دسته: کیست مویی

همه چیز درباره ترکیدن کیست مویی

عارضه کیست مویی، ناشی از رشد و عدم خروج مو از پوست به وجود می آید. با ادامه رشد مو، احتمال بروز عفونت و ملتهب شدن ناحیه افزایش یافته و در نتیجه آن احتمال ترکیدن کیست مویی افزایش یافته و خطر بروز سایر عوارض جانبی در ناحیه مذکور به شدت افزایش می یابد. این عارضه می تواند در هر نقطه ای از بدن بروز نماید، اما مناطقی مانند انتهای ستون فقرات و میان دو ران از مناطق مستعد بروز آن میباشد.

کیست مویی یا سینوس مویی معمولا عارضه ای ژنتیکی بوده که میزان پرمویی و یا کم مو بودن بیمار می تواند در بروز آن موثر باشد. با توجه به الگوی ژنتیکی افراد مبتلا به این عارضه، مو به سمت خارج بدن رشد نموده و با ادامه رشد خود باعث ایجاد آبسه و عفونت زیر جلدی می گردد که در مراحل بعد می تواند به سینوس مویی  و در صورت رشد و ترکیدن کیست مویی به فیستول تبدیل گردد.

آیا ترکیدن کیست مویی به معنای درمان کیست مویی است؟

بسیاری از بیمارانی که دچار عارضه کیست مویی می شوند این تصور را دارند که با ترکاندن این کیست این عارضه درمان می شود و با این خیال واهی اقدام به ترکاندن کیست مویی و دست کاری کیست مویی می کنند که عواقب جبران ناپذیری برای بیمار به دنبال دارد. یکی از این عوارض ادامه عفونت و بدتر شدن وضعیت کیست نسبت به وضع سابق است. از دیگر عوارض گسترش این عفونت به سایر قسمت های کمر و پشت می باشد. بنابراین ترکیدن کیست مویی به معنای درمان کیست مویی نمی باشد.

بعد از ترکیدن کیست مویی چه کنیم

در صورت ترکیدن کیست مویی باید در اولین فرصت به متخصص جراحی عمومی یا متخصص جراحی و لیزر مراجعه کنیم و هیچگونه تاخیری در این زمینه صحیح نمی باشد. و هرگونه تاخیر در درمان باعث عمیق تر شدن عفونت کیست مویی و آبسه های مداوم می شود که در نهایت به فیستوله شدن کیست مویی می انجامد.

خطرات ترکیدن کیست مویی چیست

بدترین عارضه ترکیدن کیست مویی تبدیل شدن آن به فیستول می باشد. اما در برخی از موارد فاقد عوارض خاصی بوده و به شکل فرورفتگی یا برآمدگی کوچکی نمایان می گردد. درصورت بی توجهی به کیست مویی و عدم درمان به موقع در مراحل اولیه کیست مویی، با عوارضی مانند التهاب سطحی و قرمزی همراه شده، که در صورت پیشرفت بیماری موجب بروز علائم زیر گردد.

  • تورم
  • درد در هنگام لمس ناحیه متورم و یا هنگام نشستن
  • بوی بد به همراه ترشح خونابه و چرک
  • خارج شدن مو از ضایعه
  • گسترش عفونت ، تب و لرز و حالت تهوع
  • گسترش عفونت به ستون مهره ها و انتهای نخاع و بروز کمردرد

از عوارض طولانی مدت و بسیار نادر کیست مویی، احتمال ابتلا به سرطان پوست می باشد.

ترکیدن کیست مویی و  عفونت و آبسه های مکرر منجر به بروز فیستول در ناحیه پایین کمر و بالای مقعد می گردد. اگر این روند متوقف نشود بر وخامت عفونت افزوده می شود و عوارض جبران ناپذیری برای بیمار در پی دارد که یکی از آن ها ایجاد بریدگی های عمیق در ناحیه کیست مویی و دفع چرک و خون ابه به صورت پیوسته از ناحیه عفونی است.

آیا بیمار می تواند کیست مویی خود را تخلیه کند؟

در بسیاری از مواقع بیمار با فشار دادن و ترکاندن آبسه های ایجاد شده، اقدام به تخلیه چرک و مو مینماید. با تخلیه ناقص چرک و مو احتمال بروز مجدد عارضه نه تنها از بین نمی رود بلکه موجب افزایش احتمال پخش شدن چرک در بدن گردیده، و عوارضی مانند باقی ماندن جای زخم کیست را به همراه دارد.

درمان این بیماری در مراحل اولیه بسیار ساده بوده و به صورت یک برش کوچک و تخلیه مو و عفونت به همراه شستشو و پانسمان سرپایی توسط متخصص جراحی صورت می گیرد. اما در صورت بروز عفونت های گسترده و یا گسترش کیست به لایه های عمیق تر لازم است کلیه بخش های درگیر برداشته شود.

با توجه به ایجاد برش عمیق و عمل جراحی کیست مویی دوره نقاهت طولانی تری را باید تحمل کنید. دوره نقاهت بعد از جراحی کیست مویی نیازمند رسیدگی و تعویض پانسمان به همراه زدودن موهای زاید اطراف محل جراحت به منظور جلوگیری از ورود مجدد مو به درون بافت و ایجاد کیست مویی می باشد.

با پیشرفت علم و استفاده از روش های نوین در درمان بیماری ها به کمک لیزر جراحی های برداشت کیست مویی نیز دچار تغییر و بهبود گردیده و موجب کاهش عوارض و تسریع در درمان گردیده است. لیزر کیست مویی به کمک لیزر پرتوان از درد کمتر و دوره نقاهت کوتاهتری جهت بهبود برخوردار است.

با توجه به اینکه عارضه کیست مویی معمولا عارضه ای ارثی و ژنتیکی می باشد پس از درمان یک دوره درمانی جهت از بین بردن و زدودن ریشه مو در ناحیه بروز بیماری توصیه می گردد.

دکتر زهرا سعادتی

دکتر زهرا سعادتی متخصص جراحی عمومی و لیزر، اولین بانوی جراح که لیزر بیماری های نشیمنگاه در یک جلسه را به طور تخصصی و حرفه ای در ایران آغاز نموده اند. ایشان در سال 1378 موفق به دریافت بورد تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی تهران شده اند و دوره های جراحی با لیزر پرتوان را ابتدا در روسیه و ترکیه و سپس در ایران سپری نموده اند. تلفن ثابت تماس با مطب با پیش شماره تهران 22761600 و 22766853 و شماره موبایل و واتساپ 09120052674

نمایش دیدگاه ها

  • سلام من دوبار کیست مویه داشتم هر دو بار خودم ترکوندم چلکش زد بیرون این ممکن هنوز چیز داخل باشه

    • اگر کیست مویی باشد مجدد عود خواهد کرد. حتی ممکن است فیستوله نیز شود و دچار عوارض دیگری نیز شوید. حتما برای تخلیه و تخریب و درناژ اصولی کیست مویی باید به یک جراح مراجعه کنید.

  • سلام پدرم ۸۹سال سن داره کیست موی داشت جراحی کرده الان پاره شده وبا روده یکی شده چرک فراوان داره حال عمومی خوب نیست لطفا بفرمایید چکار کنیم

    • حتما به بیمارستان فوق تخصصی مراجعه کنند. مراجعه به مطب و کلینیک برای وضعیت ایشان کاربردی ندارد.

  • سلام وقت بخیر من ب پزشک مراجعه کردم و بهم دارو و قرص چرک خشک کن دادن ب مدت دو روز مصرف میکنم...در دوره مصرف این دارو ها سر کیست موییم سیاه شده نشانه این هست ک عفونت در میاد؟

    • این داروها برای کاهش عفونت و آماده سازی ناحیه برای جراحی تجویز شده است. سر موقع برای جراحی کیست مویی مراجعه کنید و ناحیه را دستکاری نکنید.

  • سلام
    من کیست مویی در بالای مقعد گرفتم که خود به خود ترکید و با فشار دادنش کاملا عفونت ها و چرک ها رو خالی کردیم و الان یه روز گذشته که ترکیده اما هنوز خونریزی داره ولی خیلی کم شده اما سوراخی به وجود آمده همونجا
    الان باید چه کنم؟

  • سلام
    من چند روز پیش در قسمت دنبالچه خودم احساس درد کردم. جوری که نمی‌تونستم بشینم از درد زیاد. رفتم پیش یک دکتر در درمانگاه و برای من ۲ نوع قرص و یک پماد نوشت گفت که از این ها استفاده کن . اگر بهتر نشدی باید بری جراحی کنی
    الان بعد از ۴ روز استفاده اون قسمت کمی ورم کرد و یهو فکر کنم ترکید. چون مقدار زیادی داشت خون میومد و من هی دستال میزاشتم و بند نمیومد. آیا این همان کیست مویی است؟الان باید برم پیش دکتر؟جراهی میشم یا تخلیه میکنه یا چی؟

    • بله به کیست مویی مبتلا شده اید و بهتر است قبل از این که مجدد آبسه کند و عفونی شود یک جراح ماهر در زمینه لیزر یا عمل جراحی کیست مویی انتخاب کنید و درمان کامل را انجام دهید. حتما موهای زائد را هم از بین ببرید.

منتشر شده توسط
دکتر زهرا سعادتی

مقالات اخیر

  • شقاق فیشر مقعد

لیزر شقاق بهتر است یا جراحی؟

شقاق مقعدی یک بریدگی یا پارگی کوچک در پوست یا پوشش مخاطی مجرای مقعد یا…

دسامبر 10, 2024
  • بیماری های عفونی

زگیل آبکی یا مولوسکوم علائم و درمان

زگیل آبکی یا مولوسکوم کونتاژیوزوم نوعی عفونت ویروسی پوست است که توسط ویروسی به نام…

نوامبر 11, 2024
  • فیستول

درمان فیستول مقعدی بدون جراحی

در گذشته امکان درمان فیستول مقعدی بدون جراحی امری کاملا غیر ممکن بود. زیرا فیستول…

اکتبر 26, 2024
  • بهداشت و سلامت

مزایا و معایب لیزر بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار یکی از اختلالات رایج هم در بین مردان و هم زنان است.…

اکتبر 2, 2024
  • اطلاعات عمومی پزشکی

همه چیز درباره بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار به انگلیسی Incontinence یا نشت غیر ارادی ادرار جزء بیماری های شایع…

سپتامبر 28, 2024
  • بیماری های مقعد

پماد آنتی فیشر برای شقاق

داروهایی که به صورت پماد برای شقاق عرضه می شوند نقش مهمی هم در کنترل…

سپتامبر 18, 2024

اولین بانوی جراح تخصصی هموروئید و شقاق با لیزر در ایران. تمام مراحل با لیزر و توسط دکتر سعادتی انجام می شود. واتساپ  09120052674