروئید دارند

یک رژیم پر فیبر مهم ترین راه درمان هموروئید است. رژیم پرفیبر شامل سبزی ؛ میوه تازه ؛ حبوبات ؛ نان ؛ برنج قهوه ای ؛ آجیل؛ دانه ها ؛ و عدس است. بچه ها باید از خوراکی هایی که باعث یبوست می شوند اجتناب کنند شامل شیر ؛ پنیر ؛ بستنی ؛ کیک ؛ موز و غذا های پردازش شده و فست فود و غذاهای آماده. بچه هایی که هموروئید دارند باید روزانه آب میوه فراوان بنوشند و نوشیدنی های کافئینه و چای مصرف نکنند زیرا آن ها ادرار آور بوده و آب را از بدن کودک خارج می کند و در نهایت کم آبی منجر به بروز یبوست و بیماری های وابسته به یبوست می شود.

شرايط اورژانس هموروئيد در بچه ها

گاهي کودک مبتلا به هموروئيدهاي خيلي دردناك است كه ممكن است اين درد زياد بعلت ترومبوز باشد. احتقان شديد هموروئيد منجر به این درد اورژانسی می شود. حالت هموروئید ترومبوزه زمانی است که لخته خونی در ناحیه محبوس شده و درد و نبض دارد و حتی ممکن است کمی گرم تر از دیگر نقاط باشد.
طبق اخرين كتابهاي مرجع توصيه شده اگر بيمار در اين مرحله مراجعه كند بهتر است در همان ٢٤ ساعت اول تحت عمل قرار بگيرد زيرا درمانهاي ديگر سبب طولاني شدن مرحله ي درمان مي شود و کودک درد زیادی متحمل می شود. هموروئید ترومبوزه در صورتی که تحت جراحی قرار نگیرد پس از جذب شدن لخته خون به صورت یک گوشت اضافه باقی خواهد ماند.

چه مواردی منجر به تشدید هموروئید در کودکان می شود

یک اصل در مورد جلوگیری از عود هموروئید در کودکان وجود دارد و آن این است که از بروز هرگونه فشار و استرس در این ناحیه جلوگیری کنید و عادات غلط کودک خود را تصیحح کنید بنابراین توجه به نکات زیر ضروری است:

  • جلوگیری از یبوست
  • رژیم غذایی پر فیبر و سرشار از مایعات و میوه ها
  • نپوشیدن لباس های تنگ و پلاستیکی
  • جلوگیری از کم تحرکی و تنبلی کودک
  • اجتناب از غذاهای فست فود غذاهای آماده و غذاهایی که ارزش غذایی پایینی دارند و جایگزین کردن آنها با غذاهای تازه و سالم و میوه و آبمیوه و سبزیجات

یبوست بچه ها

تحقیقات مربوط به همورئید در کودکان

تحقیقات کمی درباره همورویید در کودکان انجام شده و شاید به این علت باشد که بروز این بیماری در کودکان بسیار نادر است و با یک تغییر کوچک در سبک زندگی قابل درمان است. در یکی از تحقیقات که در سال 2007 انجام شده است عنوان شده ابتلای کودکان به هموروئید بسیار نادر است و بر اثر یک فشار و استرس ناگهانی بروز می کند که علامت خاصی ندارد.این وضعیت ممکن است تا بزرگسالی ادامه داشته باشد و در سنین بالاتر به طور شدید و علامت دار بروز کند.

همچنین در یک تحقیق که در سال 2013 بر روی تعدادی از بیمه شدگان یک شرکت بیمه انجام شده بود عنوان شده افرادی که از کودکی دارای ضایعات خوش خیم مقعد هستند 15 درصد بیشتر از افراد دیگر در خطر ابتلا به بیماری ها و سرطان های مربوط به ناحیه مقعد می شوند.

سوالات متداول هموروئید در بچه ها

1-آیا کودکان هم به هموروئید مبتلا می شوند؟

بله در صورتی که کودک دچار کم آبی شود می تواند دچار هموروئید شود. به دنبال کم آبی و خشکی مزاج دیواره مقعد آسیب می بنید و عمل دفع برای کودک مشکل می شود. کودک به دلیل ترس از دفع مدفوع دردناک از اجابت مزاج امتناع می کند و بروز هموروئید و حتی شقاق کودک تشدید می شود.

2-پماد درمان هموروئید برای کودکان چیست؟

به طور معمول متخصص جراحی پس از معاینه و بررسی وضعیت کودک شما پماد آنتی هموروئید به همراه یک شربت ملین مناسب تجویز می کند. اما مصرف دارو و پماد به تنهایی توصیه نمی شود. والدین کودک باید او را به مصرف میوه و آبمیوه تشویق کنند. اگر کودک شما به مدرسه می رود حتما یک بطری 1 لیتری آب را در کیف او بگذارید و فرزند خود را مجاب کنید تا این بطری آب را تا پایان روز مصرف کند. همچنین آماده کردن یک ظرف میوه پوست کنده و خرد شده نیز به تشویق کودک در مصرف میوه بسیار کمک کننده است. دقت کنید استفاده بی رویه از پماد هموروئید و بدون تجویز پزشک ممکن است منجر به خونریزی و نازک شدن دیواره مقعد شود.

3-بواسیر در کودکان زیر دو سال چگونه بروز می کند؟

در برخی موارد مادران شکایت می کنند که کودک آنها بعد از مصرف شیر خشک دچار یبوست می شوند و مشکوک به بروز هموروئید در کودک می باشند. دقت کنید که آب کافی همراه شیر خشک مخلوط کنید. حتی برای رفع خشکی مزاج کودک آب به او بنوشانید تا مدفوع او نرم شود. اگر مشکل کودک شما رفع نشد با مشورت پزشک از شربت ملین استفاده کنید.

4-از کجا بدانیم که کودک هموروئید دارد؟

اجابت مزاج کودک خود را کنترل کنید. معمولا کودکانی که دچار یبوست و هموروئید می شوند از دفع مدفوع خودداری می کنند. در صورتی که بعد از اجابت مزاج خون در مدفوع کودک مشاهده کردید و یا متوجه التهاب و برجستگی در اطراف دهانه مقعد شدید به بروز هموروئید در کودک خود مشکوک شوید .

author-avatar

درباره دکتر زهرا سعادتی

دکتر زهرا سعادتی متخصص جراحی عمومی و لیزر، اولین بانوی جراح که لیزر بیماری های نشیمنگاه در یک جلسه را به طور تخصصی و حرفه ای در ایران آغاز نموده اند. ایشان در سال 1378 موفق به دریافت بورد تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی تهران شده اند و دوره های جراحی با لیزر پرتوان را ابتدا در روسیه و ترکیه و سپس در ایران سپری نموده اند. تلفن ثابت تماس با مطب با پیش شماره تهران 22761600 و 22766853 و شماره موبایل و واتساپ 09120052674

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *