عمده توده های تناسلی به دلیل تجمع مو یا چربی در این ناحیه بروز می کنند. با درمان نشدن این توده ها بروز عوارض مختلفی مثل آبسه و ایجاد درد و احساس ناراحتی در ناحیه بروز می کند. بعد از تشخیص علت بروز توده تناسلی توسط متخصص جراحی عمومی روش درمانی مناسب به بیمار پیشنهاد می شود. معمولا توده های چربی و مو را با لیزر پرتوان و بدون اسکار و خونریزی می توان برداشت. در مورد توده های تناسلی سرطانی روند درمان متفاوت خواهد بود.
توده های ناحیه تناسلی انواع مختلفی دارند که برخی از شایع ترین آنها را در اینجا بررسی می کنیم. روش درمان مناسب توده های تناسلی بر اساس نوع آنها مشخص می شود.
افزایش حجم موهای زائد در ناحیه تناسلی و عدم رسیدگی به آن و نظافت این موها موجب می شود که این موها در زیر پوست جمع شوند و ایجاد یک توده را بکنند ، این توده با عفونت بزرگ میشود و تا اندازه یک گردو نیز می تواند رشد کنند . برای جلوگیری از این مشکل همواره باید بهداشت فردی خود را رعایت کرده و هر دو هفته یکبار موهای زائد خود را از بین ببرید .
خال بر اساس عوامل متفاوتی به وجود می آیند مانند وراثت یا استرس و … . خال های موجود در ناحیه تناسلی اگر از نوع معمولی باشند هیچ گونه ضرری ندارند و جای هیچ نگرانی نیست اما اگر این خال ها نامتقارن یا رنگی بودند یا اینکه بوی بدی از خود پخش می کردند باید حتما زیر نظر یک متخصص جراحی درمان شوند . از نشانه های خال معمولی این می باشد که این خال اطرافش صاف می باشد و شکل آن متقارن با رنگی مشکی است .
این کیست مانند یک نیم دایره است که محتوای آن چربی ، کراتین و پوست اضافه یا مرده می باشد . علت رشد این کیست و ایجاد توده در ناحیه تناسلی خانم ها را می توان مرطوب بودن ناحیه تناسلی دانست به عنوان مثال نشستن ساعت های طولانی در یک جای مرطوب یا عرق کردن زیاد یا پوشیدن لباس پلاستیک به مدت طولانی و… . همواره باید سعی کنید که به ناحیه تناسلی خود هوا تازه برسانید تا از ایجاد توده های ناحیه تناسلی مانند کیست سباسه در امان بمانید .
این زگیل را امروزه به عنوان نوعی عفونت جنسی حاصل از انتقال ویروس پاپیلوما به شخص دیگر از طریق رابطه ی جنسی می دانند. زگیل ها معمولا خطرساز نیستند اما در برخورد با زگیل تناسلی حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید و مطمئن شوید که به ویروس اچ پی وی دچار نشدید زیرا این ویروس پیش درآمد بروز سرطان می شود. ظاهر زگیل تناسلی به شکل یک توده کوچک با سطح زبر و همرنگ با پوست یا کمی تیره تر از آن است .
سرطان ها در آلت تناسلی معمولا ایجاد توده هایی با اندازه های مختلف می کنند مانند سرطا پروستات، سرطان آلت تناسلی مردان (پنیس)، مثانه و … .
بعضی از ویروس های پوستی می توانند توده های ناحیه تناسلی را به وجود آورند مانند مولوسکوم کنتاژیوسوم ، این ویروس در واقع می تواند از طریق تماس جنسی با فرد مبتلا و یا استفاده از حوله آن شخص به شما انتقال یابد . اگر به این ویروس مبتلا شدید سعی کنید پوست خود را نخارانید زیرا موجب گسترش آن در پوست خود خواهید شد.
تعداد بسیار زیادی غده عرق در بدن وجود دارد این غده ها هنگامی که به وسیله عرق مسدود شوند باعث عفونت و تشکیل توده های ناحیه تناسلی می شوند. سعی کنید از لباس جذب و تنگ زیاد استفاده نکنید .
غدد بارتولن در ناحیه تناسلی و در نزدیکی دهانه واژن قرار دارند. در صورت مسدود شدن این غدد موادی که از آنها ترشح می شود درون غده گیر کرده و غده متورم و دردناک می شود. در این مواقع به آن کیست بارتولن می گوییم. این غدد ممکن است عفونی و یا غیرعفونی باشند. غدد عفونی کیست بارتولن معمولا نیاز به مداخله جراحی و یک دوره آنتی بیوتیک درمانی دارند. کیست غیر عفونی که درد نیز ندارد با روش های خانگی قابل درمان می باشد.
برای اینکه بتوانید به درستی توده های ناحیه تناسلی خود را درمان کنید باید به چند توصیه به خوبی عمل کنید :
در این روش بیهوشی صورت نمی گیرد به طور سرپایی و تحت بی حسی انجام می شود. از پرتوهای پرقدرت نوری در این روش استفاده می شود. هزینه درمان با لیزر کمی گران می باشد اما موجب بهبود بیماری شما در مدت زمان کمی می شود. در این روش لوله آندوسکوپی را از مقعد یا واژن وارد بدن کرده و به سمت توده تناسلی پرتوهای نوری را شلیک میکنند که در نهایت این توده ها با موفقیت از بین می روند .
همچنین برخی توده ها که خارج از دستگاه تناسلی ایجاد می شوند را متخصص جراحی عمومی و لیزر می تواند به راحتی با لیزر بردارد. معمولا توده های حاوی کیست مویی با این روش خارج می شوند. جراحی با لیزر این توده ها بهترین و مطمئن ترین روش درمان توده های ناحیه تناسلی می باشد.
1-آیا لیزر در درمان توده تناسلی، سرطان زا می باشد؟
خیر، لیزر عوارض جراحی سنتی را ندارد. همچنین جراحی با لیزر و لیزر درمانی ارتباطی با بروز سرطان ندارد.
2-آیا توده های موجود در ناحیه تناسلی مرگ آور هستند ؟
بستگی به نوع توده دارد. اما در بسیاری از موارد در صورت درمان به موقع بیمار سلامتی خود را بدست می آورد. درصد مرگ در این شرایط بسیار پایین است.
3-آیا بعد از بهبودی توده های ناحیه تناسلی امکان بازگشت آنها وجود دارد؟
بله اگر بهداشت فردی را رعایت نکنید امکان عود توده های ناحیه تناسلی وجود دارد.
4-آیا می توان جوش ها و توده های موجود در ناحیه تناسلی را با دست برداشت؟
هرگز این کار را انجام ندهید زیرا موجب پخش شدن عفونت و بدتر شدن اوضاع می شود، سعی کنید در چنین شرایطی به متخصص جراحی مراجعه کنید
زگیل آبکی یا مولوسکوم کونتاژیوزوم نوعی عفونت ویروسی پوست است که توسط ویروسی به نام…
در گذشته امکان درمان فیستول مقعدی بدون جراحی امری کاملا غیر ممکن بود. زیرا فیستول…
بی اختیاری ادرار یکی از اختلالات رایج هم در بین مردان و هم زنان است.…
بی اختیاری ادرار به انگلیسی Incontinence یا نشت غیر ارادی ادرار جزء بیماری های شایع…
داروهایی که به صورت پماد برای شقاق عرضه می شوند نقش مهمی هم در کنترل…
کیست مویی (سینوس پیلونیدال) و زایمان سزارین دو موضوع متفاوت هستند، اما اگر زنی که…
اولین بانوی جراح تخصصی هموروئید و شقاق با لیزر در ایران. تمام مراحل با لیزر و توسط دکتر سعادتی انجام می شود. واتساپ 09120052674
نمایش دیدگاه ها
سلام ممنون از پست اموزنده تون . من تقریبا دو ماه پیش یه چیری شبیه یک خال (مثل لک قهوه ای رنگ و بدون حجم) رو الت تناسلی زده بود ( به اندازه خیلی کوچیک جوری که فکر کردم مثلا حساسیت ه و خودش برطرف میشه) ولی امروز دیدم حجم پیدا کرده!!!! فعلا دردی هم نداره. میترسم! میتونه خطرناک باشه؟ رابطه پرخطر اصلا نداشتم و واکسن HPV هم زدم.
آیا میتونه خطرناک باشه؟
برای تشخیص زگیل تناسلی می توانید یک تست پاپ اسمیر بدهید. واکسن خطرناک نیست و تا حد زیادی از بروز برخی سویه های این بیماری جلوگیری می کند. ممکن است خال باشد و بهتر است با لیزر برداشته شود که جای آن باقی نماند. بعد از ارسال توده به پاتولوژی اطلاعات دقیق تری از آن به دست می آید. توده هایی که در معرض اصطکاک و فشار می باشند بهتر است برداشته شوند زیرا می توانند در آینده سریعتر از دیر توده ها عارضه دار و عفونی شوند.
سلام من امروز متوجه یک توده گرد اندازه گردو در ابتدای ورودی رحم شدم که درد نداره فقط هنگام ارتباط درد دارد ممکنه راهنمایی بفرمایین؟
ممکن است کیست بارتولن باشد. به یک متخصص مراجعه کنید که سونوگرافی انجام بدهند و بعد از مشخص شدن نوع توده روش درمان مناسب را به شما پیشنهاد می کنند.