هموروئید

احتمال عود و بازگشت هموروئید بعد از جراحی

عود و بازگشت هموروئید

احتمال عود و بازگشت هموروئید بعد از جراحی به نوع درمان این بیماری و مراقبت بعد از عمل هموروئید بستگی دارد. هموروئید که با توجه به علائم و نشانه های آن می تواند به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم شود در صورت تشخیص و مداوای به موقع تا حد قابل توجهی میزان عود را کاهش خواهد داد.

احتمال عود هموروئید چقدر است

به راحتی می توان از بازگشت هموروئید بعد از جراحی با انجام برخی از دستورالعمل ها جلوگیری نمود. برای مثال با افزایش فیبر در رژیم غذایی و افزایش مصرف مایعات پروسه درمان هموروئید بسیار راحت و ساده خواهد شد. در حقیقت اگر بیماران تغییرات لازم را در رژیم غذایی خود به وجود نیاورند باید مراحل مختلف درمانی را با توجه به نوع و درجه هموروئید که به آن مبتلا شده اند، طی کنند. این مراحل شامل لیزر، اسکلروتراپی، جراحی و … می باشد که موثر واقع خواهد شد.

بیمارانی که به علت ابتلا به هموروئید خارجی و یا هموروئید درجه سه در معرض جراحی قرار می گیرند، احتمال عود و بازگشت هموروئید بعد از جراحی در آن ها بین 2 تا 5 درصد می باشد. درصد عود در تکنیک های غیرجراحی متفاوت است و بهترین روش که کمترین میزان عود با اجرای آن مشاهده شده است لیزر درمانی است که امروزه بسیار مورد توجه جامعه پزشکی قرار گرفته است.

طی تحقیقات به عمل آمده در سال ۲۰۰۴ بر روی ۲۳۱ نفر که اقدام به درمان هموروئید نموده اند مشخص شده است که احتمال عود و بازگشت هموروئید بعد از جراحی حدود 3/6 % و بعد از درمان های خانگی 4/25 % بوده است.

عوامل زمینه ساز احتمال عود و بازگشت هموروئید

جهت جلوگیری از عود این بیماری رعایت برخی نکات و پیشگیری کردن از آن ها بسیار حائز اهمیت می باشد بخصوص اینکه بیماران برای درمان از عمل جراحی هموروئید به روش سنتی استفاده کرده باشند. در حقیقت به علت بالا بودن ریسک و احتمال عود و بازگشت هموروئید بعد از جراحی سنتی نسبت به روش هایی مانند لیزر درمانی و جراحی با لیزر باید به عوامل زمینه ساز بازگشت بیماری توجه نمود.

کم کردن فعالیت های فیزیکی

با کم شدن فعالیت های فیزیکی میزان فعالیت روده ها نیز کاسته می شود که یبوست را با خود به همراه دارد. همین امر زمینه ساز عود و بازگشت هموروئید است.

حمل و جا به جا کردن اشیاء سنگین

بیماران باید دقت کنند تا از حمل وسایل سنگین پس از جراحی حتما اجتناب کنند چرا که با فشار وارده بر ناحیه مقعد احتمال عود و بازگشت هموروئید بعد از جراحی افزایش می یابد.

رژیم کم فیبر

داشتن یک رژیم غذایی مناسب که حاوی غذاهای سنگین و دیر هضم نباشد و از مقدار کافی فیبر برخوردار باشد بسیار مهم است. غذا های کم فیبر سطح حرکات روده را کاهش داده و یبوست را زیاد می کند.

عدم مصرف کافی آب

بیمارانی که به اندازه کافی آب مصرف نمی کنند این امر سبب سفت شدن مدفوع در روده می شود و احتمال عود و بازگشت هموروئید بعد از جراحی را افزایش خواهد داد.

برقراری رابطه مقعدی

برقراری رابطه جنسی از راه مقعد یکی از عوامل زمینه ساز بازگشت مجدد این بیماری است و برای بیمار ضرر های فراوانی را به همراه دارد.

برخی از عوامل دیگر مانند:

  • استفاده کردن از دستمال های زبر و غیرنخی بعد از مدفوع
  • بارداری
  • بالا رفتن سن
  • رعایت نکردن بهداشت

نیز سبب بالا رفتن احتمال عود و بازگشت هموروئید بعد از جراحی خواهد شد.

بهتر است بیماران از روش های ایمن و بی خطر که ریسک کمتری را به همراه دارد برای درمان این بیماری استفاده کنند. لیزر هموروئید  یک روش کم تهاجمی و بسیار عالی می باشد که بدون آسیب رسانی به بافت های مقعد و رگ های خونی این بیماری را به سرعت درمان کرده و عوارضی برای بیمار ندارد.

آیا احتمال عود و بازگشت هموروئید بعد از درمان با لیزر وجود دارد؟

مسلما احتمال عود هموروئید یا بواسیر بعد از عمل جراحی و درمان با لیزر بسیار پایین تر از روش های سنتی درمان هموروئید است. در صورتی که عوامل زمینه ساز عود هموروئید را رفع کنید احتمال بازگشت آن بعد از لیزر هموروئید به صفر خواهد رسید. لیزر محل عمل را ضد عفونی و در عین حال ترمیم می کند و احتمال عفونت بر اثر جراحی به صفر نزدیک می شود. بنابراین با مراقبت صحیح بعد از جراحی هموروئید با لیزر دیگر نگران بازگشت و عود آن نخواهید بود. همچنین لیزر بسیار ظریف است و به بافت سالم اطراف محل عمل آسیبی وارد نمی کند.

سوالات متداول عود هموروئید

1-آیا با یک بار یبوست ممکن است هموروئید عود کند؟

اگر بلافاصله بعد از یبوست نسبت به رفع یبوست اقدام کنید و در لگن آب گرم بنشینید احتمال عود هموروئید بسیار کم است. در برخی موارد که بیمار دچار یبوست شدید بعد از عمل جراحی هموروئید می شود توصیه می شود با جراح معالج خود تماس بگیرید تا داروی مناسب و شربت ملین برای شما تجویز کند. یبوست مزمن در طی طولانی مدت منجر به عود و بازگشت هموروئید یا بواسیر می شود.

2-آیا خونریزی بعد از عمل هموروئید نشانه عود هموروئید است؟

بسته به نوع روش عمل جراحی هموروئید ممکن است یک الی دو ماه پس از جراحی چند قطره خون بعد از اجابت مزاج مشاهده کنید. این خون بسیار ناچیز است و حتی ممکن است به صورت خون قرمز روشن به طور یک لکه بر روی دستمال توالت دیده شود. این خون نشانه عود هموروئید نیست و طبیعی است. اگر خونریزی شدید باشد در حدی که لباس زیر شما را کاملا آلوده کند وضعیت شما طبیعی نیست و باید سریعا با جراح معالج خود تماس بگیرید. اگر به جراح خود دسترسی ندارید به کلینیک یا بیمارستان مراجعه کنید.

3-آیا ورزش کردن منجر به عود هموروئید می شود؟

اگر عمل جراحی موفقی داشته اید و با اجازه جراح معالج خود شروع به ورزش کنید هموروئید عود نخواهد کرد. ورزش کردن منجر به حرکت بهتر روده ها شده و عمل دفع منظمی خواهید داشت. همین امر منجر به کاهش بروز یبوست و عود هموورئید می شود. اما افرادی که با وزنه های سنگین کار می کنند و در هنگام بلند کردن وزنه و اجسام زور می زنند احتمال عود هموروئید در این افراد زیاد است. دقت کنید که زور زدن و فشار آوردن به ناحیه مقعد منجر به عود هموروئید یا بواسیر می شود.

دکتر زهرا سعادتی

درباره دکتر زهرا سعادتی

دکتر زهرا سعادتی متخصص جراحی عمومی فارغ التحصیل ۱۳۷۸ از دانشگاه شهید بهشتی تهران و دارای بورد تخصصی هستند. ایشان دوره های لیزر را در کشومان ایران و کشورهای روسیه و ترکیه گذرانده اند و سابقه طولانی در زمینه درمان و جراحی با لیزر دارند. تلفن تماس با مطب 02122761600 و 02122766853

28 دیدگاه برای “احتمال عود و بازگشت هموروئید بعد از جراحی

  1. Avatar مهدي گفت:

    سلام وقت بخير
    چند روز بعد از عمل همورئيد ميتوان ورزش بدنسازي رو شروع كرد

    1. دکتر زهرا سعادتی دکتر زهرا سعادتی گفت:

      اگر عمل جراحی هموروئید با لیزر انجام شود می توان بعد از یک هفته با تمرینات سبک ورزش را شروع کرد. اما با جراحی سنتی هموروئید و بدون لیزر تا 2 ماه نقاهت بعد از جراحی طول می کشد

  2. Avatar حمید گفت:

    سلام
    من پسری ۲۱ ساله هستم با وزن ۶۴ کیلوگرم
    ۱۹ ام مرداد ماه یعنی چند هفته قبل عمل جراحی با تیغ داشتم و چون دکترم گفته بود بواسیر درجه ۳ یا ۴ دارم فقط نصف بواسیر رو برداشت و نصفشو گذاشت و به نظرم نصف باقی مانده تورمش از بخشی که جراجی شده کمتره
    من تا همین الان بعد از اجابت مزاج درد دارم که گویا طبیعیه اما همراهش هر وقت پانسمانم رو عوض میکنم مقداری مواد چرک مانند بدبو مشاهده میکنم که این حالت از اولین روزهای عمل تا الان کم و بیش وجود داره
    یکی دو روزه حس میکنم از سمتی که بواسیر ها جراحی شدن یه بافت نرم کوچیک موقع شتسشوی مقعد وجود داره و شک دارم نکنه بواسیرم دوباره عود میخاد بکنه!
    دکتر جراحم وعده داد ۱۰ روز بعد عمل معاینه ام میکنه اما الان دو هفته هست که به بهانه مریضی اصلا داخل شهر و در دسترس نیست و تلفنشم خاموش کرده و چیزی که شنیدم تا بعد ایام محرم نمیاد? حتی بیمارستان رفتم پرستارا حاظر نشدن حتی زخممو نگاه کنن
    این وسط من به شما پناه اوردم
    ایا بواسیرم عود میکنه؟؟
    میشه نکات مهم رو بهم بگین
    والا با این همه درد و رنجی که تا الان کشیدم بابت این عمل و حاشیه هاش ، از انجام عمل مجدد نیمه دیگر بواسیر منصرف شدم و بخش دیگرش بخاطر اینکه شرایط زندگیم و شغلیم هم جوریه که دیگه نمیتونم نقاهت ۱ ماهه رو داشته باشم
    لطفا به دادم برسین

    1. دکتر زهرا سعادتی دکتر زهرا سعادتی گفت:

      سلام اگر تهران تشریف ندارید و راه دور هستید می توانید از خدمات ویزیت آنلاین من استفاده کنید شرایط ویزیت از راه دور را در همین سایت مطالعه کنید. همچنین توصیه می کنم مطلب مراقبت های بعد از جراحی هموروئید را هم مطالعه کنید. این وضعیت را با آرامش پی گیری کنید و جای نگرانی نیست.

  3. Avatar فرانک گفت:

    درود به خانم دکتر عزیز
    من خانم ۴۲ ساله هستم که بعد از ۶ ماه تحمل درد ،همموروئید و شقاق با لیزر و عمل جراحی معالجه شدم ،الان دو ماه بعد از عملم ،موقع دفع دچار سفتی اول مدفوع میشم و مجبورم زور بزنم
    با این اوصاف ممکنه که دوباره بیماریم عود کنه؟
    برای درمان سفتیه اول مدفوع چکار کنم؟
    ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. دکتر زهرا سعادتی دکتر زهرا سعادتی گفت:

      سلام اگر یبوست مزمن داشته باشید مسلما بیماری شما عود خواهد کرد. آب و آبمیوه زیاد میل کنید. فعالیت ورزشی منظمی داشته باشید. اگر مشکل شما حل نشد حتما به یک متخصص گوارش مراجعه کنید.

  4. Avatar نادیا امیری گفت:

    سلام من عمل بواسیر انجام دادم و ناموفق بوده یعنی یه گوشت اضافه زو جراح نبریده ایا میتونم عمل لیزر انجام بدم و از درد طاقت حتی نفس کشیدن ندارم

    1. دکتر زهرا سعادتی دکتر زهرا سعادتی گفت:

      سلام بله می توانید. در جراحی با تیغ محدودیت هایی وجود دارد اما در جراحی با لیزر این محدودیت ها وجود ندارد.

  5. Avatar سیمین گفت:

    خانم دکتر من سال گذشته جراحی هموروئید انجام دادم اما جراح گفت یک عمل دیگه هم دارم اما انقدر سختی کشیدم که دیگه برای عمل دوم مراجعه نکردم. میتونم بیام برای لیزر پیش شما؟

    1. دکتر زهرا سعادتی دکتر زهرا سعادتی گفت:

      سلام بله تمام بیماری های مقعدی مثل هموروئید و شقاق و فیستول را می توان در یک جلسه با لیزر جراحی کرد و نیازی به جراحی مجدد نیست.

  6. Avatar عیاد گفت:

    سلام خسته نباشید خانم دکتر بنده دوچرخه سواری حرفه ای می کنم ولی چند ماهه که مبتلا به بواسیر خفیف شدم رفتم دکتر و پماد دادن که درمان شد ولی هروقت دوچرخه سواری خفیف می کنم باز بواسیر عود می کنه آیا با انجام عمل جراحی میشه به دوچرخه سواری مشغول بشم یا نه ؟تشکر

    1. سلام در صورتی که از زین دوچرخه نرم استفاده کنید می توانید مجدد به ورزش دوچرخه سواری مشغول شوید.

  7. Avatar شقاقی گفت:

    سلام خسته نباشیدمیخواستم بدونم عمل فیستول وهموروئید برای خانم ۷۵ ساله بااکسیژن خون ۹۱ ۹۲ درصدی مشکل سازه یاخیر

    1. سلام اگر اکسیژن خون بالای 90 باشد. تست خون مربوط به قبل از جراحی و تست قلب مشکلی نداشته باشد می توانند با لیزرعمل فیستول و هموروئید را انجام دهند.

  8. Avatar A.B.asa گفت:

    سلام وقتتون بخیر
    خانم دکتر شرایط من خیلی بدتر از بقیه س. نظراتشون رو که خوندم هیچکدوم شبیه من نبودن
    من تیرماه امسال ۲ ماه بعد از زایمانم مجبور شدم عمل کنم
    با وجود یه نوزاد دوماهه خیلی سختی کشیدم. تو شهرمون عمل با لیزر انجام نمیشد مجبور به عمل سنتی شدم
    دکترم اصرار داشتن که هردونوع عمل فرقی باهم ندارن و سنتی به مراتب بهتر از لیزره. لیزر فقط گرونتره و ….
    من هم چون خارج از کشور زایمان کرده بودم به اصرار خانواده که همینجا عمل کن ما مواقبت هستیم عمل کردم😔
    الان که بهمن ماه هست یعنی ۷ ماه از عملم میگذره اصلا نمیتونم روی توالت ایرانی دفع داشته باشم چون هم دردش برام زیاده هم پارگیم بیشتر میشه هم اصلا دفع کاملی نخاهم داشت. حالا اینش برام مهم نیست که نمیتونم از توالت ایرانی استفاده کنم ولی همچنان موقع دفع درد دارم. نمیگم بشدت روز اول ولی خب درد هست. و اینکه ابتدای مدفوع همیشه یه کم خشکه و این خشکی باعث پارگی ابتدای روز میشه و دفع های بعدیم تو همون روز با خونریزی همراهن. اگه سه بار دفع داشته باشم در طول روز دفه سوم خونریزی شدتش بیشتره
    میخاستم بدونم ماهایی که عمل انجام دادیم اصلا خوب میشیم؟؟یا این درد و خونریزی تا اخر عمر همراهمون هست؟؟و اینکه ممکنه عمل من موفقیت امیز نبوده باشه و مجبور به عمل بعدی باشم؟؟سوال بعدیم اینکه الان با لیزر میتونم جای عمل قبلی رو ترمیم کنم؟؟
    من دوران نقاهت سختی داشتم تا دوماه زجر کشیدم. هرروز مسکن های قوی استفاده میکردم واقعا تحمل عمل دوباره رو ندارم. موندم چیکار کنم😔

    1. سلام قبل از هر چیز این مورد را بدانید که درباره لیزر هموروئید باید از یک جراح لیزر سوال می کردید و اطلاعات جراحی که با لیزر کار کرده است مسلما تکمیل تر است. در مورد جراحی و لیزر مجدد نیز تا معاینه بیمار نمی توان نظر قطعی داد. اما آنچه که درباره شما کاملا مشخص است یک زخم ترمیم نشده یا شقاق در ناحیه مقعد دارید که اگر با دارو درمانی بهبود نیابد نیاز است که جراحی یا لیزر شوید. از مطب یک وقت ویزیت آنلاین بگیرید. بعد از ارسال عکس از ناحیه و شرح بیماری برای شما داروی قوی تجویز خواهد شد. روزانه 10 لیوان آب بنوشید و در صورت بروز یبوست از شربت ملین استفاده کنید. اگر طی یک هفته بهبودی حاصل نشد روش درمانی مناسب به شما پیشنهاد خواهد شد.

  9. Avatar معصومه 52ساله گفت:

    سلام خانم دکتر من خانمی 52ساله هستم که
    عمل هموریید وشقاق رو باجراحی حدود پنجدماهی هست انجام دادم ولی هنوز زخم انتهای دورمقعد بعد اجابت حتی اگه خیلی سفت نباشه زخم میشه. هنوز هم از دارو ورکتول دارم استفاده می کتم.پیش جراح دیگری هم رفتم ایشون هم بادارو یمدت بهترشدم ولی بازم با یک یا دوبار مدفوعی که یکم سفت تر باشد درو وزخم ایجادمیشه. همیشه از سبزیجات وچیزهای ملین وخاکشیر فراوان مصرف می کنم لطفا راهنماییم کنید تا کی باید تحمل کرد. سگاسگزارم

    1. سلام شما باید از شربت ملین هم استفاده کنید تا زخم جراحی شما کاملا بهبود پیدا کند. از مطب وقت ویزیت بگیرید تا بعد از معاینه زخم داروهای شما را تغییر بدهم. اگر راه دور هستید می توانید وقت ویزیت آنلاین بگیرید.

  10. Avatar رضا گفت:

    سلام خانم دکتر من پنج سال پیش عمل بواسیر داخلی جراحی شده و عمل بواسیر خارجی لیز درمانی شده الان میرم دستشویی زیاد زور زدم کمی خونریزی داشتم می‌تونه نشانه عود دوباره باشه علتش چیه رعایت کنم

    1. سلام ممکن است دچار شقاق یا عود هموروئید داخلی شده باشید. درمان یبوست را جدی بگیرید و به جراح معالج نیز مراجعه کنید تا برای شما دارو تجویز کنند. در غیر این صورت مجدد نیاز به جراحی خواهید داشت.

  11. Avatar ممد گفت:

    سلام یه هفته از عملم گذشته اما الان کم کم جای عمل ورم کرده نمیدونم این ورم یا بازگشت هموریید

    1. سلام بعد از عمل جراحی هموروئید ورم و التهاب عمل باید روز به روز کمتر شود. ممکن است دچار عفونت شده باشید. به جراح معالج مراجعه کنید و این مورد را پی گیری بفرمایید.

  12. Avatar معصومه 52ساله گفت:

    سلام خانم سعادتی عزیز… حدود هفت ماه پیش جراحی همورویید وشقاق به شکل سنتی انجام دادم متاسفانه تمام این مدت درگیر وهربار به دکتر مراجعه کردم دارو وپماد دادن ومدت کوتاهی بهبود نسبی پیداکردم. درحال حاضر درعرض سه روز دوباره یه چیزی اندازه نخود دوباره درهمون نقطه بیرون زده که حدود سه بار خون دیدم بامراجعه به دکترم می گویند این بواسیر هست ودوباره بایدجراحی شوید البته درد هم داشتم که دوروزی هست بادارو خونریزی ندارم واون قسمت کمی کوچکتر شده لطفا اورژانسی بمن کمک کنید چکار کنم. سپاسگزارم

    1. سلام از مطب وقت ویزیت آنلاین بگیرید. بعد از ارسال عکس از ناحیه و شرح بیماری بهترین روش درمان که عود و بازگشت نداشته باشد به شما پیشنهاد خواهد شد. توصیه می کنم عمل جراحی هموروئید با تیغ و کوتر را مجدد انجام ندهید و در صورت نیاز به جراحی با لیزر هموروئید جراحی را نزد یک متخصص جراحی و لیزر انجام دهید.

  13. Avatar گلی گفت:

    سلام خانم دکتر، من یک ماهه پیش عمل لیزر فیشر هموروئید انجام دادم ولی هنوزم دوتا گوشتِ اضافه ای که بالا و پایین مقعد داشتم از بین نرفته، چه مدت طول میکشه که از بین برن؟ طبیعیه این بیرون زدگی تو این یه ماه رفع نشده هنوز؟ و اینکه یکبار یبوست شدم و قسمت بالایِ مقعدم کمی متورم شده همراهه کمی درد، یعنی ممکنه دوباره هموروئید عود کرده باشه؟ متشکرم از شما

    1. سلام بعد از یک ماه نباید التهاب داشته باشید. با جراح معالج خود در تماس باشید تا برای شما دارو تجویز کنند. احتمالا بعد از یبوست دچار عارضه التهاب مقعدی شده اید. اگر درمان نشود احتمال عود هموروئید و شقاق وجود دارد.

  14. Avatar افشاری گفت:

    سلام وقتتون بخیر من الان حدود سه هفته هست که از عمل جراحیم میگذره
    من سمت چپ مقعد رو عمل کردم اما الان بعد از حدود سه هفته احساس میکنم اون پارگی رو در سمت راست رویت کردم
    ایا امکان برگشت به این زودی وجود داره؟

    1. سلام اگر مراقبت های بعد از عمل را رعایت نکرده باشید و یبوست شدید داشته باشید این امکان وجود دارد که زخم و شقاق در ناحیه دیگری از مقعد ایجاد شده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید
