غده های چربی که در زیر پوست به وجود می آیند، به راحتی قابلیت درمان شدن دارند. درمان غده چربی می تواند با استفاده از روش های گیاهی و جراحی های مختلف صورت پذیرد. اما روش های جراحی به خصوص با لیزر پرتوان در یک جلسه و بدون عود و بازگشت انجام می شوند.
این دسته از غده ها، غیر سرطانی هستند و می توان برای درمان آنها از روش های ساده استفاده کرد. اما در برخی موارد نیز غده های چربی یا لیپوم ها ممکن است شدت یافته، و برای بیمار مشکلاتی را به همراه آورد. از این رو باید به دنبال روش های تاثیرگذارتر برای درمان غده چربی بود. همچنین در نظر داشته باشید که تشخیص تفاوت غده چربی از غده سرطانی به عهده متخصص جراحی عمومی می باشد.
این غده های ترد و نازک چربی هیچ دردی با خود به همراه ندارند. اما منجر به بروز ناراحتی در بیمار می شوند. توده های چربی که اصولا در قسمت های مختلف بدن همچون شانه، سینه، گردن، ران، بازو و … به وجود می آیند، در صورتی که به اعصاب بدن فشار آورند، با درد و ناراحتی همراه می شوند.
اما این مسئله به آن معنا نیست که نمی توان اقدام به درمان غده چربی در بدن نمود. لیپوم ها در بین پوست و عضله زیرین آن ایجاد می شوند و بدون هیچ گونه درد و ضرری برای بدن هستند. اما لازم است درمان شوند تا از بروز مشکلات دیگر در بدن جلوگیری به عمل آورند.
بهترین روش های درمان غده چربی
روش های بسیاری وجود دارد که می توانند در درمان غده ها و کیست های چربی موثر باشند. از جمله مهمترین این روش ها باید به موارد زیر اشاره نماییم:
جراحی غده چربی
بیشتر متخصصین جراحی بر این عقیده هستند که بهترین راهکار برای از بین بردن همیشگی لیپوم یا غده چربی، جراحی آن است. در این روش با تزریق استروئید می توان به درمان توده چربی کمک کرد. در روش جراحی، معمولا درمان غده چربی زیر پوست با استفاده از بی حسی موضعی انجام شده و بیماری می تواند پس از عمل از بیمارستان یا کلینیک خارج شود.
این دسته از غده های چربی، که در زیر پوست انباشته می شوند، به بافت ها حمله نمی کنند. از این رو می توان به راحتی و تنها با یک برش ساده، آنها را از بدن خارج کرد. پس برای درمان غده چربی متخصص جراحی عمومی تنها با ایجاد یک برش کوچک، توده را با لیپوساکشن یا فشار فیزیکی از بدن خارج می کند.
درمان غده چربی با لیزر
لیزر درمانی یکی دیگر از روش های موثر برای درمان کردن غده های چربی به شمار می رود. این روش از سال ۲۰۰۶ میلادی توسط سازمان غذا و داروی آمریکا مورد تایید قرار گرفته است و تاثیر زیادی در درمان این نوع کیست های چربی دارد.
در لیزر درمانی، میله باریکی به نام کانولا وارد غده چربی شده، و پس از تخریب توده های زیر جلدی بدن، آنها را از بدن خارج می کند. این روش برای درمان غده چربی بسیار موثر است و طرفداران زیادی دارد.
همچنین می توان لیزر پرتوان را در جراحی غده چربی با تیغ جایگزین کرد. بدین ترتیب برشی بسیار ظریف که به سرعت بهبود می یابد ایجاد می شود. سپس لیپوم خارج می شود. در اکثر موارد نیازی به زدن بخیه بعد از جراحی لیپوم با لیزر نمی باشد.
درمان با روش های خانگی
روش دیگری که برای درمان کیست های چربی کوچک استفاده می شود، روش های خانگی و گیاهی هستند. روش های خانگی از هزینه کمتری نسبت به روش های دیگر برخوردار بوده و عوارضی نیز ندارند. این دسته از روش های درمانی، راهکارهای غیر تهاجمی هستند که به رهایی از شر لیپوم های کوچک کمک می کنند اما درمان صد در صد محسوب نمی شوند. از جمله بهترین و مهمترین روش های خانگی، عبارتند از:
- استفاده از سرکه سیب
- استفاده از روغن کرچک
- استفاده از زردچوبه
- مصرف داروی گیاهی مریم گلی برای درمان و جلوگیری از لیپوم
- سیر
سوالات متداول درمان غده چربی
1-مدت زمان درمان گیاهی غده چربی چقدر است؟
اصولا درمان گیاهی غده چربی تاثیر گذاری طولانی مدت دارند و لازم است در زمان زیادی مورد استفاده قرار گیرند. کمترین زمان ممکن برای تاثیر گذاری روش های درمان گیاهی لیپوم ، بیش از یک ماه است.
2-آیا می توان با استفاده از رژیم غذایی توده چربی را کاهش داد؟
بدون شک برای این که بتوان اقدام به درمان غده چربی نمود، لازم است توجه کنیم که چه می خوریم. خوردن غذاهایی که سرشار از کلسترول و چربی هستند، تنها توده چربی را به حالت بدتری دچار می کنند. توجه داشته باشید که با کاهش وزن نمی توان غده چربی را کوچکتر کرد.
3-مصرف چه غذاهایی می تواند به درمان توده چربی کمک کند؟
مصرف روزانه 2 فنجان چای سبز، مواد غذایی که سرشار از اسید های چرب امگا 3 هستند و نوشیدن آب کافی می توانند به میزان قابل توجهی به درمان غده چربی کمک کنند.
4-دلایل متعددی که منجر به ایجاد توده های چربی می شوند کدامند؟
دلایلی مختلفی وجود دارد که فرد را به بیماری لیپوم گرفتار می کند. از جمله مهمترین این دلایل باید به بیماری های ارثی، گرفتگی مجراهای بدن، عفونت ها و التهاب های مزمن اشاره نماییم.
5-آیا غده های چربی زیر پوست می توانند سرطانی باشند؟
معمولا توده های چربی سرطانی نیستند، اما در صورتی که به اعصاب فشار وارد کنند، می توانند برای بدن درد و ناراحتی بسیاری به همراه داشته باشند.