کیست مویی کیسه ای پر شده با مو و زوائد پوست است که می تواند در درجات بالاتر دچار چرک و عفونت نیز شود، و در انتهای استخوان دنبالچه، بالای خط باسن شکل می گیرد. آنچه معمولا باعث ایجاد این کیست می شود، برگشت مو به زیر پوست و آلودگی فولیکولهای مو است و اصولا این کیست در اطراف یک فولیکول مو شکل می گیرد. نمایش ظاهری کیست پیلونیدال شبیه یک منفذ یا فرورفتگی کوچک در پوست است که حاوی یک لکه تیره یا مو می باشد. کیست های مویی باید توسط متخصص تخلیه و درمان شوند. بهتر است این درمان با لیزر کیست مویی انجام شود. این بیماری معمولا با عمل سرپایی کیست مویی مرتفع می شود.
در شرایط معمولی، عمل جراحی کیست مویی یک عمل سرپایی است و بیمار چند ساعت بعد از عمل مرخص می شود. دو روش متداول عمل سرپایی کیست مویی عبارتند از:
در مواردی که کیست مویی برای اولین بار تحت درمان قرار می گیرد و عفونت نیز جزئی باشد، پزشک احتمالا روش برش و تخلیه را پیشنهاد می کند. این نوع عمل سرپایی کیست مویی در مطب و به شرح زیر انجام می شود:
احساس کمی درد بعد از این عمل طبیعی است و ممکن است بر اساس تشخیص پزشک جراح آنتی بیوتیک تجویز شود.
اگرچه معمولاً اولین گزینه جراحی سرپایی کیست مویی روش برش و تخلیه است، اما در صورتی که کیست مویی بسیار پیچیده، یا عفونت شدید باشد و همچنین، در مواردی که قبلاً عمل برش و تخلیه انجام شده اما کیست مجددا عود کرده است، پزشک سیستکتومی را پیشنهاد می کند.
در عمل جراحی سیستکتومی، کیست پیلونیدال به طور کامل برداشته می شود و اگرچه نسبت به روش قبلی پیچیده تر است، اما شانس موفقیت بیشتری دارد. جراحی کیست پیلونیدال در مراکز جراحی سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی از کمر انجام می شود و حدود 30 دقیقه طول می کشد. نحوه عمل سرپایی کیست مویی به روش سیستکتومی به شرح زیر است:
مدت زمان بهبودی بستگی به نحوه عمل جراحی و باز یا بسته بودن زخم بعد از عمل دارد. به طور کلی، بهبودی کامل از یک هفته تا سه ماه طول خواهد کشید. بیشتر افراد می توانند فعالیت های منظم خود را دو روز تا چهار هفته بعد از عمل از سر بگیرند. درد و حساسیت بعد از عمل را می توان به روش های زیر مدیریت کرد:
برای جلوگیری از ابتلا به عفونت یا عود کیست مویی ، دستورالعمل هایی را که پزشک می دهد، باید با دقت دنبال کرد. در صورتی که پزشک آنتی بیوتیک تجویز کرده است، حتماً دوره آن را کامل نمایید، حتی اگر بیمار قبل از اتمام دوره احساس بهبودی داشته باشد.
برداشتن کیست پیلونیدال به طور کلی بی خطر است. ولی در صورت تجربه موارد زیر باید حتما با پزشک تماس گرفت:
مطالعات نشان می دهد که میزان عود کیست های پیلونیدال بعد از عمل، 30 درصد است. درمان کیست مویی به طور اصولی و اجرای دستورالعمل های زیر تا حد زیادی از عود کیست مویی جلوگیری می کند و احتمال عود را به صفر نزدیک می کند:
زگیل آبکی یا مولوسکوم کونتاژیوزوم نوعی عفونت ویروسی پوست است که توسط ویروسی به نام…
در گذشته امکان درمان فیستول مقعدی بدون جراحی امری کاملا غیر ممکن بود. زیرا فیستول…
بی اختیاری ادرار یکی از اختلالات رایج هم در بین مردان و هم زنان است.…
بی اختیاری ادرار به انگلیسی Incontinence یا نشت غیر ارادی ادرار جزء بیماری های شایع…
داروهایی که به صورت پماد برای شقاق عرضه می شوند نقش مهمی هم در کنترل…
کیست مویی (سینوس پیلونیدال) و زایمان سزارین دو موضوع متفاوت هستند، اما اگر زنی که…
اولین بانوی جراح تخصصی هموروئید و شقاق با لیزر در ایران. تمام مراحل با لیزر و توسط دکتر سعادتی انجام می شود. واتساپ 09120052674