غده چربی یک بافت نرم در زیر پوست است و به دلیل اینکه سلول های چربی رشد زیادی می کنند ایجاد می شود. این غده ها معمولا خوش خیم می باشند و در هر نقطه ای از بدن می توانند ظاهر شوند. غده های سرطانی معمولا بافت ناهمواری می باشند که بر اثر تکثیر مهار نشده سلول بروز می کنند. معمولا غده های چربی کوچک می باشند و به راحتی در زیر پوست با فشار دادن، حرکت می کنند. این نوع غده ها سرطانی نیستند اما بهتر است در هنگام مشاهده چنین غده هایی به متخصص جراحی عمومی و لیزر مراجعه نمایید.
غده چربی معمولا بدون درد و کوچک است و اگر بزرگ تر و ناهموار تر باشد ممکن است غده سرطانی باشد. اما گاهی نیز ممکن است غده های سرطانی بدون درد باشند. برای تشخیص چنین غده هایی جراحان از غده نمونه برداری انجام می دهند تا مطمئن شوند که چه نوع غده ای است و سپس اقدام به درمان آن می نمایند.
هنوز به طور کامل علت دقیقی از ایجاد غده چربی و توده های زیر جلدی بدن مشخص نشده است اما ممکن است ارثی باشد و بیماران از والدین خود آن را به ارث ببرند. همچنین برخی بیماری ها می توانند باعث ایجاد غده چربی شوند از جمله: سندرم گاردنر، سندرم کوهدن، بیماری مادلونگ. به علاوه ممکن است برخی از عوامل مانند چاقی، کلسترول بالا، دیابت، بیماری کبدی و اختلال در تحمل گلوکز باعث ایجاد غده چربی شود.
اما دلیل ایجاد غده های سرطانی ممکن است موج الکترومغناطیسی مانند مایکروویو باشد. همچنین مواد آرسنیک دار اگر با پوست بیمار تماس داشته باشند موجب ایجاد سرطان می شوند. برخی از مناطقی که فرسایش خاک در آنجا بیشتر است مواد آرسنیک در هوای آن نیز بیشتر است. افراد زیادی در این مناطق در معرض ابتلا به سرطان هستند. یکی دیگر از دلایل ایجاد غده های سرطانی، آلاینده های هوا می باشد. برخی از فشارهای عصبی و استرس های مداوم نیز می تواند منجر به بروز غده ها و تومورهای سرطانی شود.
غده چربی در قسمت های مختلفی از بدن مانند گردن، شانه ها، پشت، شکم، دستان، زانو و … ایجاد می شود که علائم خاصی دارند. در ادامه به برخی از علائم غده چربی اشاره خواهیم کرد.
غده های سرطانی نیز علائم مختلفی دارند که به برخی از آن ها اشاره می کنیم.
غده چربی معمولا در زیر پوست به راحتی دیده می شود و درمان بیشتر آنها با جراحی سرپایی صورت می گیرد. گاهی ممکن است که به دلیل بزرگ بودن و درمان نشدن با داروهای گیاهی و … بیمار مجبور به عمل کردن غده چربی شود که بهتر است این جراحی با لیزر پرتوان انجام شود.
برای درمان غده های سرطانی روش های مختلفی وجود دارد. از جمله آن ها جراحی، پرتو درمانی، شیمی درمانی، ایمونوتراپی، ژن درمانی، سلول درمانی، نانو درمانی و ایمونوتراپی می باشد.
1-چه عواملی جلوی رشد غده های چربی و سرطانی را می گیرد؟
برخی از عوامل که باعث می شوند رشد غده های سرطانی کاهش یابد و یا از بین بروند تغذیه مناسب مانند مصرف گوشت سفید، مصرف سبزیجات، پرهیز از مشروبات الکلی، پرهیز از سرخ کردنی ها می باشد. همچنین موارد دیگری مانند ورزش و پیاده روی، پرهیز از افزایش وزن، استفاده نکردن از داروهای هورمونی نیز تاثیر زیادی در جلوگیری از رشد غده های چربی و سرطانی دارد.
2-آیا همه غده های چربی که ایجاد می شوند تبدیل به سرطان می شوند؟
باید در پاسخ به این سوال بگوییم خیر. زیرا همه غده های چربی سرطان نیستند و این اتفاق به ندرت رخ می دهد به همین دلیل توصیه می شود با مشاهده چنین غده هایی به متخصص جراحی عمومی و لیزر مراجعه نمایید.
3-آیا باید همه نوع غده چربی را با جراحی از روی پوست خود برداریم؟
خیر. زیرا برخی از غده های چربی هستند که بدون جراحی می توان آن ها را با دارو یا درمان های خانگی برطرف کرد.
4-آیا غده های سرطانی درمان می شوند؟
غده های سرطانی اگر سریع تشخیص داده شوند با جراحی می توان جلوی رشد آن ها را کندتر کرد. اما اگر غده رشد زیادی کرده باشد روند درمان دشوار خواهد بود.
5-آیا غده چربی که بعد از جراحی دوباره ایجاد می شود خطرناک است؟
معمولا ایجاد مجدد غده چربی خطری ندارد. اما اگر درد داشته باشد و یا مشکلی در زیبایی ایجاد کند بهتر است آن را خارج نمایید.
شقاق مقعدی یک بریدگی یا پارگی کوچک در پوست یا پوشش مخاطی مجرای مقعد یا…
زگیل آبکی یا مولوسکوم کونتاژیوزوم نوعی عفونت ویروسی پوست است که توسط ویروسی به نام…
در گذشته امکان درمان فیستول مقعدی بدون جراحی امری کاملا غیر ممکن بود. زیرا فیستول…
بی اختیاری ادرار یکی از اختلالات رایج هم در بین مردان و هم زنان است.…
بی اختیاری ادرار به انگلیسی Incontinence یا نشت غیر ارادی ادرار جزء بیماری های شایع…
داروهایی که به صورت پماد برای شقاق عرضه می شوند نقش مهمی هم در کنترل…
اولین بانوی جراح تخصصی هموروئید و شقاق با لیزر در ایران. تمام مراحل با لیزر و توسط دکتر سعادتی انجام می شود. واتساپ 09120052674
نمایش دیدگاه ها
سلام من عمل آپاندیس انجام دادم و بعد عمل که دکتر نمونه رو فرستاد پاتولوژی مشخص شد یه تومور تو آپاندیس بوده با تمایز خوب G1 و تو حاشیه های جراحی هم پیدا نشده و نه پری عصبی و ن لنفاوی انتشار پیدا نکرده و هر۲ میلی متر ۱میتوز نوشته بود
الان منو ارجاع دادن به دکتر انکولوژی (دلیلش چیه؟انتشار پیدا کردا یعنی؟
میخواستم نظرتون رو درباره اینکه درمان شده با جراحی بدونم اینکه کلا آپاندیس رو برداشتن باعث این میشه کلا از بین رفته باشه؟
ممنون ازتون
جی وان به معنی درجه 1 است و نوعی رشد غیر طبیعی سلول که شدید نیست در آزمایش شما مشاهده شده است. به همین دلیل لازم است آنکولوژیست بررسی دقیق تر و در صورت نیاز بیوپسی از نواحی مورد نظر را انجام دهند. این اصطلاح معمولا برای تومورهای نئوپلاستیک آپاندیس مانند موکوسل ها، کارسینوئیدها یا آدنوکارسینوماها به کار می رود.
سلام جدیدا متوجه پادرد شدم پیگیری کردم
درقسمت پهلو تحتانی ران کمی بالاتر از زانو یه تومور دسموئید و یا هماتوم ارگانیزه و ۳در۱.۶ ابعادشه و ۷میلیمتر زیر پوست و چسبیده به فاشیای عضلانی دکتر گفتن با جراحی دربیارم ولی میگن جراحی بشه مجددا رشد میکنه نمیدونم چکارکنم
به هر حال لازم است جراحی و تخلیه شود. زیرا در آینده عارضه دار و مشکل ساز خواهد شد. الزاما مجدد عود نخواهد کرد. اما احتمال عود وجود دارد.
سلام خانوم دکتر پدر بنده تقریبا یه ده سالی میشه یه غده روی سینه سمت چپش هست وقتی بهش دست میزنی کمی سفته و کمی تکون میخوره اما هیچ علائم مریضی یا بدی و تو این چند سال نداشته یه راهنمایی میکنید لطفا؟
لازم است سونوگرافی تجویز شود. در اسرع وقت نیز می توانید برای تخلیه و جراحی آن اقدام کنید.
سلام خانوم دکتر حدود ۱ هفته هست که روی پام به وجود اومده بدون رنگ هستش و موقعی که فشارش میدم درد نمیگیره
آیا خطرناگه؟
۱۶ سالمه
این توده ها ممکن است لیپوم، کیست یا بر اثر ضربه بروز کرده باشند که خطرناک نمی باشند.