غده و توده های بدن

آیا لیپوم خطرناک است؟

آیا لیپوم خطرناک است

آیا لیپوم خطرناک است؟ این سوالی است که برای بسیاری از افرادی که بر روی بدن خود برآمدگی مشاهده می کنند، و می دانند که توده سفت زیر پوست آنها لیپوم است پیش می آید. لیپوم در واقع بافت چربی است که در زیر پوست به آرامی رشد نموده و منجر به بروز برآمدگی در زیر پوست می شود.

هر انسانی در هر سنی ممکن است با این بافت های چربی مواجه شود. اما اصولا کودکان کمتر با لیپوم مواجه می شوند. اگر بخواهیم بگوییم آیا لیپوم خطرناک است یا خیر، باید بگوییم بدون شک هر نوع توموری که بر روی پوست ایجاد می شود نیازمند پی گیری است. لیپوم ها به خودی خود خطرناک نیستند اما باید وضعیت لیپوم زیر نظر باشد. تفاوت غده های چربی با غده های سرطانی برای عموم واضح نیست و مراجعه به متخصص جراحی عمومی برای تشخیص قطعی ضروری است.

چگونه می توان لیپوم را بر روی بدن احساس کرد؟

این که آیا لیپوم خطرناک است یا خیر، مسئله ای است که باید به آن توجه شود. لیپوم ها به طور کلی در اشکال مختلفی بر روی پوست دیده می شوند. از این رو به راحتی می توان آنها را بر روی پوست بدن احساس کرد. لیپوم اصولا بر روی ران، بازو، گردن، شکم، شانه، گردن و … به وجود می آیند. و به راحتی نیز قابل تشخیص است. همچنین توده های ناحیه تناسلی نیز می توانند نوعی از لیپوم باشند.

لیپوم های خطرناک

برخی از لیپوم ها نرم هستند، در صورتی که بر روی آنها انگشت کشیده شود، به راحتی حرکت می کنند. این توده ها تنها در زیر پوست به وجود می آیند و در برخی موارد کم رنگ هستند. البته نوع بی رنگ آنها نیز وجود دارد که در زیر پوست ایجاد می شوند. برخی به دلیل همین ویژگی ها برایشان این سوال به وجود می آید که آیا لیپوم خطرناک است، اما پاسخ مناسبی برای آن نمی یابند.

زیرا لیپوم های خاصی هستند که بی رنگ بوده و به آرامی در زیر پوست رشد می کنند. از این رو ممکن است خطراتی را نیز با خود به همراه داشته باشند. در پاسخ به این سوال که آیا لیپوم خطرناک است باید بگوییم، اگر این توده های چربی به اعصاب زیر پوست نفوذ کنند، دردناک بوده و آرامش را از شخص می ربایند.

آیا لیپوم سرطانی است؟

این توده های زیر جلدی بدن که به بیماری سرطان شباهت زیادی دارند، خود به دو دسته خوش خیم و بدخیم دسته بندی می شوند. این به معنای آن نیست که لیپوم ها نوعی سرطان به شمار می روند، اما بدون تردید در برخی موارد ممکن است برای بدن مضر باشند.

درمان این توده ها ضروری نیست مگر این که توده سفت زیر پوست، ناراحتی و درد را برای بیمار به همراه داشته باشد. یا از لحاظ ظاهری، زیبایی چهره یا بدن بیمار را به مخاطره بیاندازد. در این حالت بهتر است حتما به متخصص جراحی عمومی و لیزر مراجعه نمایید. با لیزر می توان بدون اسکار و به طور سرپایی لیپوم را خارج و درمان کرد.

سوالات متداول خطرات لیپوم

1-علت به وجود آمدن لیپوم در زیر پوست چیست؟ 

اصولا علت به وجود آمدن این دسته از توده های سفت در زیر پوست ناشناخته است. اما برخی از پزشکان بر این باور هستند که ممکن است لیپوم ها به دلایل سابقه خانوادگی در زیر پوست به وجود می آیند. تجمع چربی در نقطه ای خاص از بدن منجر به بروز لیپوم می شود.

2-بیشتر چه کسانی به بیماری لیپوم دچار می شوند؟ 

فرقی ندارد که شما از اضافه وزن برخوردار هستید یا خیر. این دسته از توده های چربی ممکن است در هر شخصی دیده شود. اما معمولا رشد لیپوم در بدن بزرگسالان بین 40 تا 60 سال شایع تر می باشد.

3-لیپوم برای چه افرادی خطرناک است؟ 

مسلما این بیماری می تواند برای برخی از افراد که شرایط و بیماری خاص دارند، خطرناک باشد. حتی افرادی که از سلامت کامل برخوردار هستند نیز، در صورتی که به بیماری لیپوم گرفتار شوند و این توده به اعصاب زیر پوست آنها نفوذ کند، خطرناک خواهد بود.

4-چه شرایطی ممکن است خطر ابتلا به لیپوم را افزایش دهد؟

افرادی که شرایط خاصی همچون سندرم کودن، بیماری مادلونگ، سندرم گاردنر و adiposis dolorosa را دارند، که در اصل یک اختلال نادر است که توسط چندین لیپوم دردناک قابل مشاهده است، بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند.

5-نحوه تشخیص بیماری لیپوم به چه صورت است؟

معمولا بیشتر متخصصین جراحی عمومی برای تشخیص این بیماری، از معاینه فیزیکی استفاده می کنند. زیرا لیپوم ها بافت نرمی دارند و به معمولا دردناک نیستند. از این رو به راحتی قابل لمس بوده، و میتوان آنها را شناسایی کرد.

author-avatar

About دکتر زهرا سعادتی

دکتر زهرا سعادتی متخصص جراحی عمومی و لیزر، اولین بانوی جراح که لیزر بیماری های نشیمنگاه در یک جلسه را به طور تخصصی و حرفه ای در ایران آغاز نموده اند. ایشان در سال 1378 موفق به دریافت بورد تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی تهران شده اند و دوره های جراحی با لیزر پرتوان را ابتدا در روسیه و ترکیه و سپس در ایران سپری نموده اند. تلفن ثابت تماس با مطب با پیش شماره تهران 22761600 و 22766853 و شماره موبایل و واتساپ 09120052674

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *