غده و توده های بدن

تفاوت غده چربی با غده سرطانی

تفاوت غده چربی با غده سرطانی

غده چربی یک بافت نرم در زیر پوست است و به دلیل اینکه سلول های چربی رشد زیادی می کنند ایجاد می شود. این غده ها معمولا خوش خیم می باشند و در هر نقطه ای از بدن می توانند ظاهر شوند. غده های سرطانی معمولا بافت ناهمواری می باشند که بر اثر تکثیر مهار نشده سلول بروز می کنند. معمولا غده های چربی کوچک می باشند و به راحتی در زیر پوست با فشار دادن، حرکت می کنند. این نوع غده ها سرطانی نیستند اما بهتر است در هنگام مشاهده چنین غده هایی به متخصص جراحی عمومی و لیزر مراجعه نمایید.

غده چربی معمولا بدون درد و کوچک است و اگر بزرگ تر و ناهموار تر باشد ممکن است غده سرطانی باشد. اما گاهی نیز ممکن است غده های سرطانی بدون درد باشند. برای تشخیص چنین غده هایی جراحان از غده نمونه برداری انجام می دهند تا مطمئن شوند که چه نوع غده ای است و سپس اقدام به درمان آن می نمایند.

غده چربی

علل ایجاد غده چربی و سرطانی

هنوز به طور کامل علت دقیقی از ایجاد غده چربی و توده های زیر جلدی بدن مشخص نشده است اما ممکن است ارثی باشد و بیماران از والدین خود آن را به ارث ببرند. همچنین برخی بیماری ها می توانند باعث ایجاد غده چربی شوند از جمله: سندرم گاردنر، سندرم کوهدن، بیماری مادلونگ. به علاوه ممکن است برخی از عوامل مانند چاقی، کلسترول بالا، دیابت، بیماری کبدی و اختلال در تحمل گلوکز باعث ایجاد غده چربی شود.

 اما دلیل ایجاد غده های سرطانی ممکن است موج الکترومغناطیسی مانند مایکروویو باشد. همچنین مواد آرسنیک ‌دار اگر با پوست بیمار تماس داشته باشند موجب ایجاد سرطان می شوند. برخی از مناطقی که فرسایش خاک در آنجا بیشتر است مواد آرسنیک در هوای آن نیز بیشتر است. افراد زیادی در این مناطق در معرض ابتلا به سرطان هستند. یکی دیگر از دلایل ایجاد غده های سرطانی، آلاینده های هوا می باشد.  برخی از فشارهای عصبی و استرس های مداوم نیز می تواند منجر به بروز غده ها و تومورهای سرطانی شود.

علائم غده های چربی زیر پوست و غده های سرطانی

غده چربی در قسمت های مختلفی از بدن مانند گردن، شانه ها، پشت، شکم، دستان، زانو و …  ایجاد می شود که علائم خاصی دارند. در ادامه به برخی از علائم غده چربی اشاره خواهیم کرد.

  • در زیر پوست ایجاد می شود.
  • به صورت نرم و خمیری می باشد.
  • با فشار دادن دست بر روی آن به راحتی جا به جا می شود.
  • معمولا کم رنگ و یا بی رنگ می باشند.
  • در ابتدا کوچک است اما بعد از مدتی ممکن است رشد کند.
  • گاهی اوقات ممکن است همراه با درد باشد.
  • بر روی عملکرد دیگر ارگان های بدن تاثیری ندارد.

غده های سرطانی نیز علائم مختلفی دارند که به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

  • کاهش وزن شدید در شش ماه
  • تب کردن بدون دلیل
  • وجود غده های زیر جلدی بدون درد
  • تغییر رنگ پوست ناحیه
  • بروز مشکلات گوارشی و دفع غیر عادی
  • سرفه شدید و تنفس سخت

تفاوت درمان غده چربی و سرطانی

غده چربی معمولا در زیر پوست به راحتی دیده می شود و درمان بیشتر آنها با جراحی سرپایی صورت می گیرد. گاهی ممکن است که به دلیل بزرگ بودن و درمان نشدن با داروهای گیاهی و … بیمار مجبور به عمل کردن غده چربی شود که بهتر است این جراحی با لیزر پرتوان انجام شود.

برای درمان غده های سرطانی روش های مختلفی وجود دارد. از جمله آن ها جراحی، پرتو درمانی، شیمی درمانی، ایمونوتراپی، ژن درمانی، سلول‌ درمانی، نانو درمانی و ایمونوتراپی می باشد.

تومور سرطان

سوالات متداول تفاوت غده چربی با غده سرطانی

1-چه عواملی جلوی رشد غده های چربی و سرطانی را می گیرد؟

برخی از عوامل که باعث می شوند رشد غده های سرطانی کاهش یابد و یا از بین بروند تغذیه مناسب مانند مصرف گوشت سفید، مصرف سبزیجات، پرهیز از مشروبات الکلی، پرهیز از سرخ کردنی ها می باشد. همچنین موارد دیگری مانند ورزش و پیاده روی، پرهیز از افزایش وزن، استفاده نکردن از داروهای هورمونی نیز تاثیر زیادی در جلوگیری از رشد غده های چربی و سرطانی دارد.

2-آیا همه غده های چربی که ایجاد می شوند تبدیل به سرطان می شوند؟

باید در پاسخ به این سوال بگوییم خیر. زیرا همه غده های چربی سرطان نیستند و این اتفاق به ندرت رخ می دهد به همین دلیل توصیه می شود با مشاهده چنین غده هایی به متخصص جراحی عمومی و لیزر مراجعه نمایید.

3-آیا باید همه نوع غده چربی را با جراحی از روی پوست خود برداریم؟

خیر. زیرا برخی از غده های چربی هستند که بدون جراحی می توان آن ها را با دارو یا درمان های خانگی برطرف کرد.

4-آیا غده های سرطانی درمان می شوند؟

غده های سرطانی اگر سریع تشخیص داده شوند با جراحی می توان جلوی رشد آن ها را کندتر کرد. اما اگر غده رشد زیادی کرده باشد روند درمان دشوار خواهد بود.

5-آیا غده چربی که بعد از جراحی دوباره ایجاد می شود خطرناک است؟

معمولا ایجاد مجدد غده چربی خطری ندارد. اما اگر درد داشته باشد و یا مشکلی در زیبایی ایجاد کند بهتر است آن را خارج نمایید.

author-avatar

درباره دکتر زهرا سعادتی

دکتر زهرا سعادتی متخصص جراحی عمومی و لیزر، اولین بانوی جراح که لیزر بیماری های نشیمنگاه در یک جلسه را به طور تخصصی و حرفه ای در ایران آغاز نموده اند. ایشان در سال 1378 موفق به دریافت بورد تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی تهران شده اند و دوره های جراحی با لیزر پرتوان را ابتدا در روسیه و ترکیه و سپس در ایران سپری نموده اند. تلفن ثابت تماس با مطب با پیش شماره تهران 22761600 و 22766853 و شماره موبایل و واتساپ 09120052674

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *