کیست سباسه یا هیداتیدی کیست، یک نوع عارضه پوستی است که در بیشتر موارد بی خطر و بدون علائم جدی است. کیست سباسه دو نوع اپی درموئید و پیلار می باشد. در بعضی موارد ممکن است علائم و عوارضی را ایجاد کند که نیاز به درمان دارند. این کیست معمولاً در بخشهای مختلف بدن از جمله سر، گردن، صورت، پشت، کمر، ران و ساق پیدا میشود. زمانی که کیست سباسه عفونی می شود دردناک می شود و تحمل آن برای بیمار سخت خواهد بود. در ادامه به بررسی مشخصات، علل بروز و درمان این عارضه می پردازیم.
کیست سباسه شامل یک توده است که درون یک بافت حاوی مایع سفیدرنگ قرار دارد. این کیست میتواند در هر قسمت از بدن ایجاد شود، اما معمولاً در بخشهایی از بدن که دارای بافتهای چربی هستند، ایجاد میشود. این کیست ممکن است در بخشهای مختلف بدن به اندازهی چند میلیمتر یا به اندازهی چند سانتیمتر باشد. به طور کلی، کیست سباسه یک عارضهی پزشکی بی خطر است که معمولاً بدون نیاز به درمان جراحی خودبخود برطرف میشود. با این حال، در صورت ایجاد علائمی مانند تورم و التهاب در محل ایجاد کیست، بهتر است به پزشک مراجعه کرده و تشخیص و درمان دقیق این عارضه را از او دریافت کنید.
در ادامه به بررسی مشخصات و ویژگیهای کیست سباسه پرداخته میشود:
کیست سباسه به صورت یک تودهی نرم و قابل فشار در زیر پوست و در نزدیکی سطح پوست، قابل لمس است. شکل این تودهی پر مایه و پر مایع معمولاً گرد و صاف است و دارای یک توده مایع درونی است. اندازه کیست ممکن است از چند میلیمتر تا چند سانتیمتر باشد.
معمولاً کیست سباسه به رنگ سفیدرنگ یا زرد رنگ است، اما در برخی موارد ممکن است دارای رنگهای دیگری مانند قهوهای یا سیاه باشد.
کیست میتواند در هر قسمت از بدن ایجاد شود. اما معمولاً در بخشهایی از بدن که دارای بافتهای چربی هستند، ایجاد میشود. به عنوان مثال، این کیست معمولاً در بخشهایی از سر، صورت، گردن، پشت، کمر، ران و ساق پیدا میشود.
کیست سباسه معمولاً بدون عوارض جدی است و بیشتر به صورت یک ناحیه برجسته و قابل لمس در بالای پوست قابل تشخیص است. با این حال، در بعضی موارد، این کیست ممکن است به صورت دردناک در محل ایجاد آن، با تورم و التهاب همراه باشد. مهمترین عارضه کیست سباسه عفونی شدن آن می باشد. همین عفونت منجر به بروز درد، التهاب و سوزش می شود.
تشخیص کیست سباسه معمولاً با بررسی پزشکی و تشخیص بصری از نظر شکل و اندازه توده موجود صورت میگیرد. در برخی موارد، پزشک ممکن است تصویری از بخش مورد نظر تهیه کند تا مطمئن شود که توده موجود یک کیست است و نه یک نوع لیپوم یا غده دارای عروق خونی.
کیست سباسه به دلیل انسداد در یک غده، منافذ یا پوشش مویی درون پوست ایجاد میشود. این انسداد باعث میشود که مواد چربی و سایر مواد از غده به داخل کیست جمع شده و تودهی پرمایهای در زیر پوست شکل بگیرد. این کیست ممکن است به طور آهسته رشد کند و به صورت یک توده بی خطر قابل لمس باشد. در بعضی موارد کیست سباسه به صورت سریع تر رشد کرده و به اندازهی قابل توجهی درون پوست شکل می گیرد. علل انسداد در غدهها یا پوشش مویی میتواند متنوع باشد. عواملی مانند اختلالات هورمونی، ترشح بیش از حد مواد چربی در پوست، عفونتهای باکتریایی، اصابت ضربه و تحریک میتوانند باعث ایجاد کیست شوند. در بعضی موارد، کیست نیز ممکن است به صورت وراثتی بروز کند.
درمان کیست سباسه معمولاً به دو روش انجام میشود. یکی از روشهای درمانی کیست، استفاده از تزریق مواد است. در این روش، پزشک با تزریق مواد ضد التهاب به داخل کیست، سعی میکند کیست را پنهان کرده و از بین ببرد. این روش معمولاً در مواردی که کیست به صورت بی خطر و بدون عوارض جدی است استفاده میشود. در صورتی که کیست سباسه به صورت دردناک، قرمز و التهابی باشد، عمل جراحی کیست سباسه پیشنهاد می شود. در این روش، پزشک با استفاده از یک تیغ جراحی و یا لیزر برش کوچکی روی پوست، کیست را برداشته و آن را خارج می کند. پس از جراحی، ممکن است به شما دستور العمل هایی برای مراقبت از پوست داده شود.
در بعضی موارد، ممکن است نیاز باشد نمونه بافت برای آزمایشگاه ارسال گردد تا بتوان از بدخیمی کیست سباسه مطمئن شد. در این صورت، پزشک ممکن است نمونه بافت را برداشته و به آزمایشگاه ارسال کند. به طور کلی، درمان کیست سباسه به شدت عارضه، اندازه و محل آن و همچنین عوارض و علت ایجاد آن بستگی دارد.
زگیل آبکی یا مولوسکوم کونتاژیوزوم نوعی عفونت ویروسی پوست است که توسط ویروسی به نام…
در گذشته امکان درمان فیستول مقعدی بدون جراحی امری کاملا غیر ممکن بود. زیرا فیستول…
بی اختیاری ادرار یکی از اختلالات رایج هم در بین مردان و هم زنان است.…
بی اختیاری ادرار به انگلیسی Incontinence یا نشت غیر ارادی ادرار جزء بیماری های شایع…
داروهایی که به صورت پماد برای شقاق عرضه می شوند نقش مهمی هم در کنترل…
کیست مویی (سینوس پیلونیدال) و زایمان سزارین دو موضوع متفاوت هستند، اما اگر زنی که…
اولین بانوی جراح تخصصی هموروئید و شقاق با لیزر در ایران. تمام مراحل با لیزر و توسط دکتر سعادتی انجام می شود. واتساپ 09120052674
نمایش دیدگاه ها
سلام وقت بخیر من گوشم رو سوراخ کردم بعد یه مدت ماده قهوهایی تو گوشم زیاد شد و میخارید بعدش گوش درد شدید گرفتم به طوری که به فک پایینم و سرم میزد یه برامدگی اندازه نخود پشت گوشم هست که اولش خیلی بزرگ بود ولی الان شده اندازه نخود خیلی خیلی کم درد داره میشه لطفا راهنمایی کنید ؟سرطانه؟
سرطان نیست ممکن است این توده عفونی تخلیه زیر جلدی شده باشد و یا ممکن است به گوشواره حساسیت داده باشید. به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید که آزمایش و داروی مناسب برای شما تجویز کنند. از گوشواره هم فعلا استفاده نکنید.
سلام وقت تون بخیر
ببخشید یه مشکلی برام پیش اومده ممنون میشم راهنماییم کنید
من از پنج ماه پیش روی لابیای واژنم یه غده سفت دراومده که با لمس و فشار حس میشه و به صورت معمول درد نداره و اگه محکم فشارش بدم یکم احساس درد میکنم و مثل جوش ترشحات چرکی داره ینی در صورت فشار دادنش ترشحات چرکی خارج میشه ازش
من گفتم خود به خود از بین میره ولی الان پنج ماهه که هست و تغییری نکرده کوچک یا بزرگ نشده و از بین هم نمیره سایزش خیلی بزرگ نیس و درد هم نمیکنه.
باید به متخصص زنان یا پوست مراجعه کنم؟
اینم بگم ک زیر پوسته و شاید با نگاه کردن معلوم نشه فقط با لمس کردن و کمی فشار, زیر دست حس میشه
ممکن است بر اثر حساسیت به مواد شوینده یا انسداد غدد این ناحیه بروز کرده باشد. می توانید به یک جراح یا یک متخصص زنان مراجعه کنید. احتمال بروز کیست بارتولن در آینده نیز وجود دارد.