بیماری های گوارشی

آیا التهاب روده خطرناک است؟

التهاب روده

آیا دچار التهاب روده شده اید اما نمی دانید چطور باید آن را درمان کنید؟ آیا با انواع مختلف التهاب روده آشنایی دارید؟ در این مقاله قصد داریم در خصوص التهاب روده و راه های تشخیص آن صحبت کنیم پس با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

بیماری التهاب روده و یا التهاب مزمن روده یکی از بیماری های مربوط به سیستم گوارشی است. التهابات روده بنا بر دلایل مختلفی به وجود می آیند؛ این التهابات در جدار روده بزرگ و روده کوچک به وجود می آیند. برای درمان این بیماری نیاز است تا پزشک متخصص مراجعه نمایید تا روند درمان را برای شما مشخص نماید. یکی از خطراتی که این بیماری دارد در این است که گاهی اوقات وجود خود را اعلام می کند و در برخی اوقات دیگر نیز خاموش می باشد. این بیماری به خودی خود خطرناک نیست اما اگر علائم آن ادامه یابد عوارض گوناگونی را بروز می دهد.

انواع التهاب روده

بیماری های زیادی وجود دارند که از آن ها می توان به عنوان زیر مجموعه از بیماری های روده یاد کرد. اگر بخواهیم به شایع ترین بیماری های روده بپردازیم به بیماری کرون و شان کولیت اولستراتیو می رسیم. بیماری کرون باعث می شود تا در مسیر گوارشی بدن التهاب به وجود آید؛ از طرفی دیگر اما بیماری شان کولیت اولستراتیو قرار دارد که باعث التهاب روده بزرگ می شود.

دلیل به وجود آمدن این بیماری مشخص نیست چرا که عوامل بسیاری زیادی در به وجود آمدن آن نقش دارند؛ با این حال اما ژنتیک بیش ترین دلیل برای به وجود آمدن این بیماری می باشد.

تشخیص التهاب روده

تشخیص التهاب روده با گرفتن شرح حال بیمار و تجویز آزمایش های تشخیصی

التهاب روده چطور تشخیص داده می شود؟

بیرون روی داشتن مداوم و پیاپی را می توان از نشانه های بیماری روده دانست. اگر بیرون روی شما همراه با خون باشد باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. داشتن درد در عضلات شکم و همچنین گرفتگی این عضلات نیز از دیگر علائم دچار شدن به این بیماری می باشد. کاهش وزن بی دلیل و کم شدن اشتها را می توان از دیگر مواردی دانست که زنگ خطری برای مبتلا شدن به بیماری التهابات روده است. تب، خستگی، حالت تهوع و داشتن استفراغ را هم می توان از علائم بیماری التهاب روده دانست.

راه های تشخیص التهاب روده

بعد از بروز پیدا کردن علائم التهاب روده و سیستم گوارش نیاز است تا سریعا موضوع را با یک پزشک متخصص در میان بگذارید. پزشک برای پی بردن و به قطعیت رسیدن در خصوص این موضوع چند راه را پیش روی شما می گذارد.

آزمایش خون: برای پی بردن به این موضوع که آیا به این بیماری دچار شده اید یا خیر نیاز است تا در ابتدا آزمایش خون انجام دهید. تعداد گلبول های خون می تواند بیان گر این موضوع باشد که آیا سیستم ایمنی و گوارش شما تضعیف شده است یا خیر.

آزمایش مدفوع: این نوع آزمایش در اکثر مواقع می تواند در تشخیص بیماری التهاب روده موثر واقع شود. معمولا برای پی بردن به بیماری های عفونتی، قارچی و ویروسی استفاده از این آزمایش بسیار کمک کننده است.

آندوسکوپی: برای پی بردن به علت و تشخیص بیماری های گوارشی این روش بسیار موثر است. در این روش از قسمت های مختلف سیستم گوارش بدن عکس برداری می شود تا به وسیله آن بتوان به بیماری های مختلف پی برد. البت ناگفته نماند آندوسکوپی به 4 روش مختلف تقسیم می شود که هر فرد با توجه به نیاز خود می تواند از یکی از آن ها استفاده کند.

تصویر برداری: تصویر برداری را می توان آخرین راه تشخیص التهابات روده دانست. تصویر برداری از سیستم گوارشی بدن به وسیله رادیولوژی، ام آر آی و… صورت می گیرد.

درمان بیماری التهاب روده

برای درمان التهاب روده راه های مختلفی به طور همزمان به کار بسته می شود. در اولین مرحله از درمان، استفاده از انواع پروبوتیک ها و داروهای ضد التهاب توصیه می شود. عمل جراحی را نیز می توان آخرین راه برای حل این مشکل دانست. تغییر سبک زندگی با افزایش فعالیت جسمانی و اجتناب از الکل، کافئین و نیکوتین بسیار مهم است.

author-avatar

درباره دکتر زهرا سعادتی

دکتر زهرا سعادتی متخصص جراحی عمومی و لیزر، اولین بانوی جراح که لیزر بیماری های نشیمنگاه در یک جلسه را به طور تخصصی و حرفه ای در ایران آغاز نموده اند. ایشان در سال 1378 موفق به دریافت بورد تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی تهران شده اند و دوره های جراحی با لیزر پرتوان را ابتدا در روسیه و ترکیه و سپس در ایران سپری نموده اند. تلفن ثابت تماس با مطب با پیش شماره تهران 22761600 و 22766853 و شماره موبایل و واتساپ 09120052674

8 دیدگاه برای “آیا التهاب روده خطرناک است؟

  1. Avatar photoآرزو گفت:

    سلام خانم دكتر
    من قبلا شقاق داشتم و حدود ٣ سال قرص سيلاكس ميخوردم
    حدود ٢ ماه پيش كلونوسكپي كردم و بعدش دچار زخم و درد شدم به طوري كه يا پماد ركتول يا ام جي و يا دلتيژل مداوم استفاده ميكنم و كلي هم مسكن ميخورم ولي هر بار بعد از دفع درد وحشتناكي دارم
    بهتر ميشم ولي اصلا خوب نميشم
    به دكتر هم مراجعه كردم و گفتند نيازي به جراحي نيست
    لطفا منو راهنمايي بفرماييد

    1. از مطب وقت ویزیت بگیرید. لازم است برای شما داروی جدید تجویز شود و یا لیزر هموروئید و شقاق را انجام دهید. به علاوه از یک متخصص تغذیه رژیم غذایی مناسب دریافت کنید که نیازی به مصرف داروی ملین نداشته باشید. استفاده مداوم از ملین ها روده ها را تنبل می کند و عوارض جبران ناپذیری دارد.

  2. Avatar photoعلیرضا گفت:

    با سلام خدمت شما دکتر سعادتی
    تقریبا یکماه ونیم هست که من یکسره اسهال هستم و بعد از این مدت به دکتر داخلی مراجعه و ایشان برایم آزمایش خون و مدفوع تجویز کردند ، انجام دادم و جواب و نتیجه رو خدمت ایشون بردم و ایشون گفتند دوتا از آیتم های آزمایشت بالاس ..
    ۱ : گلوتن من ۱۳۵ بود که گفتند باید ۱۵ باشه
    ۲ : آیتمی به نام IBD
    سپس برایم قرص تجویز کردند و گفتند استفاده کن و اگر بهبودی نداشتی بیا که برات کولونوسکپی بنویسم ..
    قرصهای تجویزی : کولیکری ۳۰۰ – مزالازین ۵۰۰ – نیزوپِرد ۵
    حالا میخواستم ببینم آیا اصلا این قرصها رو نیاز هست که من استفاده کنم ؟ البته بعد از یکماه ونیم تقریبا خوب شدم و دیگه اسهال نیستم ولی در قسمت مقعد با سوزش و خارش زیاد مواجهم و من تا حالا اصلا یبوست نداشتم و همیشه دفع مزاجم اوکی بوده ولی با مصرف چند روزه قرصا دچار یبوست شدم ، باید چکار کنم ؟ آزمایشهایم موجوده ولی جایی نبود تا بارگزاری کنم …

    1. مجدد به پزشک معالج خود مراجعه کنید. ممکن است نیاز باشد دوز مصرف داروهای شما را تغییر دهند. از یک متخصص تغذیه نیز رژیم غذایی مناسب دریافت کنید.

  3. Avatar photoعلیرضا گفت:

    مطلب دیگه من مطالب موجود در سایتها درباره قرصهای تجویزی به بنده رو از سمت دکتر مطالعه کردم و احساس میکنم قرصها مناسب بنده نیس ،، بازم گفتم شما چون تخصصتون اینه از شما مشورت بگیرم …
    و از یکطرفی حقیقتا از انجام کولونسکوپی ترس دارم ..

    1. مجدد به پزشک معالج خود مراجعه کنید و این مورد را با ایشان مطرح کنید.

  4. Avatar photoهاشم گفت:

    سلام وقت بخیر
    بنده سی و سه سال سن دارم و هر چند ماه یک بار در موقع دفع مدفوع ایجاد خون ریزی بصورت چند قطره دارم و هر بار یک الی دو روز طول میکشه
    هیچ جاییم درد نداره… بعضی وقتا سوزش در مقعد دارم
    و این خون ریزی تقریبا 4ساله دارم
    ایا با تجویز دارو این مشکلم برطرف میشه
    و این مشکل بنظر شما بیماری هموروئید هست یا روده تحریک پزیر…

    1. احتمالا به هموروئید و شقاق مبتلا شده اید و حتما باید ویزیت شوید تا بتوان تشخیص نهایی و روش درمان مناسب را اعلام کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *