غده و توده های بدن

همه چیز درباره توده های زیر جلدی بدن

درباره توده های زیر جلدی بدن

توده های زیر جلدی بدن، غده های چربی هستند که معمولا در زیر پوست تشکیل می شوند ولی امکان دارد که گاهی در قسمت های عمیق تر هم شکل گیرند و معمولا با لمس کردن آنها، کمی جا به جا شده ولی بیمار احساس درد نمی کند. اغلب اندازه این توده ها کوچکتر از 5 سانتی متر است. در بیشتر موارد، بالای کمر، شانه ها، و در ناحیه شکم دیده می شوند.

درمان توده های زیر جلدی بدن

انواع توده های زیر جلدی بدن

انواع توده های زیر جلدی و توده های چربی که در بدن تشکیل می شوند به شرح زیر می باشند:

  • آدنولیپوماها یا توده های زیرجلدی بدن که با غده های ترشح عرق همراه شده اند.
  • آنیجیولیپولیماس یا غده های زیرپوست که از سلول های ماهیچه ای، رگ های خونی، بافت همبند و چربی تشکیل شدند.
  • آنجیولیپوماس که مانند توده ی قبلی هستند با این تفاوت که با درد همراهند.
  • توده های کندروئید که معمولا غده های زرد رنگ و سفتی هستند که در پای زنان تشکیل میشوند.
  • توده کورپس که بسیار نادر در مغز دیده شده و ممکن است که با بروز علائم همراه باشد یا فاقد آنها
  • هیبرنوماس یا توده های با چربی قهوه ای
  • فیبرولیپوما یا توده های زیر جلدی بدن که حاوی بافت های فیبروزی هستند.
  • توده های اسپیندل که به آرامی رشد می کنند و پشت گردن و کمر مردان میانسال دیده می شوند.

درمان توده های زیر جلدی بدن

توده های زیرجلدی بدن معمولا مشکل ساز نخواهند بود ولی در صورتی که تصمیم به درمان آنها بگیرید عوامل مختلفی نوع درمان را تعیین میکنند از جمله :

  • اندازه ی توده
  • تعداد آنها
  • پیشینه ی شخصی شما در رابطه با سرطان پوست
  • پیشینه ی خانواده شما در رابطه با سرطان پوست
  • دردناک بودن یا نبودن توده
  1. عمل جراحی

رایج ترین شیوه ی درمان توده های زیر جلدی بدن انجام عمل جراحی است که برای همه ی انواع مختلف توده ها جواب میدهد. اما گاهی اوقات ممکن است توده ی برداشته شده به مرور زمان برگردد. جراحی به روش های معمول ممکن است اسکار و زخم جراحی را به جا بگذارد.

  1. لیپوساکشن

لیپوساکشن گزینه ی دیگری برای درمان توده های زیر جلدی بدن است. از آنجایی که این توده ها بر پایه ی چربی هستند، این عمل برای کاهش اندازه ی توده انجام می شود به این طریق که محل مورد نظر را بی حس می کنند و از طریق سوزن و سرنگ بزرگی چربی را خارج می کنند.

  1. تزریق استروئید

این شیوه باعث کوچکتر شدن توده می شود ولی آن را از بین نخواهد برد. این روش معمولا توصیه نمی شود.

  1. درمان با لیزر

این شیوه جدیدترین روش درمان است که باعث از بین رفتن سلول های چربی می شود. دکتر زهرا سعادتی متخصص جراحی عمومی و لیزر با لیزر پرتوان این توده ها را بدون جای زخم جراحی و خارج می کنند.

سوالات متداول توده های زیر جلدی بدن

1-چه چیزی باعث ایجاد توده های زیر جلدی بدن می شود؟

دلایل تشکیل این توده ها نامشخص است، ممکن است که در اثر یک آسیب فیزیکی ایجاد شوند یا به صورت ارثی و شرایط ژنتیکی مانند سندروم گاردنر با بیمار همراه باشند. همچنین تحقیقات اخیر نشان میدهد که مردانی که الکل زیاد مصرف میکنند مستعد بروز این بیماری و توده ها هستند.

2-آیا داشتن توده های زیر جلدی بدن موضوعی نگران کننده است؟

عمدتا این توده ها چون توانایی تبدیل به توده های سرطانی را ندارند، خطرناک محسوب نمی شوند، گرچه بسیار نادر دیده شده که بعضی از این توده ها که در بافت های عمیق چربی ایجاد شدند به توده های سرطانی تبدیل شدند. همچنین توده ای که رشد سریعی دارد یا دردناک است باید سریعا توسط متخصص جراحی چک شود.

3-آیا توده های زیر جلدی بدن خود به خود از بین می روند؟

جواب خیر است، بسیاری از مردم برای درمان این توده ها به روش های سنتی و خانگی روی می آورند، ولی درمان و دفع آنها از بدن فقط با روش های پزشکی، جراحی و …… امکان پذیر است. بهترین روش جراحی و تخلیه توده با لیزر پرتوان توسط متخصص جراحی و لیزر با تجربه است.

4-تشخیص توده های زیر جلدی بدن چگونه صورت می گیرد؟

توده های زیر جلدی بدن معمولا توسط معاینه ی بدنی تشخیص داده می شوند ولی گاهی اوقات عمل بیوپسی ( نمونه برداری از قسمت کوچکی از بافت و مشاهده ی آن با میکروسکوپ) برای اطمینان بیشتر انجام می شود. آزمایشاتی مانند ایکس-ری، سیتی اسکن و MRI هم می توانند تصویر واضحی را از این توده ها فراهم کنند.

5-چه عواملی در ایجاد توده های زیرجلدی بدن موثر هستند؟

از عوامل خطرناکی که به تشکیل این توده ها مربوط هستند، می توان به چاقی، کلسترول بالا، دیابت، بیماری های کبدی اشاره کرد. همچنین افراد بین سنین 40 تا 60 سال نسبت به سایر گروه های سنی، در مقابل این توده ها آسیب پذیرتر خواهند بود.

6-بهترین روش درمان توده های زیر جلدی بدن چیست؟

بهترین روش درمان با لیزر پرتوان است. متخصص جراحی عمومی و لیزر با لیزر پرتوان این توده ها را خارج می کند. بیمار کمترین برش و زخم و کوتاهترین دوره نقاهت را تجربه می کند.

author-avatar

درباره دکتر زهرا سعادتی

دکتر زهرا سعادتی متخصص جراحی عمومی و لیزر، اولین بانوی جراح که لیزر بیماری های نشیمنگاه در یک جلسه را به طور تخصصی و حرفه ای در ایران آغاز نموده اند. ایشان در سال 1378 موفق به دریافت بورد تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی تهران شده اند و دوره های جراحی با لیزر پرتوان را ابتدا در روسیه و ترکیه و سپس در ایران سپری نموده اند. تلفن ثابت تماس با مطب با پیش شماره تهران 22761600 و 22766853 و شماره موبایل و واتساپ 09120052674

27 دیدگاه برای “همه چیز درباره توده های زیر جلدی بدن

  1. Avatar photo Arad گفت:

    سلام من ۱۳ سالمه به صورت ژنتیکی تو خانواده غده چربی داریم…چند وقت پیش دو غده کوچک در دو طرف گردن خودم پیدا کردم که یکیش دقیق زیر پوسته و راحت جا به جا میشه و یکی دیگه بین گردن و استخوان ترقوه هست …. خطرناک نیست؟؟؟

    1. لیپوم خطرناک نیست و اگر عفونت کند می تواند مشکل ساز شود. بنابراین بهتر است تخلیه شود.

  2. Avatar photo سیدعباس حسینی گفت:

    سلام مدت حدودیک ماه است یک غده پشت پایین شانه هام ایجادشده ونرم بی رنگ وتقریبابدون در است آرتریت رماتید دارم ومدتی است قرص پردنیزولون 5 مصرف میکنم نصف قرص وهمچنین لگن چپ پرتز دارم وپای راستم آسيب دیده وبایدپرتزشودبااین غده چیست

    1. لازم است اسکن برای شما تجویز شود. معمولا این توده ها لیپوم می باشند.

  3. Avatar photo نگین گفت:

    سلام حدود دو هفته هست در ران پام غده ای بوجود اومده که با لمس فقط مشخص میشود ولی حرکت نمیکند
    خطرناک هست؟

    1. لازم است به متخصص مراجعه کنید که نوع توده را بعد از ویزیت تشخیص بدهند.

  4. Avatar photo آی سودا بابایی گفت:

    سلام خانوم دکتر من کل بدن تقریبا بر چسته کی های دارم که خیلی درد ناک البته وقتی پس میزنم به خصوص طرف چپ بدنم ساق دستم ساق پاک کشاله وام روی کمرم میخواستم علتشو بپرسم چیه هستم زیاد میشه تو بدنم

    1. از مطب وقت ویزیت بگیرید.

  5. Avatar photo فرشته گفت:

    ببخشید صورت من دچار کیست زیر جلدی شده و دردی هم نداره و لبم هم همینطور میخاستم ببینم باید چیکار کنم
    قبلا پیش پزشکی ساکشن کردم ولی عود کرد و بزرگتر شد و چربی هارو کاملا بیرون نکشیدن و لبم بیشتر ورم کرده

    1. اگر این کیست در ناحیه صورت به وجود آمده است برای جراحی آن به یک جراح پلاستیک مراجعه کنید.

  6. Avatar photo حمید گفت:

    سلام خانوم دکتر
    یه دختر ۲ساله دارم از ناحیه گردن سمت راست
    دست میزنی یه توده ای به اندازه یک سانت احساس میکنی ۰ما را راهنمایی بفرمائید ۰ممنون هستیم

    1. به جراح اطفال مراجعه کنید و نسبت به تخلیه این توده اقدام نمایید. بهتر است در همین سن پایین جراحی و تخلیه شود.

  7. Avatar photo سادات گفت:

    باسلام خدمت شما خانم دکتر بنده از پارسال در بازوی راستم توده ای تشکیل شده که دردناک و حالت سوزشی دارد سونوگرافی ندول زیر جلدی زدن
    ایا خطرناک است ؟

    1. اگر همراه با درد و سوزش است می تواند خطرناک باشد. برای درمان اقدام نمایید.

  8. Avatar photo نایل گفت:

    سلام داکتر خانوم.
    من تو قسمت بیرونی لب بالایی ام یک آکنه رشد کرد و از پماد انتی بیوتیک استفاده کردم تا مکروبی نشه و از دارو های اموکسیسلین و ایبوپروفین نیز استفاده کردم اما تو همون قسمت یه غده سفت تو لب بالایی ام پیدا شده درد نداره و مدت سه روزی میشه است و ازبین نمیره.
    آیا قابل تشویش است خیلی نگرانم برطرف نشه.
    ممنون میشم رهنمایی کنید.

    1. به متخصص پوست و مو مراجعه کنید. احتمالا با مصرف آنتی بیوتیک به طور موقت از بروز عفونت و انتشار آن جلوگیری می شود اما اگر با قطع مصرف آنتی بیوتیک مجدد عفونی شد لازم است داروی مناسب جهت درمان قطعی دریافت کنید.

  9. Avatar photo بدون نام گفت:

    سلام من یک کیست در ناحیه سمت چپ گردنم به وجود اومده که خیلی متورم شده و بعد از آزمایشات دکترها بهم گفتن تنها راهش جراحی هست ولی ما تو استان یا شهرستانمون نداره و گفتند باید بیایم تهران اگه میشه کمکم کنید

    1. لطفا با مطب تماس بگیرید که برای شما ویزیت آنلاین هماهنگ کنند. بعد از ارسال عکس توده و آزمایش ها برای شما وقت جراحی سرپایی تعیین می شود و می توانید یک روزه برای جراحی به تهران مراجعه کنید.

      1. Avatar photo اوا گفت:

        سلام. دختر یک ماهه دارم از موقع تولد کنار سرش توده هیپواکوباابعاد۳۲×۱۱ بود وهمینطور نوشته است در بررسی کالر داپلر تصویر فلوی خونی مختصر درداخل ضایعه مشاهده میشود.ایا این توده ها خطرناک اند؟اگر تغییر سایز داد چطور؟ واینکه ممکن است این توده ها سرطانی باشند

        1. اگر درمان و جراحی نشود می تواند خطرناک و عارضه دار شود. به متخصص جراحی نوزادان مراجعه کنید.

  10. Avatar photo نجیبه گوهری گفت:

    سلام خانم دکتر
    همسرم از خیلی وقت پیش غده ی زیر پوستی پشت زانوش داشت
    هیچ دردی نداره مثل تیله ی پر آب میمونه.. الان روی دست هاش و پاهاش زیاد شده… دقیقا مثل پشت زانوش…
    تو اندازه های مختلف هست… اگر عمل جراحی انجام بده میترسم دوباره جاش دربیاد
    واین که یکی دوتا نیست..تقریبا بالای 10تایی میشه روی پاها و دست هاش… به نظرتون برای راحتی همیشگی از دست غدد چیکار کنیم؟؟؟ دارو خوردن هیچ فایده ای نداشت با تشکر

    1. اگر در ناحیه مفاصل این توده ها ایجاد می شود لازم است از متخصص ارتوپد داروی مناسب بگیرند. اگر مشکل با دارو حل نشود با مشورت متخصص ارتوپد روش درمان جایگزین را انتخاب کنند.

  11. Avatar photo کیان گفت:

    سلام چند وقته یه توده ی خیلی سفت و سبز رنگ زیر پوست شکمم ایجاد شده آیا خطرناکه؟

    1. اگر درد ندارد لزوما خطرناک نیست اما باید مورد بررسی دقیق پزشکی قرار بگیرد. ممکن است هماتوم و تجمع خون در زیر پوست باشد، کیست، فتق شکمی، آبسه و عفونت نیز احتمال دارد. در موارد نادر سرطان های پووستی یا تومورهای بافت نرم می باشد. پس از مراجعه به پزشک سونوگرافی و در صورت نیاز بیوپسی تجویز می شود.

  12. Avatar photo علی گفت:

    با سلام و احترام خدمت شما دکتر عزیز یکسال پیش یه برامدگی نرم جلوی گردنم سمت راست بغل گلو به وجود آمده و چسبیده به زیر پوسته و جدا نیست با حرکت پوست اونم حرکت میکنه و دردی نداره الان احساس میکنم یکم بزرگتر شده قبلا اندازه عدس بود الان بزرگتر شده و نرم هستش و زیر پوست رو که فشار میدم چیزی نیست مثل غده سفت باشه یا جدا حرکت کنه دستم رو که سطحی میکشم برامدگی رو احساس میکنم الانم با چشم اگه دقت کنی مشخصه لطفا راهنمایی کنید که غده لنفاوی هست یا چربی ممنونم از شما

  13. Avatar photo مهدی گفت:

    سلام و وقت بخیر. ببخشید من ۵ ماه پیش یک توده در پشتم دیدم که به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی دکتر جراح گفتند لیپوم هست و با جراحی توده را خارج کردند. ولی الان مجدد از همان نقطه دوباره توده ای در پشتم به وجود آمده. آیا خطرناکه؟ لطفا راهنمایی ام کنید. متشکر از شما

    1. معمولا توده های چربی یا لیپوم ها بدون هیچ دلیلی عود می کنند. بنابراین احتمال عود توده قبلی وجود دارد و اگر باز هم بزرگتر شد یا مزاحمتی برای حرکت ایجاد می کند نسبت به جراحی مجدد آن اقدام کنید. سونوگرافی مجدد ضروری است. درضمن مطمئن شوید که جواب پاتولوژی توده قبلی را دریافت کرده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *