غده و توده های بدن

کیست زیر پوستی چیست؟

کیست زیر پوستی چیست

ممکن است بر روی پوست انسان کیست های مختلفی تشکیل شود. اما آیا می دانید این کیست های زیر پوستی چگونه تشکیل می شوند؟ برای درمان کیست زیر پوستی چه روشی پیشنهاد می شود؟ آیا این کیست ها نیاز به جراحی دارند؟ با ما همراه باشید.

کیست هایی که در زیر پوست به وجود می آیند، معمولا غده های چربی هستند که از زیر پوست سر بر می آورند. این غده های چربی که اصولا به شکل دایره ای می باشند، در اندازه های مختلفی ایجاد می شوند. کیست زیر پوستی اصولا نرم و هموار است و بیشتر در نواحی پوست سر، پایین کمر، صورت، گوش ها، بازو و … دیده می شود.

درمان کیست زیر پوستی

این کیست ها دارای چربی هستند و از جمله دلایلی که منجر به ایجاد آنها می شود، مسدود شدن غدد چربی، تولید بیش از اندازه هورمون های تستوسترون و متورم شدن فولیکول مو می باشد. نحوه درمان این نوع کیست های زیر پوستی آسان است، زیرا می توان با لیزر پرتوان آنها لیزر و بدون اسکار قابل توجهی خارج کرد.

البته در صورتی که کیست زیر پوستی خطرناک باشد، بهتر است به پزشک مراجعه شود، تا از روش های درمانی مناسب برای آن استفاده شود.

علت اصلی تشکیل کیست زیر پوستی چیست؟

عوامل مختلفی وجود دارند که منجر به بروز کیست در زیر پوست می شود. از جمله:

  • گرفتگی مجراهای مو و چربی
  • بیماری های ارثی
  • عفونت ها
  • التهاب های طولانی مدت و مزمن

برای این که بتوان علت اصلی ایجاد کیست زیر پوستی را کشف نمود، لازم است به نوع این کیست توجه نمود. زیرا کیست های پوستی به دسته های مختلفی تقسیم می شوند.

کیست های زیر پوستی چه زمانی برای بدن ایجاد مشکل می کنند؟

معمولا کیست ها هیچ دردی ندارند و برای بدن مشکلی ایجاد نمی کنند. مگر آنکه این کیست های زیر پوستی خیلی بزرگ شده باشند، یا دچار عفونت شوند. علاوه بر آن در صورتی که کیست زیر پوستی در محل حساس بدن رشد کند نیز می تواند منجر به بروز درد و مشکل در بدن گردد. مثل کیست مویی پایین کمر که با نام علمی سینوس پیلوندال شناخته می شود.

کیست های زیر پوستی که بر روی عملکرد اندام تاثیر می گذارند نیز، می توانند مشکلات بسیاری برای بدن به همراه داشته باشند. درمان کیست مویی با تخلیه و درناژ کیست با یکی از روش های جراحی یا لیزر می باشد.

انواع کیست زیر پوستی

انواع کیست های زیر پوستی کدامند؟

کیست ها به انواع مختلفی تقسیم می شوند. از جمله مهمترین آنها باید به موارد زیر اشاره نماییم:

  1. کیست های سباکوس
  2. کیست های آکنه ای
  3. کیست های درموئید
  4. کیست های شالازیون
  5. توده های سفت زیر پوست
  6. توده های زیر پوست صورت

بهترین روش های درمان کیست زیر پوستی چیست؟

بهترین روش درمان کیست زیر پوستی خارج کردن این غده ها با لیزر پرتوان و به روش بسته می باشد. یک متخصص جراحی عمومی و لیزر با تجربه می تواند تحت بی حسی و به طور سرپایی این کیست های زیر پوستی را به راحتی خارج کند.

سوالات متداول  کیست زیر پوستی

1-آیا کیست های زیر پوستی می توانند سرطانی باشند؟

معمولا این دسته از غده های توده چربی و کیست ها سرطانی نیستند. اما در صورتی که به تغییرات توده چربی و نحوه رشد آن توجه نشود، ممکن است خطرات جدی برای سلامتی انسان به همراه داشته باشد.

2-آیا لازم است غده های چربی زیر پوست را برداریم؟

معمولا برداشتن کیست زیر پوستی  لازم است تا از بروز عفونت جلوگیری شود. برخی از کیست ها که بر اثر انسداد غده چربی بروز می کنند و کوچک می باشند با درمان های خانگی و دارویی بهبود می یابند. اما کیست های مویی که مملو از مو و چربی می باشند حتما باید تخلیه و درناژ شوند.

3-آیا کیست های زیر پوست دردناک هستند؟

در برخی موارد غده های چربی زیر پوست می توانند دردناک باشند. اما برخی از کیست های زیر پوستی نیز دردناک نیستند. در صورتی که این کیست ها به اعصاب فشار آورند، یا عروق خونی از درون آنها عبور کند، می توانند دردناک شوند. همچنین به محض عفونی شدن درد غیر قابل تحملی دارند.

4-چگونه می توان با استفاده از آلوئه ورا کیست زیر پوستی را درمان کرد؟

برای این که با استفاده از عصاره آلوئه ورا بتوان کیست های زیر پوست را درمان نمود، می توان از دو روش استفاده کرد. یا عصاره این گیاه را به  صورت مستقیم بر روی کیست قرار داد و یا آن را نوشید.

5-آیا لازم است برای درمان غده های چربی زیر پوست با روش های گیاهی نیز به پزشک مراجعه نمود؟

خیر. نیازی نیست برای استفاده از روش درمانی خانگی کیست ها به پزشک یا جراح مراجعه نمایید. اما اگر درمان خانگی طی 3 روز جواب نداد و وضعیت شما بهبود پیدا نکرد حتما به متخصص جراحی عمومی و لیزر مراجعه فرمایید.

author-avatar

درباره دکتر زهرا سعادتی

دکتر زهرا سعادتی متخصص جراحی عمومی و لیزر، اولین بانوی جراح که لیزر بیماری های نشیمنگاه در یک جلسه را به طور تخصصی و حرفه ای در ایران آغاز نموده اند. ایشان در سال 1378 موفق به دریافت بورد تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی تهران شده اند و دوره های جراحی با لیزر پرتوان را ابتدا در روسیه و ترکیه و سپس در ایران سپری نموده اند. تلفن ثابت تماس با مطب با پیش شماره تهران 22761600 و 22766853 و شماره موبایل و واتساپ 09120052674

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *