توده های زیر جلدی بدن، غده های چربی هستند که معمولا در زیر پوست تشکیل می شوند ولی امکان دارد که گاهی در قسمت های عمیق تر هم شکل گیرند و معمولا با لمس کردن آنها، کمی جا به جا شده ولی بیمار احساس درد نمی کند. اغلب اندازه این توده ها کوچکتر از 5 سانتی متر است. در بیشتر موارد، بالای کمر، شانه ها، و در ناحیه شکم دیده می شوند.
انواع توده های زیر جلدی و توده های چربی که در بدن تشکیل می شوند به شرح زیر می باشند:
توده های زیرجلدی بدن معمولا مشکل ساز نخواهند بود ولی در صورتی که تصمیم به درمان آنها بگیرید عوامل مختلفی نوع درمان را تعیین میکنند از جمله :
رایج ترین شیوه ی درمان توده های زیر جلدی بدن انجام عمل جراحی است که برای همه ی انواع مختلف توده ها جواب میدهد. اما گاهی اوقات ممکن است توده ی برداشته شده به مرور زمان برگردد. جراحی به روش های معمول ممکن است اسکار و زخم جراحی را به جا بگذارد.
لیپوساکشن گزینه ی دیگری برای درمان توده های زیر جلدی بدن است. از آنجایی که این توده ها بر پایه ی چربی هستند، این عمل برای کاهش اندازه ی توده انجام می شود به این طریق که محل مورد نظر را بی حس می کنند و از طریق سوزن و سرنگ بزرگی چربی را خارج می کنند.
این شیوه باعث کوچکتر شدن توده می شود ولی آن را از بین نخواهد برد. این روش معمولا توصیه نمی شود.
این شیوه جدیدترین روش درمان است که باعث از بین رفتن سلول های چربی می شود. دکتر زهرا سعادتی متخصص جراحی عمومی و لیزر با لیزر پرتوان این توده ها را بدون جای زخم جراحی و خارج می کنند.
1-چه چیزی باعث ایجاد توده های زیر جلدی بدن می شود؟
دلایل تشکیل این توده ها نامشخص است، ممکن است که در اثر یک آسیب فیزیکی ایجاد شوند یا به صورت ارثی و شرایط ژنتیکی مانند سندروم گاردنر با بیمار همراه باشند. همچنین تحقیقات اخیر نشان میدهد که مردانی که الکل زیاد مصرف میکنند مستعد بروز این بیماری و توده ها هستند.
2-آیا داشتن توده های زیر جلدی بدن موضوعی نگران کننده است؟
عمدتا این توده ها چون توانایی تبدیل به توده های سرطانی را ندارند، خطرناک محسوب نمی شوند، گرچه بسیار نادر دیده شده که بعضی از این توده ها که در بافت های عمیق چربی ایجاد شدند به توده های سرطانی تبدیل شدند. همچنین توده ای که رشد سریعی دارد یا دردناک است باید سریعا توسط متخصص جراحی چک شود.
3-آیا توده های زیر جلدی بدن خود به خود از بین می روند؟
جواب خیر است، بسیاری از مردم برای درمان این توده ها به روش های سنتی و خانگی روی می آورند، ولی درمان و دفع آنها از بدن فقط با روش های پزشکی، جراحی و …… امکان پذیر است. بهترین روش جراحی و تخلیه توده با لیزر پرتوان توسط متخصص جراحی و لیزر با تجربه است.
4-تشخیص توده های زیر جلدی بدن چگونه صورت می گیرد؟
توده های زیر جلدی بدن معمولا توسط معاینه ی بدنی تشخیص داده می شوند ولی گاهی اوقات عمل بیوپسی ( نمونه برداری از قسمت کوچکی از بافت و مشاهده ی آن با میکروسکوپ) برای اطمینان بیشتر انجام می شود. آزمایشاتی مانند ایکس-ری، سیتی اسکن و MRI هم می توانند تصویر واضحی را از این توده ها فراهم کنند.
5-چه عواملی در ایجاد توده های زیرجلدی بدن موثر هستند؟
از عوامل خطرناکی که به تشکیل این توده ها مربوط هستند، می توان به چاقی، کلسترول بالا، دیابت، بیماری های کبدی اشاره کرد. همچنین افراد بین سنین 40 تا 60 سال نسبت به سایر گروه های سنی، در مقابل این توده ها آسیب پذیرتر خواهند بود.
6-بهترین روش درمان توده های زیر جلدی بدن چیست؟
بهترین روش درمان با لیزر پرتوان است. متخصص جراحی عمومی و لیزر با لیزر پرتوان این توده ها را خارج می کند. بیمار کمترین برش و زخم و کوتاهترین دوره نقاهت را تجربه می کند.
شقاق مقعدی یک بریدگی یا پارگی کوچک در پوست یا پوشش مخاطی مجرای مقعد یا…
زگیل آبکی یا مولوسکوم کونتاژیوزوم نوعی عفونت ویروسی پوست است که توسط ویروسی به نام…
در گذشته امکان درمان فیستول مقعدی بدون جراحی امری کاملا غیر ممکن بود. زیرا فیستول…
بی اختیاری ادرار یکی از اختلالات رایج هم در بین مردان و هم زنان است.…
بی اختیاری ادرار به انگلیسی Incontinence یا نشت غیر ارادی ادرار جزء بیماری های شایع…
داروهایی که به صورت پماد برای شقاق عرضه می شوند نقش مهمی هم در کنترل…
اولین بانوی جراح تخصصی هموروئید و شقاق با لیزر در ایران. تمام مراحل با لیزر و توسط دکتر سعادتی انجام می شود. واتساپ 09120052674
نمایش دیدگاه ها
سلام چند وقته یه توده ی خیلی سفت و سبز رنگ زیر پوست شکمم ایجاد شده آیا خطرناکه؟
اگر درد ندارد لزوما خطرناک نیست اما باید مورد بررسی دقیق پزشکی قرار بگیرد. ممکن است هماتوم و تجمع خون در زیر پوست باشد، کیست، فتق شکمی، آبسه و عفونت نیز احتمال دارد. در موارد نادر سرطان های پووستی یا تومورهای بافت نرم می باشد. پس از مراجعه به پزشک سونوگرافی و در صورت نیاز بیوپسی تجویز می شود.
با سلام و احترام خدمت شما دکتر عزیز یکسال پیش یه برامدگی نرم جلوی گردنم سمت راست بغل گلو به وجود آمده و چسبیده به زیر پوسته و جدا نیست با حرکت پوست اونم حرکت میکنه و دردی نداره الان احساس میکنم یکم بزرگتر شده قبلا اندازه عدس بود الان بزرگتر شده و نرم هستش و زیر پوست رو که فشار میدم چیزی نیست مثل غده سفت باشه یا جدا حرکت کنه دستم رو که سطحی میکشم برامدگی رو احساس میکنم الانم با چشم اگه دقت کنی مشخصه لطفا راهنمایی کنید که غده لنفاوی هست یا چربی ممنونم از شما