بواسیر خونی

بواسیر یکی از بیماری های بسیار متداولی است که شاید بیش از 75 درصد مردم در طول زندگی خود یکبار آن را تجربه کنند. در واقع می توان گفت که بواسیر در سنین 45 الی 65 سال بیشتر شایع است. بیماران مبتلا به بواسیر خونی در ناحیه مقعد خود توده هایی پر از خون را مشاهده می کنند که اجابت مزاج را بسیار دشوار و دردناک می کند. با هر بار فشاری که از طریق دفع به این توده ها وارد می شود آن ها کشش بیشتری پیدا کرده و بزرگ تر می شوند. این بیماری باید سریعا درمان شود تا عوارض بیشتری را برای بیمار به همراه نداشته باشد.

عوامل ایجاد بواسیر خونی

معمولا بواسیر خارجی می تواند به بواسیر خونی تبدیل شود. در واقع با به وجود آمدن لخته های خونی و پیشرفت این بیماری شخص در نهایت ممکن است هموروئید ترومبوزه را نیز مشاهده کند. افرادی که به مدت های طولانی می نشینند، به یبوست های شدید دچار می شوند و فشار های مقعدی مکرر را تجربه می کنند چندین برابر بیش از دیگران شانس ابتلا به بواسیر خونی یا همورویید را خواهند داشت.

بد نیست بدانید که این بیماری به ندرت می تواند به صورت خود به خود رخ دهد. گرچه محققان هنوز دلیل این امر را به طور قطعی کشف نکرده اند اما مطالعات و بررسی های مختلف بر روی آن همچنان انجام می شود.

بواسیر خونی عارضه های زیر را برای بیماران به وجود می آورد:

  • درد بخصوص هنگام انجام فعالیت های روزانه مثل پیاده روی
  • خونریزی
  • تورم و التهاب شدید
  • سوزش
  • کبودی و بنفش شدن ناحیه
  • بروز بیماری های ناشناخته مقعدی
  • بروز شقاق و فیستول

درمان بواسیر خونی

بواسیر خونی نوعی بافت ملتهب است که در مقعد و به دلیل ایجاد لخته در رگ های پوستی آن به وجود می آید. این بافت های متورم بسیار دردناک می باشند و به دلیل وجود لخته یا ترومبوز که زیر پوست است به رنگ کبود یا بنفش در می آید. با اینکه این عارضه درد قابل توجهی برای بیمار دارد اما در صورت درمان طی یک الی دو هفته درمان خواهد شد. برای درمان و محو کردن بواسیر خونی نیاز است که متخصص جراحی پس از استفاده از بی حسی های موضعی توده های خونی و بزرگ شده را از محل حذف نماید. به این فرآیند که طی جراحی انجام می شود هموروئیدکتومی یا برش هموروئید گفته می شود.

درمان بواسیر خونی مسلما در مقایسه با حالت های خفیف و عادی بواسیر بسیار متفاوت می باشد. در برخی از مواقع بدون اینکه از هیچ شیوه خاصی برای درمان بواسیر خفیف استفاده شود، این عارضه بهبود می یابد و تحلیل می رود، اما برای درمان بواسیر خونی از متد های نوین و پیشرفته پزشکی استفاده می شود تا بتوان به سرعت درد و ناراحتی بیمار را برطرف نمود.

در بواسیر خونی لخته های خون با لیزر درمان می شوند. در حقیقت لیزر بواسیر نسبت به سایر روش های درمان بواسیر خونی ارجح می باشد و عارضه ای را به دنبال نخواهد داشت. روش های کم تهاجمی امروزه برای درمان بواسیر خونی مزایای بسیار زیادی برای بیماران به همراه دارند که سبب می شود رضایت بالایی از نحوه درمان خود داشته باشند.

چه مدت طول می کشد تا بواسیر خونی درمان شود؟

مدت زمان مورد نیاز برای درمان بواسیر خونی با توجه به نوع درمان مشخص می شود. بدون شک اگر با شیوه های نوین پزشکی مانند لیزر درمانی بتوان بواسیر را درمان کرد دیگر نیازی نیست که دوران نقاهت بلند مدتی را سپری کرد. در صورتیکه اگر با جراحی و یا سایر شیوه های سنتی به درمان پرداخت، فرد باید مدتی را برای رفع عارضه های بعدی آن منتظر بماند. برای اطلاعات بیشتر به مطلب درمان سریع بواسیر مراجعه کنید

در روش هموروئیدکتومی، چندین هفته طول خواهد کشید تا تمام اثرات ناشی از بیماری به طور کامل برطرف شود. در این روش متخصص جراحی باید برای اینکه درد بیمار کمتر شود و یا مجددا بیماری عود نکند، دارو های مورد نیاز را تجویز کند. همچنین بیمار وظیفه دارد که حتما مراقبت های لازم بعد از عمل را به طور کامل و منظم انجام دهد تا درد او تسکین یابد. در روش لیزر بواسیر از آنجایی که هیچ اثری از زخم یا درد یا هر عارضه جانبی دیگری مشاهده نمی شود لذا به مراقبت های آنچنانی نیز نیازی ندارد، اما در هر صورت بهتر است که بیمار سبک زندگی درستی را دنبال کند تا از بروز انواع دیگر بیماری های مقعد جلوگیری کند.

دکتر زهرا سعادتی

دکتر زهرا سعادتی متخصص جراحی عمومی و لیزر، اولین بانوی جراح که لیزر بیماری های نشیمنگاه در یک جلسه را به طور تخصصی و حرفه ای در ایران آغاز نموده اند. ایشان در سال 1378 موفق به دریافت بورد تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی تهران شده اند و دوره های جراحی با لیزر پرتوان را ابتدا در روسیه و ترکیه و سپس در ایران سپری نموده اند. تلفن ثابت تماس با مطب با پیش شماره تهران 22761600 و 22766853 و شماره موبایل و واتساپ 09120052674

نمایش دیدگاه ها

منتشر شده توسط
دکتر زهرا سعادتی

مقالات اخیر

  • اطلاعات عمومی پزشکی

شکل آلت تناسلی زنان و آناتومی واژن چگونه است؟

اگرچه دستگاه تناسلی خارجی زن معمولاً به عنوان واژن نامیده می شود، اما واژن تنها…

ژانویه 10, 2024
  • بیماری های مقعد
  • توده های ناحیه مقعد

علت نبض زدن مقعد شقاق، بواسیر و آبسه

عمدتا علت نبض زدن مقعد زخم شقاق مقعدی می باشد. اگر این نبض زدن همراه…

ژانویه 3, 2024
  • بیماری های گوارشی

پولیپ روده چیست؟

پولیپ روده زائده ای شبیه به بافت دستگاه گوارش است که ممکن است در روده…

دسامبر 18, 2023
  • بیماری های مقعد

نحوه نشستن بیماران هموروئید و شقاق

هموروئید گاهی با خارش، ناراحتی، درد و خونریزی همراه است. در میان بسیاری از روش…

نوامبر 8, 2023
  • اطلاعات عمومی پزشکی

ملین یا مسهل چیست؟

از یبوست خسته شده اید و فکر می کنید به کمک نیاز دارید؟ آیا می…

اکتبر 31, 2023
  • بیماری های مقعد

همه چیز درباره پارگی مقعد

پارگی مقعد یک بریدگی یا پارگی در نواحی مقعد می باشد. ترک در پوست سبب…

اکتبر 21, 2023

اولین بانوی جراح تخصصی هموروئید و شقاق با لیزر در ایران. تمام مراحل با لیزر و توسط دکتر سعادتی انجام می شود. واتساپ  09120052674