تفاوت غده چربی با غده سرطانی

غده چربی یک بافت نرم در زیر پوست است و به دلیل اینکه سلول های چربی رشد زیادی می کنند ایجاد می شود. این غده ها معمولا خوش خیم می باشند و در هر نقطه ای از بدن می توانند ظاهر شوند. غده های سرطانی معمولا بافت ناهمواری می باشند که بر اثر تکثیر مهار نشده سلول بروز می کنند. معمولا غده های چربی کوچک می باشند و به راحتی در زیر پوست با فشار دادن، حرکت می کنند. این نوع غده ها سرطانی نیستند اما بهتر است در هنگام مشاهده چنین غده هایی به متخصص جراحی عمومی و لیزر مراجعه نمایید.

غده چربی معمولا بدون درد و کوچک است و اگر بزرگ تر و ناهموار تر باشد ممکن است غده سرطانی باشد. اما گاهی نیز ممکن است غده های سرطانی بدون درد باشند. برای تشخیص چنین غده هایی جراحان از غده نمونه برداری انجام می دهند تا مطمئن شوند که چه نوع غده ای است و سپس اقدام به درمان آن می نمایند.

علل ایجاد غده چربی و سرطانی

هنوز به طور کامل علت دقیقی از ایجاد غده چربی و توده های زیر جلدی بدن مشخص نشده است اما ممکن است ارثی باشد و بیماران از والدین خود آن را به ارث ببرند. همچنین برخی بیماری ها می توانند باعث ایجاد غده چربی شوند از جمله: سندرم گاردنر، سندرم کوهدن، بیماری مادلونگ. به علاوه ممکن است برخی از عوامل مانند چاقی، کلسترول بالا، دیابت، بیماری کبدی و اختلال در تحمل گلوکز باعث ایجاد غده چربی شود.

 اما دلیل ایجاد غده های سرطانی ممکن است موج الکترومغناطیسی مانند مایکروویو باشد. همچنین مواد آرسنیک ‌دار اگر با پوست بیمار تماس داشته باشند موجب ایجاد سرطان می شوند. برخی از مناطقی که فرسایش خاک در آنجا بیشتر است مواد آرسنیک در هوای آن نیز بیشتر است. افراد زیادی در این مناطق در معرض ابتلا به سرطان هستند. یکی دیگر از دلایل ایجاد غده های سرطانی، آلاینده های هوا می باشد.  برخی از فشارهای عصبی و استرس های مداوم نیز می تواند منجر به بروز غده ها و تومورهای سرطانی شود.

علائم غده های چربی زیر پوست و غده های سرطانی

غده چربی در قسمت های مختلفی از بدن مانند گردن، شانه ها، پشت، شکم، دستان، زانو و …  ایجاد می شود که علائم خاصی دارند. در ادامه به برخی از علائم غده چربی اشاره خواهیم کرد.

  • در زیر پوست ایجاد می شود.
  • به صورت نرم و خمیری می باشد.
  • با فشار دادن دست بر روی آن به راحتی جا به جا می شود.
  • معمولا کم رنگ و یا بی رنگ می باشند.
  • در ابتدا کوچک است اما بعد از مدتی ممکن است رشد کند.
  • گاهی اوقات ممکن است همراه با درد باشد.
  • بر روی عملکرد دیگر ارگان های بدن تاثیری ندارد.

غده های سرطانی نیز علائم مختلفی دارند که به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

  • کاهش وزن شدید در شش ماه
  • تب کردن بدون دلیل
  • وجود غده های زیر جلدی بدون درد
  • تغییر رنگ پوست ناحیه
  • بروز مشکلات گوارشی و دفع غیر عادی
  • سرفه شدید و تنفس سخت

تفاوت درمان غده چربی و سرطانی

غده چربی معمولا در زیر پوست به راحتی دیده می شود و درمان بیشتر آنها با جراحی سرپایی صورت می گیرد. گاهی ممکن است که به دلیل بزرگ بودن و درمان نشدن با داروهای گیاهی و … بیمار مجبور به عمل کردن غده چربی شود که بهتر است این جراحی با لیزر پرتوان انجام شود.

برای درمان غده های سرطانی روش های مختلفی وجود دارد. از جمله آن ها جراحی، پرتو درمانی، شیمی درمانی، ایمونوتراپی، ژن درمانی، سلول‌ درمانی، نانو درمانی و ایمونوتراپی می باشد.

سوالات متداول تفاوت غده چربی با غده سرطانی

1-چه عواملی جلوی رشد غده های چربی و سرطانی را می گیرد؟

برخی از عوامل که باعث می شوند رشد غده های سرطانی کاهش یابد و یا از بین بروند تغذیه مناسب مانند مصرف گوشت سفید، مصرف سبزیجات، پرهیز از مشروبات الکلی، پرهیز از سرخ کردنی ها می باشد. همچنین موارد دیگری مانند ورزش و پیاده روی، پرهیز از افزایش وزن، استفاده نکردن از داروهای هورمونی نیز تاثیر زیادی در جلوگیری از رشد غده های چربی و سرطانی دارد.

2-آیا همه غده های چربی که ایجاد می شوند تبدیل به سرطان می شوند؟

باید در پاسخ به این سوال بگوییم خیر. زیرا همه غده های چربی سرطان نیستند و این اتفاق به ندرت رخ می دهد به همین دلیل توصیه می شود با مشاهده چنین غده هایی به متخصص جراحی عمومی و لیزر مراجعه نمایید.

3-آیا باید همه نوع غده چربی را با جراحی از روی پوست خود برداریم؟

خیر. زیرا برخی از غده های چربی هستند که بدون جراحی می توان آن ها را با دارو یا درمان های خانگی برطرف کرد.

4-آیا غده های سرطانی درمان می شوند؟

غده های سرطانی اگر سریع تشخیص داده شوند با جراحی می توان جلوی رشد آن ها را کندتر کرد. اما اگر غده رشد زیادی کرده باشد روند درمان دشوار خواهد بود.

5-آیا غده چربی که بعد از جراحی دوباره ایجاد می شود خطرناک است؟

معمولا ایجاد مجدد غده چربی خطری ندارد. اما اگر درد داشته باشد و یا مشکلی در زیبایی ایجاد کند بهتر است آن را خارج نمایید.

دکتر زهرا سعادتی

دکتر زهرا سعادتی متخصص جراحی عمومی و لیزر، اولین بانوی جراح که لیزر بیماری های نشیمنگاه در یک جلسه را به طور تخصصی و حرفه ای در ایران آغاز نموده اند. ایشان در سال 1378 موفق به دریافت بورد تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی تهران شده اند و دوره های جراحی با لیزر پرتوان را ابتدا در روسیه و ترکیه و سپس در ایران سپری نموده اند. تلفن ثابت تماس با مطب با پیش شماره تهران 22761600 و 22766853 و شماره موبایل و واتساپ 09120052674

نمایش دیدگاه ها

  • سلام پسرمن۳سالش هست یه غده کوچیک داخل سرش سمت چپ هست سفته دردم نداره خیلی نگرانم غده چیه؟

    • معمولا کیست سباسه است و جای نگرانی نیست. به متخصص جراحی اطفال مراجعه کنید که در صورت نیاز برای ایشان سونوگرافی تجویز کنند و سپس نسبت به جراحی و تخلیه سرپایی و با بی حسی موضعی اقدام نمایید.

  • سلام خانم دکتر عزیز.خسته نباشید.
    مادرم یه غده کنار گوش چپش ایجاد شده و زیر گردنشون هم یه قسمتش سرخ شده و حالت جوش های آبکی ریز زده ممنون میشم راهنماییمون کنید

    • به متخصص پوست و مو مراجعه کنید. ممکن است التهاب و حساسیت پوستی باشد.

  • سلام دکترعزیز ممنون از جواب دهی شما به عموم
    بنده ده ساله بغل انگشت شست پام اندازه یه عدس توده بود الان حدود یه سالی میشد هی بزرگتر شد اندازه یه فندق بزرگ شد روغن سیاه روش گذاشتم که شروع به تخلیه کرد و فشارش دادم چیزی سفید رنگ مثل چربی ازش درومد بو هم نداشت درد هم نداشت انچنانی
    مقداری ازش رو داخل نایلون گذاشتم.
    ایا خطرناکه یا چربیه
    ممنون

    • خطرناک نیست اما این توده ها را دستکاری نکنید زیرا امکان عارضه دار شدن آنها زیاد است. به خصوص در نواحی که تحت فشار می باشند. این نمونه ای در داخل نایلون غیر استریل گذاشته اید امکان ارسال به پاتولوژی ندارد. و احتمال این که پاتولوژی آن را از شما قبول کند کم است. اگر توده مجدد بزرگ و یا عفونی و دردناک شد از یک پزشک بخواهید که نمونه برداری و ارسال به پاتولوژی را انجام دهند. توده چربی خطرناک نیست اما کاری که شما انجام داده اید بسیار خطرناک است و می توانست صدمات جبران ناپذیری را به بافت وارد کند.

  • سلام من چند وقته داخل زبانم یه چیز سفت وگرد مثل عدس ایجاد شده فشار که بهش میدم درد میگیره میشه راهنماییم کنید

    • به متخصص بیماری های دهان و دندان مراجعه کنید که در صورت نیاز از توده نمونه برداری کنند. ممکن است با تجویز یک دوره دارو نیز بهبود یابید.

  • سلام دکتر وقت شما بخیر
    دو سه روز بود قسمت داخلی بازوی راستم نزدیک به آرنج درد داشت من فکر میکردم ضربه خورده تا اینکه شب اتفاقی دست زدم دیدم متورم هست مثل غده و تکون میخوره کامل گرد هست ولی درد داره میشه راهنمایی کنید،پیشاپیش ممنونم🙏

    • به جراح ارتوپد مراجعه کنید. جای نگرانی نیست. تا زمان مراجعه به پزشک از بلند کردن اجسام سنگین یا انجام حرکات تکراری که به مفصل بازو فشار وارد می کند پرهیز کنید.

1 15 16 17
منتشر شده توسط
دکتر زهرا سعادتی

مقالات اخیر

  • بیماری های عفونی

زگیل آبکی یا مولوسکوم علائم و درمان

زگیل آبکی یا مولوسکوم کونتاژیوزوم نوعی عفونت ویروسی پوست است که توسط ویروسی به نام…

نوامبر 11, 2024
  • فیستول

درمان فیستول مقعدی بدون جراحی

در گذشته امکان درمان فیستول مقعدی بدون جراحی امری کاملا غیر ممکن بود. زیرا فیستول…

اکتبر 26, 2024
  • بهداشت و سلامت

مزایا و معایب لیزر بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار یکی از اختلالات رایج هم در بین مردان و هم زنان است.…

اکتبر 2, 2024
  • اطلاعات عمومی پزشکی

همه چیز درباره بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار به انگلیسی Incontinence یا نشت غیر ارادی ادرار جزء بیماری های شایع…

سپتامبر 28, 2024
  • بیماری های مقعد

پماد آنتی فیشر برای شقاق

داروهایی که به صورت پماد برای شقاق عرضه می شوند نقش مهمی هم در کنترل…

سپتامبر 18, 2024
  • کیست مویی

کیست مویی و سزارین: نکات مراقبتی

کیست مویی (سینوس پیلونیدال) و زایمان سزارین دو موضوع متفاوت هستند، اما اگر زنی که…

آگوست 28, 2024

اولین بانوی جراح تخصصی هموروئید و شقاق با لیزر در ایران. تمام مراحل با لیزر و توسط دکتر سعادتی انجام می شود. واتساپ  09120052674