اسهال به نوعی اختلال در روند دفع گفته می شود که در آن افراد دچار بیرون روی هایی بسیار شل و کاملا آبکی می شوند. در واقع کسانی که مدفوع شان به نسبت معمول شل و آبکی است دچار این اختلال رایج هستند. از جمله اصلی ترین و مهم ترین دلیلی که منجر به بروز اسهال ناگهانی و مزمن در افراد می شود، انواع و اقسام عفونت های ناشی از ورود آلودگی هایی چون باکتری، میکروب، ویروس و موارد دیگری از این قبیل است که از راه های گوناگونی به خصوص از راه غذایی وارد دستگاه گوارش افراد می شود.
لازم به ذکر است در کنار شل شدن مدفوع این بیماری دارای علائم دیگری است که در پایین چند مورد از مهم ترین مورد ها را آورده ایم:
لازم به ذکر است این بیماری عمدتاً در زمره ی بیماری های کم خطر با راه های درمانی سریع قرار می گیرد با این حال در برخی از موارد ممکن است نشات گرفته از بیماری ها و مشکلات خطرناکی در بدن افراد باشد. به این گونه اسهال ها که به نسبت خطرناک تر هستند اسهال بغرنج گفته می شود. اسهال بغرنج از علائمی به مراتب شدید تر و بد تر از اسهال های معمولی برخوردار است که باید به طور حتم جدی گرفته شده و قطعاً به پزشک مراجعه شود.
همانطور که قبلاً هم گفتیم اصلی ترین دلیل بروز این عارضه انواع عفونت ها می باشد، اما علاوه بر این دلایل دیگری هم وجود دارند که منجر به بروز اسهال می شوند. از جمله برخی از این دلایل عبارتند از:
این عارضه دارای انواع گوناگونی است که پزشکان و متخصصین با توجه به بررسی های متعددی که روی بیماران مبتلا به اسهال انجام داده اند آن را در دسته های مختلفی طبقه بندی می کنند.
اگر می خواهید با انواع اسهال بیشتر آشنا شوید می توانید با خواندن موارد پایین اطلاعات مفیدی کسب کنید:
برای درمان اسهال روش های گوناگونی وجود دارد که می توان آن ها را در دو دسته ی کلی به نام های درمان خانگی و درمان دارویی طبقه بندی کرد. درمان خانگی این بیماری با مصرف خوراکی های مختلفی مثل آب فراوان، میوه هایی چون آناناس، موز، بلوبری، کدو تنبل، خوردن آب نارگیل، کره ی بادام زمینی، سویا، چای سبز، چای زنجبیل، چای بابونه و موارد بسیار زیاد دیگر صورت می گیرد که بسیاری از آن ها در طب سنتی ذکر شده اند.
درمان های دارویی اسهال همواره سریع تر از درمان خانگی است که عمدتاً مورد تجویز پزشک ها قرار می گیرند. از جمله دارو هایی که برای درمان این عارضه تجویز می شوند عبارتند از لوپرامید، دی سیکلومین، بیسموت ساب سیترات.
برای درمان اسهال آبکی که منجر به دفع مقدار زیادی از آب بدن می شود نیز هم درمان دارویی و هم درمان خانگی توصیه می شود. علاوه بر مصرف موز، نان سبوسدار و سیب لازم است از مصرف برخی خوراکی ها خودداری کنید. مثلا از مصرف لبنیات و قهوه و چای و خوراکی های محرک و نیمه آماده خودداری کنند. استفاده از پودر او آر اس و قرص لوپرامید نیز توسط پزشک توصیه می شود.
لازم است بدانید اسهال اگر درمان نشود و در اولین فرصت اقدامات درمانی مربوط به آن انجام نشود ممکن است افراد دچار عارضه هایی مثل شقاق مقعدی، فیستول و هموروئید بروز شوند. از این رو اگر دچار این بیماری شده اید می بایست در اسرع وقت اقدام به درمان آن کنید.
ممکن است پزشک شما استفاده از پوار مقعدی یا دوش مقعدی را به شما پیشنهاد…
بواسیر (Hemorrhoids)، که به آن هموروئید نیز گفته میشود، تورم یا گشاد شدن رگهای خونی…
شقاق مقعدی یک بریدگی یا پارگی کوچک در پوست یا پوشش مخاطی مجرای مقعد یا…
زگیل آبکی یا مولوسکوم کونتاژیوزوم نوعی عفونت ویروسی پوست است که توسط ویروسی به نام…
در گذشته امکان درمان فیستول مقعدی بدون جراحی امری کاملا غیر ممکن بود. زیرا فیستول…
بی اختیاری ادرار یکی از اختلالات رایج هم در بین مردان و هم زنان است.…
اولین بانوی جراح تخصصی هموروئید و شقاق با لیزر در ایران. تمام مراحل با لیزر و توسط دکتر سعادتی انجام می شود. واتساپ 09120052674
نمایش دیدگاه ها
من تقریبا یک ساله اسهالم و دکتر رفتم کولو سونو اندو گرفتم گفت میکروب معده داری و روده هات زخمه دارو تجویز کرد یه ماه خوردم خثب بودم بعد یه ماه دوباره اونجوری شد رفتم دوباره داروی دیگری تجویز کرد اینا اثری نداره من با خودم میگم برم همون داروی قبلی رو بگم بهم بده به مدت طولانی مصرف کنم ایشالله خوب بشم ولی نمیدونم چیکار کنم هنوز کاری نکردم شما بنظرتون چیکار کنم
علاوه بر مصرف داروی مناسب حتما از یک متخصص تغذیه رژیم غذایی مناسب دریافت کنید و حداقل 6 ماه تحت نظر باشید. برخی از داروهای گوارشی امکان تکرار ندارند. بدون مشورت پزشک معالج داروها را تکرار نکنید.