در صورتی که به علت شل شدن یا گشاد شدن سیاهرگ های اطراف خارج مقعد، هموروئید ایجاد شود، به آن هموروئید خارجی (external hemorrhoids) یا بواسیر خارجی گفته می شود. فردی که دچار این بیماری است در حالت نشسته، هنگام عمل دفع، یا هنگام پاک کردن ناحیه مقعدی، احساس فشار، ناراحتی و درد می کند. طول دوره هموروئید خارجی مشخص نیست و بستگی به شدت آن دارد. اگر کوچک باشد ممکن است بدون انجام هیچ درمانی در عرض چند روز بهبود یابد. ولی بهبودی هموروئیدهای خارجی بزرگ بیشتر طول می کشد و برای درمان آنها بهتر است به متخصص جراحی عمومی و لیزر مراجعه کرد.
معمول ترین دلیل بروز هموروئید خارجی یا بواسیر خارجی، یبوست و ایجاد فشار به روده ها، به دلیل زور زدن مکرر هنگام عمل دفع است. زور زدن باعث جریان خون به درون و بیرون محوطه، و در نتیجه، تجمع خون و بزرگ شدن رگ های خونی ناحیه می شود.
سایر دلایل عبارتند از:
هموروئید خارجی یا بواسیر خارجی علائم مختلفی دارد که بروز آنها به شدت مشکل بستگی دارد. این علائم عبارتند از:
نکته
علائمی که ذکر شد، می تواند در بیماری های دیگری مثل شقاق مخرج یا فیشر مقعدی، سرطان؛ بیماری التهابی روده (inflammatory bowel disease)، و آبسه های اطراف مقعد نیز ایجاد شود. در صورت تجربه این علائم، باید به متخصص جراحی عمومی و لیزر مراجعه کرد تا با معاینه دقیق، علت را شناسایی کند.
تشخیص هموروئید خارجی یا بواسیر خارجی به کمک روش های زیر انجام می شود:
چون علائم هموروئید خارجی در بیماری های دیگر نیز دیده می شود، در موارد مشكوك، برای تایید همورویید خارجی یا رد آن، پزشک ممکن است مبادرت به انجام سری آزمایش هایی به شرح زیر نماید:
بسیاری از هموروئیدها بدون هیچ درمانی خود بخود از بین می روند. در صورتی که هموروئید خارجی یا بواسیر خارجی در عرض یک هفته بهبود نیابد، باید به درمان آن اقدام نمود. برای درمان هموروئید روش های مختلفی وجود دارد که بر اساس شدت بیماری تعیین می شود. این روش ها به دو دسته تقسیم می شوند:
بعضی از درمانهای عمومی که پزشک پیشنهاد می کند شامل تجویز ملین ها جهت تسهیل عبور مدفوع، استفاده از بسته های یخ برای کاهش تورم، شیاف ها یا پمادهای مخصوص هموروئید یا بواسیر است. این گزینه ها در افرادی که بیماری در آنها خفیف است، می تواند درمان کننده باشد.
در مواردی که هموروئید یا بواسیر شدیدتر است و به درمانهای معمولی پاسخ نمی دهد، پزشک ممکن است درمانهای تهاجمی را پیشنهاد کند. این درمان ها عبارتند از:
ممکن است روش های کمتر تهاجمی مثل لیزر درمانی همووریید با مادون قرمز یا همان لیزر کم توان نیز جهت تحلیل و از بین بردن لخته خون در ناحیه استفاده شود. این روش معمولا برای هموروئید های خفیف مورد استفاده قرار می گیرد.
برخی از انواع هموروئید مثل هموروئید ترومبوزه را در همان 24 ساعت اول برش می زنند و خون لخته شده در آن تخلیه شود. این اقدام سریع جراحی هموروئید به دو دلیل انجام می شود:
در هموروئیدهای همراه با ترومبوز و دردناک، جراحی باید تا 72 ساعت بعد از مشاهده شدن صورت بگیرد. در غیر اینصورت علائم به پیشروی خود ادامه خواهند داد.
مهمترین راه پیشگیری از هموروئید خارجی یا بواسیر خارجی، اجتناب از ابتلا به یبوست و زور زدن هنگام عمل دفع است. اگر شما یبوست شدید دارید، باید روزانه از مقدار کافی و مناسب فیبر و مایعات مصرف کنید. در صورت لزوم، ملین ها یا نرم کننده های مدفوع می توانند کمک کننده باشند. در صورت موثر نبودن این روشها، از پزشک کمک بخواهید.
اقدامات پیشگیرانه در هموروئید خارجی، شامل موارد زیر است:
افرادی که مشکلات عود کننده یبوست و هموروئید دارند، باید درباره درمان آنها با پزشک صحبت کنند.
1-تفاوت هموروئید خارجی با هموروئید داخلی در چیست؟
یک تفاوت هموروئید خارجی با هموروئید داخلی در این است که هموروئید داخلی معمولا بدون درد است حتی زمانی که خونریزی می کند شما متوجه درد نمی شوید. هموروئید داخلی ـ خارجی : گاهی هر دو نوع داخلی و خارجی با هم بروز می کنند که آن را هموروئید نوع مختلط نیز می نامند.
2-چقدر طول می کشد که هموروئید خارجی درمان شود؟
اگر هموروئید خارجی کوچک باشد طی چند روز با رعایت رژیم غذایی و رفع علل بروز هموروئید درمان خواهد شد. اما اگر هموروئید بزرگ باشد و طی چند روز با درمان های خانگی بهبود نیافت حتما به یک متخصص جراحی و لیزر مراجعه کنید. متخصص جراحی بعد از معاینه و تشخیص نوع هموروئید زمانبندی مناسبی برای درمان دارویی یا جراحی هموروئید ارائه خواهد نمود. دارو درمانی هموروئید خارجی نباید بیشتر از 10 روز طول بکشد.
3-چه کسانی در معرض خطر هموروئید خارجی هستند؟
افرادی که والدین آنها دچار هموروئید بوده اند. زنان باردار. افراد مسن تر (به دلیل افزایش فشار ایجاد شده توسط نشستن زیاد). افرادی که به هر دلیل، هنگام عمل دفع به خود فشار می آورند.
4-آیا هموروئید خارجی دائمی است؟
اگر هموروئید خارجی طول کشیده باشد و گوشت اضافه در ناحیه مشاهده می کنید این زائده باید جراحی شود. بهتر است عمل جراحی هموروئید با لیزر پرتوان انجام شود. اگر هموروئید خارجی را در مراحل اولیه درمان کنید دچار زائده های اطراف مقعد نخواهید شد . اولین قدم برای درمان هموروئید خارجی کنترل یبوست و فشار نیاوردن به ناحیه است.
5-درمان بواسیر خارجی با یخ چگونه است؟
درمان بواسیر خارجی با یخ به انقباض عروق ناحیه کمک می کند و در نهایت التهاب و حالت واریس گونه بواسیر را کاهش می دهد. در مراحل اولیه بروز بواسیر خارجی دردناک می توان یخ را در یک پارچه نخی تمیز پیچید و به طور موضعی بر روی التهاب بواسیر گذاشت. مراقب باشید یخ را به طور مستقیم بر روی آن نگذارید که به پوست ناحیه مقعد آسیب وارد نشود. اگر التهاب و علائم بواسیر کاهش پیدا نکرد حتما به یک متخصص مراجعه کنید. این عمل فقط در مراحل اولیه توصیه می شود.
6-درمان خانگی بواسیر خارجی چیست؟
درمان خانگی بواسیر خارجی شامل اصلاح رژیم غذایی، نشستن در لگن آب گرم ، کنترل اسهال و یبوست و جلوگیری از فشار بر ناحیه مقعد می باشد. برای تشخیص قطعی بیماری به یک متخصص مراجعه کنید و با نظر ایشان از داروهای گیاهی نیز می توانید استفاده کنید. غذاهای پرفیبر و ملین نیز به بهبود بواسیر کمک می کند.
شقاق مقعدی یک بریدگی یا پارگی کوچک در پوست یا پوشش مخاطی مجرای مقعد یا…
زگیل آبکی یا مولوسکوم کونتاژیوزوم نوعی عفونت ویروسی پوست است که توسط ویروسی به نام…
در گذشته امکان درمان فیستول مقعدی بدون جراحی امری کاملا غیر ممکن بود. زیرا فیستول…
بی اختیاری ادرار یکی از اختلالات رایج هم در بین مردان و هم زنان است.…
بی اختیاری ادرار به انگلیسی Incontinence یا نشت غیر ارادی ادرار جزء بیماری های شایع…
داروهایی که به صورت پماد برای شقاق عرضه می شوند نقش مهمی هم در کنترل…
اولین بانوی جراح تخصصی هموروئید و شقاق با لیزر در ایران. تمام مراحل با لیزر و توسط دکتر سعادتی انجام می شود. واتساپ 09120052674
نمایش دیدگاه ها
سلام، هزینه لیزر درمانی الان حدودا چقدر میشه
لطفا با مطب تماس بگیرید. از 7 میلیون به بالا می باشد.