دسته: کیست مویی

همه چیز درباره ترکیدن کیست مویی

عارضه کیست مویی، ناشی از رشد و عدم خروج مو از پوست به وجود می آید. با ادامه رشد مو، احتمال بروز عفونت و ملتهب شدن ناحیه افزایش یافته و در نتیجه آن احتمال ترکیدن کیست مویی افزایش یافته و خطر بروز سایر عوارض جانبی در ناحیه مذکور به شدت افزایش می یابد. این عارضه می تواند در هر نقطه ای از بدن بروز نماید، اما مناطقی مانند انتهای ستون فقرات و میان دو ران از مناطق مستعد بروز آن میباشد.

کیست مویی یا سینوس مویی معمولا عارضه ای ژنتیکی بوده که میزان پرمویی و یا کم مو بودن بیمار می تواند در بروز آن موثر باشد. با توجه به الگوی ژنتیکی افراد مبتلا به این عارضه، مو به سمت خارج بدن رشد نموده و با ادامه رشد خود باعث ایجاد آبسه و عفونت زیر جلدی می گردد که در مراحل بعد می تواند به سینوس مویی  و در صورت رشد و ترکیدن کیست مویی به فیستول تبدیل گردد.

آیا ترکیدن کیست مویی به معنای درمان کیست مویی است؟

بسیاری از بیمارانی که دچار عارضه کیست مویی می شوند این تصور را دارند که با ترکاندن این کیست این عارضه درمان می شود و با این خیال واهی اقدام به ترکاندن کیست مویی و دست کاری کیست مویی می کنند که عواقب جبران ناپذیری برای بیمار به دنبال دارد. یکی از این عوارض ادامه عفونت و بدتر شدن وضعیت کیست نسبت به وضع سابق است. از دیگر عوارض گسترش این عفونت به سایر قسمت های کمر و پشت می باشد. بنابراین ترکیدن کیست مویی به معنای درمان کیست مویی نمی باشد.

بعد از ترکیدن کیست مویی چه کنیم

در صورت ترکیدن کیست مویی باید در اولین فرصت به متخصص جراحی عمومی یا متخصص جراحی و لیزر مراجعه کنیم و هیچگونه تاخیری در این زمینه صحیح نمی باشد. و هرگونه تاخیر در درمان باعث عمیق تر شدن عفونت کیست مویی و آبسه های مداوم می شود که در نهایت به فیستوله شدن کیست مویی می انجامد.

خطرات ترکیدن کیست مویی چیست

بدترین عارضه ترکیدن کیست مویی تبدیل شدن آن به فیستول می باشد. اما در برخی از موارد فاقد عوارض خاصی بوده و به شکل فرورفتگی یا برآمدگی کوچکی نمایان می گردد. درصورت بی توجهی به کیست مویی و عدم درمان به موقع در مراحل اولیه کیست مویی، با عوارضی مانند التهاب سطحی و قرمزی همراه شده، که در صورت پیشرفت بیماری موجب بروز علائم زیر گردد.

  • تورم
  • درد در هنگام لمس ناحیه متورم و یا هنگام نشستن
  • بوی بد به همراه ترشح خونابه و چرک
  • خارج شدن مو از ضایعه
  • گسترش عفونت ، تب و لرز و حالت تهوع
  • گسترش عفونت به ستون مهره ها و انتهای نخاع و بروز کمردرد

از عوارض طولانی مدت و بسیار نادر کیست مویی، احتمال ابتلا به سرطان پوست می باشد.

ترکیدن کیست مویی و  عفونت و آبسه های مکرر منجر به بروز فیستول در ناحیه پایین کمر و بالای مقعد می گردد. اگر این روند متوقف نشود بر وخامت عفونت افزوده می شود و عوارض جبران ناپذیری برای بیمار در پی دارد که یکی از آن ها ایجاد بریدگی های عمیق در ناحیه کیست مویی و دفع چرک و خون ابه به صورت پیوسته از ناحیه عفونی است.

آیا بیمار می تواند کیست مویی خود را تخلیه کند؟

در بسیاری از مواقع بیمار با فشار دادن و ترکاندن آبسه های ایجاد شده، اقدام به تخلیه چرک و مو مینماید. با تخلیه ناقص چرک و مو احتمال بروز مجدد عارضه نه تنها از بین نمی رود بلکه موجب افزایش احتمال پخش شدن چرک در بدن گردیده، و عوارضی مانند باقی ماندن جای زخم کیست را به همراه دارد.

درمان این بیماری در مراحل اولیه بسیار ساده بوده و به صورت یک برش کوچک و تخلیه مو و عفونت به همراه شستشو و پانسمان سرپایی توسط متخصص جراحی صورت می گیرد. اما در صورت بروز عفونت های گسترده و یا گسترش کیست به لایه های عمیق تر لازم است کلیه بخش های درگیر برداشته شود.

با توجه به ایجاد برش عمیق و عمل جراحی کیست مویی دوره نقاهت طولانی تری را باید تحمل کنید. دوره نقاهت بعد از جراحی کیست مویی نیازمند رسیدگی و تعویض پانسمان به همراه زدودن موهای زاید اطراف محل جراحت به منظور جلوگیری از ورود مجدد مو به درون بافت و ایجاد کیست مویی می باشد.

با پیشرفت علم و استفاده از روش های نوین در درمان بیماری ها به کمک لیزر جراحی های برداشت کیست مویی نیز دچار تغییر و بهبود گردیده و موجب کاهش عوارض و تسریع در درمان گردیده است. لیزر کیست مویی به کمک لیزر پرتوان از درد کمتر و دوره نقاهت کوتاهتری جهت بهبود برخوردار است.

با توجه به اینکه عارضه کیست مویی معمولا عارضه ای ارثی و ژنتیکی می باشد پس از درمان یک دوره درمانی جهت از بین بردن و زدودن ریشه مو در ناحیه بروز بیماری توصیه می گردد.

دکتر زهرا سعادتی

دکتر زهرا سعادتی متخصص جراحی عمومی و لیزر، اولین بانوی جراح که لیزر بیماری های نشیمنگاه در یک جلسه را به طور تخصصی و حرفه ای در ایران آغاز نموده اند. ایشان در سال 1378 موفق به دریافت بورد تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی تهران شده اند و دوره های جراحی با لیزر پرتوان را ابتدا در روسیه و ترکیه و سپس در ایران سپری نموده اند. تلفن ثابت تماس با مطب با پیش شماره تهران 22761600 و 22766853 و شماره موبایل و واتساپ 09120052674

نمایش دیدگاه ها

  • سلام خانم دکتر.یکی از فامیلام که دختر هستش یه جوش بالای کمر داره وزیر جوشه حفره ایجادشده ایا کیست‌مویی هستش

    • سلام بله می تواند کیست مویی باشد که فیستوله شده است. ایشان باید معاینه شوند تا بتوان تشخیص نهایی را اعلام کرد. اگر تهران تشریف ندارند می توانند از مطب وقت ویزیت آنلاین بگیرند. بعد از ارسال عکس می توان کیست مویی را تشخیص داد.

      • سلام من چند سال پیش نزدیک سینه ام جوش سیاه زد پیش دکتر رفتم گفتن کومدونهست واگر درد نداره کاریش نداشته باش اون برطرف شد دوباره کمی بالاتر همون حالت ایجاد شده چند دکتر رفتم گفتند اگر درد نداره کاریش نداشته باش الان این کومدون همان کیست مویی هست باید چکار کنم

        • سلام کومدون ها از تجمع چربی ایجاد می شوند و ارتباطی با کیست مویی ندارند. اگر این جوش ها درمان نشوند می توانند عفونی شوند و بزرگترو دردناک شوند. توصیه می کنم از یک متخصص پوست و مو داروی مناسب و شوینده مناسب برای رفع این جوش ها دریافت کنید. اگر توده بزرگ است و به کیست مویی شک دارید می توانید از مطب من هم وقت ویزیت بگیرید که در صورت نیاز توده را با لیزر تخلیه کنم.

  • سلام. چندسال پیش دوبار کیست موی من عود کرد بعد عفونت خارج شد،الان بازم ورم کرده اما باز نمیشه. ممنون میشم راهنمایی کنید.

  • سلام خانم دکتر من دو هفته پیش دچار آبسه مقعدی بودم که وقتی به دکتر جراحی عمومی مراجعه کردم برای من داروهای چرک خشک کن قوی تزریقی تجویز کرد و بعد از تزریق داروها دو روز بعد این آبسه به صورت اتفاقی ترکید و کلاً درد و سوزش از بین رفت و خون و چرک زد بود بعد از ترکیدن.
    خانم دکتر الان با وجود ترکیدن آبسه بازهم نیاز به جراحی هستش.؟؟؟
    دکترم گفتن بعد از ترکیدن هم باید از این داروهای تزریقی چرک خشکن تجویز کنم براتون تا ریشه کن شه چون آبسه که زده خیلی کوچیکه و زیاد نیست.
    خانم دکتر خواستم بدونم که الان که بعد از ترکیدن این آبسه درد و سوزش ندارم و فقط اندازه یه عدس باقی مونده که نه درد داره و نه سوزشی خواستم بدونم با این داروها امکان از بین رفتن این تیکه کوچک هم هست یا باید عمل کرد.
    خیلی ممنون بابت راهنمایی هاتون مرسی.

    • سلام شما باید معاینه شوید. معمولا آبسه مقعدی با درمان دارویی ریشه کن نمی شود و لازم است در یک جلسه سرپایی توسط جراح تخلیه و درناژ کامل و اصولی شود. در غیر این صورت مجدد عود می کند و عارضه دار می شود.

  • سلام
    من دقیقا توی ناحیه ای که اغلب کیست مویی به وجود میاد
    یه برآمدگی دارم که نشستن رو سخت کرده و به شدت درد داره
    و نمیتونم حتی به پشت دراز بکشم
    با توجه به اینکه فرورفتگی نیست بلکه تورم و برامدگیه ممکنه کیست مویی نباشه؟

  • سلام.خودم چند نفر از دوستان .همکاران رو کیست اونها ترکیده وخارج شده وحتی یکی تا نزدیک پنج ساله که ترکیده ولی کیست ان رشد نکرده .ولی بعضی ها طرف یازده بار عمل جراحی کرده ولی باز رشد کرده

    • سلام بله این امکان وجود دارد که کیست مویی بعد از ترکیدن تا سال ها مجدد عفونت نکند. اما اگر کیست مویی خارج نشود در زیر بافت به رشد خود ادامه می دهد. برخی کیست ها سریعتر رشد می کنند و برخی دیرتر. به هر حال شرایط بیماران مختلف با هم متفاوت است و راه اصولی این است که کیست در اولین فرصت خارج شود.

  • سلام خانم دکتر من تا حالا دوبارجراحی فیستول کردم وصدبار بعداز آن دوباره عوذ کرده وترکیده به نحوی است که باسن من دیگر گوشت نداره وچاله شد درد وحشتناکی داره تورو خدا یه راهی جلو من بذارید خسته شدم این بیماری نصف عمر من گرفته

  • سلام خانم دکتر من در بالا مقعد یک دانه کوچک زده که توش مو هست یعنی هر از چند روز یکم مو ازش خارج میشه آیا این کیست مویی هست

      • سلام خانم دکتر
        من دوسال پیش تو شرایط کرونا کیست موییم عود کرد و عفونت و درد خیلی خیلی زیاد رو از ترس کرونا و عدم مراجعه به پزشک برای یک ماه تحمل کردم تا بالاخره رفتم و با دارو عفونت کیست خارج شد و من دیگه به پزشک مراجعه نکرد
        الان دوباره خیلی کم عفونت کرده و من باز فشار دادم و عفونت خارج شد و دوره انتی بیوتیک رو شروع کردم
        سوالم اینه ک من میتونم با دارو این دفعه درد و عفونتو درمان کنم تا تابستون بعد از کنکورم جراحی کنم کیستمو ؟ تا اسیبی به درسم وارد نشه
        ممنون از وقتی ک میزارین

        • سلام بله معمولا این امکان وجود دارد. اگر زخم مجدد آبسه کند و دردناک شود می توانید به طور سرپایی و موقت آبسه را توسط پزشک تخلیه کنید. اما لازم است در اسرع وقت برای جراحی یا لیزر کیست مویی اقدام نمایید. برای به تاخیر انداختن بروز علائم مراقب باشید که زیاد به این ناحیه فشار نیاورید و موهای زائد را هم کاملا از بین ببرید.

  • برای من با یه دسته مو خارج شده و دردم خیلی کم شده ایا نیاز هست که وقت بگیرم یا خوب شدم

    • اگر کیست مویی خود به خود بترکد و تخلیه شود مجدد عود خواهد کرد. بهتر است قبل از عود مجدد به یک متخصص مراجعه کنید. دفعات بعدی با شدت بیشتری عود خواهد کرد.

  • سلام خانم دکتر. من 10 روز میشه عمل کیست لیزری انجام دادم ولی زخم به دلیل عفونت باز هست و بخیه نزدن. از روز سوم موقع تعویض پانسمان دردهای شدید دارم که حتی دوست ندارم پانسمان عوض کنم.با این حال روزی 3 بار جای زخم پانسمان عوض میکنم. عفونتم نکرده جای زخم ولی درد شدید در هنگام پانسمان دارم. ایا عادی هستش این درد

    • اگر مقدار ترشحات و درد بعد از 10 روز هنوز کاهش پیدا نکرده است وضعیت شما طبیعی نیست و لازم است توسط جراح معالج معاینه شوید

  • سلام خانم دکتر خسته نباشید، من هفته پیش روز جمعه آمپول 6_3_3 تزریق کردم، روز اول روی جای آمپول اتو کشیدم که مایعش نمونه، اما روز دوم دردش بیشتر شد حوله داغ گذاشتم از روز سوم ورم کرد و من شروع به خوردن آموکسی سیلین کردم، امروز ششمین روز هست و جای آمپول کمبودی کم رنگ اما سفت و کل باسن و بخشی از انتهای کمرم ورم به همراه درد داره، طوری که وقتی میخوام راه برم فشار به کف پام و باسن و کمرم میاد و از شدت درد کمر و پا به خودم میپیچم از دیشب مترونیدازول 250 رو دارم میخورم، من شهرستانم و اینجا جراح عمومی یکی داره و امروز نیست، ناگفته نماند اول عید اومیکرون گرفتم و هرچی چرک خشک کن که توسط پزشک تجویز شده بود خوردم عفونت سقف دهانم برطرف نشد و بخاطر این پنی سیلین زدم، طپش قلبمم بالاست و بتا بلاکر و بوسپیرون 5 استفاده میکنم، جای آمپولم قرمزی و ترشح نداره، تبم ندارم، ولی استرس شدید گرفتم نکنه عفونت کل بدنمو بگیره نمیدونم چیکار کنم، میشه راهنمایی کنید خدا خیرتون بده.

    • به اورژانس بیمارستان مراجعه کنید تا وضعیت محل تزریق را به درستی بررسی کنند. از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها بدون تجویز پزشک خودداری کنید. بر اثر مصرف آنتی بیوتیک، باکتری های مفید بدن نیز از بین می رود و این رویداد عوارض گوناگونی را به دنبال خواهد داشت. ممکن است لازم باشد از یک پروبیوتیک مناسب نیز استفاده کنید.

منتشر شده توسط
دکتر زهرا سعادتی

مقالات اخیر

  • شقاق فیشر مقعد

لیزر شقاق بهتر است یا جراحی؟

شقاق مقعدی یک بریدگی یا پارگی کوچک در پوست یا پوشش مخاطی مجرای مقعد یا…

دسامبر 10, 2024
  • بیماری های عفونی

زگیل آبکی یا مولوسکوم علائم و درمان

زگیل آبکی یا مولوسکوم کونتاژیوزوم نوعی عفونت ویروسی پوست است که توسط ویروسی به نام…

نوامبر 11, 2024
  • فیستول

درمان فیستول مقعدی بدون جراحی

در گذشته امکان درمان فیستول مقعدی بدون جراحی امری کاملا غیر ممکن بود. زیرا فیستول…

اکتبر 26, 2024
  • بهداشت و سلامت

مزایا و معایب لیزر بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار یکی از اختلالات رایج هم در بین مردان و هم زنان است.…

اکتبر 2, 2024
  • اطلاعات عمومی پزشکی

همه چیز درباره بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار به انگلیسی Incontinence یا نشت غیر ارادی ادرار جزء بیماری های شایع…

سپتامبر 28, 2024
  • بیماری های مقعد

پماد آنتی فیشر برای شقاق

داروهایی که به صورت پماد برای شقاق عرضه می شوند نقش مهمی هم در کنترل…

سپتامبر 18, 2024

اولین بانوی جراح تخصصی هموروئید و شقاق با لیزر در ایران. تمام مراحل با لیزر و توسط دکتر سعادتی انجام می شود. واتساپ  09120052674