عفونت کیست مویی و روش درمان

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال، یک کیسه کوچک در زیر  پوست است، که حاوی بقایای مو و پوست می باشد.  تجمع مو و پوست در این کیسه می تواند باعث ایجاد چرک یا عفونت شود. کیست مویی، نزدیک استخوان دنبالچه در بالای شکاف باسن قرار دارد.

کیست های پیلونیدال معمولا زمانی به وجود می آیند که موها پوست را سوراخ کرده و برعکس  به سمت داخل  رشد کنند. بدن این موها را عنصر خارجی می داند و نسبت به ورود آنها پاسخ ایمنی می دهد. این پاسخ ایمنی باعث ایجاد کیست و در نهایت عفونت در اطراف موها می شود. در شرایط حاد ممکن است یک بیمار چندین سینوس در زیر پوست خود داشته باشد.

اگر کیست مویی آلوده شود، دچار آبسه و عفونت می شود، که اغلب شرایط بسیار دردناکی است. کیست را می توان از طریق یک برش کوچک تخلیه کرد. معمولاً مردان جوان به این عارضه مبتلا می شوند. افرادی که به مدت طولانی می نشینند، مانند رانندگان کامیون، نیز در معرض خطر ابتلا به کیست مویی هستند.

دلایل ابتلا به عفونت کیست مویی  چیست؟

از آنجایی که کیست مویی پر از مو و بقایای مرده پوست می باشد احتمال ابتلا به عفونت و آبسه کیست مویی بسیار زیاد است. اما اگر کیست مویی قبلا جراحی شده است و تخلیه و درناژ شده است و مجدد دچار عفونت شود دلایل گوناگونی وجود دارد. از جمله دلایل عفونت کیست مویی جراحی شده عدم رعایت کامل بهداشت بیمار می باشد. گاهی نیز عدم تخلیه آبسه و عفونت حین جراحی منجر به عود مجدد عفونت و کیست مویی می گردد.

عفونت کیست مویی بعد از عمل جراحی بدون لیزر را مشاهده میفرمایید

علائم عفونت کیست مویی

در ابتدا ممکن است بیمار به غیر از یک فرورفتگی کوچک روی سطح پوست، علائم قابل توجه دیگری نداشته باشد. به مرور زمان کیست پر از مایع یا آبسه شده و بافت اطراف آن متورم و ملتهب می شوند. در کل علائم عفونت کیست مویی شامل موارد زیر است:

  • درد هنگام نشستن یا ایستادن
  • تورم کیست
  • پوست قرمز و دردناک در اطراف ناحیه
  • چرک یا تخلیه خون از آبسه، که باعث ایجاد بوی بد می شود.
  • موهای بیرون زده از ضایعه
  • ایجاد بیش از یک دستگاه سینوسی، یا سوراخ در پوست
  • همچنین ممکن است بیمار تب کم درجه ای داشته باشد.

علائم عفونت بعد از عمل کیست مویی

همانطور که در بالا ذکر شد علائم عفونت بعد از عمل جراحی کیست مویی نیز مشابه می باشد. اگر شما جراحی بسته کیست مویی و لیزر کیست مویی را انجام داده باشید احتمال عفونت بعد از عمل بسیار کم است. اما بیمارانی که جراحی باز کیست مویی را انجام داده اند ممکن است زخم باز آنها به سرعت عفونی شود. این بیماران اشخاصی می باشند که پانسمان را به طور روزانه و به طور صحیح تعویض نمی کنند. روند بهبودی زخم بیمارانی که به عفونت کیست مویی بعد از جراحی مبتلا می شوند بسیار کند است و یا بهبودی روند معکوس دارد.

عفونت کیست مویی چگونه درمان می شود؟

اگر عفونت کیست مویی در مراحل اولیه تشخیص داده شود، بیمار درد شدیدی را تجربه نمی کند و هیچ نشانه ای از التهاب ندارد. در این شرایط متخصص جراحی یک آنتی بیوتیک با طیف گسترده تجویز می کند. به علاوه توصیه هایی برای نگهداری صحیح از زخم ارائه می دهد. آنتی بیوتیک با طیف گسترده، آنتی بیوتیکی است که طیف وسیعی از باکتری ها را درمان کرده و از بین می برد. نباید فراموش کرد که این آنتی بیوتیک ها باعث بهبودی مجرای سینوس نمی شوند، اما به شما کمک می کنند تا از عفونت و ناراحتی راحت شوید. متخصص جراحی به شما توصیه می کند، جلسات معاینه را ادامه دهید و به طور مرتب موها زائد را از بین ببرید و به بهداشت توجه ویژه ای داشته باشید.

بعد از درمان عفونت کیست مویی نوبت به  درمان کیست مویی به طور قطعی و اصولی می رسد. این روش معمولا با عمل جراحی سنتی و یا لیزر کیست مویی با لیزر پرتوان انجام می شود.

ایجاد برش روی کیست و درناژ عفونت

این روش علائم ناشی از آبسه یا مجموعه چرک و عفونت داخل سینوس را کاهش می دهد. قبل از اقدام برای برش، متخصص جراحی بی حس کننده موضعی به شما می دهد. سپس از تیغ جراحی یا لیزر پرتوان برای باز کردن آبسه و تخلیه عفونت استفاده می کند، تا هرگونه مو، خون و چرک را از داخل آبسه پاک کند. متخصص جراحی زخم را استریل و پانسمان می کند. تا زخم به مرور التیام پیدا کند. در واقع این نوعی جراحی باز محسوب می شود که نیاز به بخیه ندارد. زخم معمولاً ظرف چهار هفته بهبود می یابد و بسیاری از بیماران نیازی به درمان بیشتر ندارند. در برخی موارد نیز برای راحتی بیمار زخم با بخیه بسته می شود. اما بستن زخم کیست مویی بستگی به مهارت متخصص جراحی و شرایط کلی بیمار دارد.

عمل جراحی عفونت کیست مویی

اگر بیمار بیش از یک دستگاه سینوسی داشته باشد، یا به طور مرتب دچار کیست مویی و عفونت شود،  متخصص جراحی و لیزر روش جراحی با لیزر پرتوان را پیشنهاد می کند. بیمارانی که دائم دچار عفونت کیست مویی می شوند ممکن است دچار عارضه فیستول نیز شوند. در صورت بروز فیستول به همراه کیست مویی احتمال عود و عفونت کیست مویی بعد از عمل جراحی بالا خواهد بود. لیزر کیست مویی پایین ترین احتمال عود و عفونت بعد از جراحی کیست مویی را دارد.

دکتر زهرا سعادتی

دکتر زهرا سعادتی متخصص جراحی عمومی و لیزر، اولین بانوی جراح که لیزر بیماری های نشیمنگاه در یک جلسه را به طور تخصصی و حرفه ای در ایران آغاز نموده اند. ایشان در سال 1378 موفق به دریافت بورد تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی تهران شده اند و دوره های جراحی با لیزر پرتوان را ابتدا در روسیه و ترکیه و سپس در ایران سپری نموده اند. تلفن ثابت تماس با مطب با پیش شماره تهران 22761600 و 22766853 و شماره موبایل و واتساپ 09120052674

نمایش دیدگاه ها

  • سلام خانوم دکتر من شهرستان هستم میخوام ویزیت انلاین شم ... اگه ویزیت انلاین شم بعدش بگسن بیا مطب عمل جراحی لیزری رو انجام میدین برای کیست مویی دنبالچه..
    برام سخته بیام چند بار اکه ممکنه پاسخگو باشید ...

    • بله اگر قبلا ویزیت آنلاین شده باشید و هماهنگی ها انجام شده باشد فقط در یک روز لیزر کیست مویی شما انجام خواهد شد و معطلی نخواهید داشت.

  • و اینکه هزینه عمل تقریبی چقدره الان منشیتون ب من میگه بیا ولی میگه همون جلسه عمل نمیشید ... من درد بدی دارم نمیتونم بشینم و اینکه فاکتور میدین برا بیمه تکمیلی ببرم؟

    • لطفا به منشی بفرمایید که شهرستان هستید و می خواهید ویزیت آنلاین بگیرید. بعد از ویزیت آنلاین هماهنگی ها برای لیزر بدون معطلی انجام می شود. حدود هزینه لیزر را تلفنی سوال کنید. اما هزینه دقیق طی ویزیت آنلاین به شما اعلام خواهد شد. فاکتورها توسط کلینیک ارائه می شود.

  • سلام وقتتون بخیر
    ببخشید من تقریبا ۳ هفته عمل باز انجام دادم الان تو محل رخم حالت یدونه مثل جوش ایجاد شده و ترشحات زرد هم دارم
    آیا زخم‌عفونت کرده ؟باید پانسمان کنم‌؟

    • بله عفونت کرده است و لازم است نسبت به روش پانسمان زخم بازبینی انجام شود.

  • سلام. الان سی روزی هست که عمل سینوس داشتم پیش رزیدنتها چون مسیرم دوره نمیتونم برم جهت معاینه، موقعی که تعویض پانسمان میکنم؛ گازی که داخل هست مایعی غلیظ کرمی شکل بدبو همراهشه موردی نداره؟ الان هروز حموم با شامپو بچه و گاز آغشته به اریترومایسین شستشو میکنم و پانسمان میکنم ولی بازهم اون مایع کرمی رو داره موردی نداره آیا؟

1 11 12 13
منتشر شده توسط
دکتر زهرا سعادتی

مقالات اخیر

  • بیماری های عفونی

زگیل آبکی یا مولوسکوم علائم و درمان

زگیل آبکی یا مولوسکوم کونتاژیوزوم نوعی عفونت ویروسی پوست است که توسط ویروسی به نام…

نوامبر 11, 2024
  • فیستول

درمان فیستول مقعدی بدون جراحی

در گذشته امکان درمان فیستول مقعدی بدون جراحی امری کاملا غیر ممکن بود. زیرا فیستول…

اکتبر 26, 2024
  • بهداشت و سلامت

مزایا و معایب لیزر بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار یکی از اختلالات رایج هم در بین مردان و هم زنان است.…

اکتبر 2, 2024
  • اطلاعات عمومی پزشکی

همه چیز درباره بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار به انگلیسی Incontinence یا نشت غیر ارادی ادرار جزء بیماری های شایع…

سپتامبر 28, 2024
  • بیماری های مقعد

پماد آنتی فیشر برای شقاق

داروهایی که به صورت پماد برای شقاق عرضه می شوند نقش مهمی هم در کنترل…

سپتامبر 18, 2024
  • کیست مویی

کیست مویی و سزارین: نکات مراقبتی

کیست مویی (سینوس پیلونیدال) و زایمان سزارین دو موضوع متفاوت هستند، اما اگر زنی که…

آگوست 28, 2024

اولین بانوی جراح تخصصی هموروئید و شقاق با لیزر در ایران. تمام مراحل با لیزر و توسط دکتر سعادتی انجام می شود. واتساپ  09120052674