توده های ناحیه مقعد

همه چیز درباره همورویید

هموروئید به انگلیسی hemorrhoid نوشته می شود. تمام آنچه که باید درباره همورویید یا بواسیر بدانید در این صفحه تخصصی هموروئید پاسخ آن را خواهید یافت. در انتهای مطلب می توانید سوالات خود را مطرح کنید و به طور مستقیم پاسخ خود را از دکتر زهرا سعادتی متخصص جراحی و لیزر دریافت کنید. هموروئید در زنان و مردان و کودکان بروز می کند و مربوط به جنسیت یا نژاد خاصی نمی شود. با این تفاوت که زنان بعد از بارداری بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. در مورد کودکان نیز والدین مسئول می باشند که نسبت وضعیت اجابت مزاج طبیعی کودکان خود حساس باشند. تا در صورت وجود هرگونه علائمی در ناحیه مقعد نسبت به درمان آن اقدام نمایند.

تمامی مطالب این صفحه بر اساس کتاب مرجع جراحی The ASCRS text book of colon and rectal surgery نوشته شده است.

همورویید چیست؟

بر اساس کتاب ASCRS  هموروئیدها 20 درصد در کنترل و اختیار دفع مدفوع و گاز سهیم می باشند. هموروئید برجستگی هایی از جنس عروق و بافت همبند می باشد که هنگام دفع مدفوع به حرکت مدفوع به خارج در کانال مقعد کمک می کند. الزاما هموروئید و خونریزی با هم اتفاق نمی افتد و ممکن است بیمار فقط احساس توده و برجستگی در ناحیه مقعد را گزارش کند. اما به دلایل گوناگونی ممکن است این عروق از حالت طبیعی خارج شده و ملتهب و دردناک شوند. گاها لخته خونی در این ناحیه به دام می افتد و نوع دردناکی از هموروئید به نام هموروئید ترومبوزه را ایجاد می کنند. تقریبا 50 درصد از مردم در دوره ای از زندگی خود به همورویید یا بواسیر مبتلا می شوند و نحوه مدیریت و درمان همورویید در عدم عود این بیماری بسیار تعیین کننده است پیک سنی این بیماری بین 45 تا 65 سالگی است.

هموروئید داخلی در 4 درجه بر اساس افتادگی آن از مقعد

انواع همورویید

انواع هموروئید یا بواسیر از لحاظ محل تشکیل آن به دو دسته همورویید داخلی و خارجی تقسیم می شود. هموروئید داخلی در بالای خط دندانه ای مقعد تشکیل می شود و به آن همورویید اینترنال نیز می گوییم. هموروئید خارجی یا همورویید اکسترنال نیز زیر خط دندانه ای مقعد و در ابتدای دهانه مقعد ایجاد می شود.

همورویید ترومبوزه

همورویید ترومبوزه به وضعیتی گفته می شود که پاکه هموروئید به صورت برآمدگی کبود رنگ و دردناک در آندودرم دیده می شود. بیماران مبتلا به همورویید ترومبوزه در 48 تا 72 ساعت اول با درد شدید و ناراحت کننده مراجعه می کنند و بعد از کاهش خون در ناحیه درد کاهش می یابد. در صورتی که بیمار در مرحله ابتدایی مراجعه نماید بهترین درمان با  لیزر هموروئید  می باشد. ولی اگر مدتی از شروع درد می گذرد و درد در حال کاهش باشد می توان درمان دارویی را شروع کرد. اگر درد در حال کاهش نباشد و خطر پارگی آن نیز باشد ترجیحا با لیزر پر توان جراحی شده و برداشته می شود.

به طور معمول برای مراجعین مبتلا به همورویید یک دوره دارو درمانی تجویز می شود. اما افرادی که با درد شدید و با خطر پارگی پاکه همورویید مواجهه هستند سریعا باید تحت جراحی و یا جراحی با لیزر همورویید قرار بگیرند.

اگر هموروئید ترومبوزه خود به خود بترکد و تخلیه شود یک زائده به نام اسکین تگ باقی می گذارد. این اسکین تگ منجر به خارش و عدم تمیز شدن صحیح ناحیه می شود.

هموروئید پرولابه یکی از انواع همورویید داخلی است که از داخل مقعد به خارج مقعد بیرون زده و به اصطلاح پرولابه یا پایین افتاده شده است. در ظاهر شبیه به همورویید خارجی است اما پایه پاکه همورویید از داخل مقعد می باشد

علائم همورویید

برای تشخیص قطعی هموروئید باید به متخصص جراحی مراجعه کنید. هرکدام از علایم زیر می تواند نشانه ای از بروز همورویید باشد که به شما کمک می کند پزشک متخصص خود را به راحتی انتخاب کنید. پس از مشاهده علائم همورویید به یک متخصص جراحی عمومی که ترجیحا سابقه کار با لیزر را دارد مراجعه کنید.

  • خونریزی: اولین و شایعترین علامت همورویید خون ریزی بدون درد است. این نوع خون ریزی از علایم همورویید داخلی است. خون ممکن است به صورت رگه هایی در اجابت مزاج دیده شود یا بعد از اجابت مزاج به مقدار کم چکه کند. بیماری که با خونریزی مراجعه می کند خصوصا بیماری که ذکر می کند خون با مدفوع مخلوط است باید از نظر تمام علت های خونریزی مقعد بررسی شود.
  • توده: دومین علامت بیرون زدن بالشتک های هموروییدی از مقعد است.
  • درد: سومین علامت درد مقعد است. درد در همورویید درجه ۳و۴ داخلی ترومبوزه و نکروزه و همورویید خارجی ترومبوزه دیده می شود.
  • علایم دیگر: شامل ترشح مخاطی، احساس دفع ناکامل، بی اختیاری مدفوع، التهاب و تورم مقعد و خارش مقعد.

علائم شایع هموروئید خونریزی، درد، خارش، ترشح و التهاب و برجستگی می باشد.

همورویید و علامت درد مقعدی

بیمارانی که با تصور بروز درد ناشی از هموروئید مراجعه می کنند لازم است از جهات دیگر نیز مورد معاینه قرار بگیرند. درد مقعدی همیشه علامت هموروئید نیست و ممکن است نشانه شقاق مقعدی و یا آبسه مقعدی نیزباشد. انواع هموروئید که با علامت درد بروز می کنند شامل هموروئید پرولابه، هموروئید خارجی و هموروئید ترومبوزه می باشد. در میان این گزینه ها، درد مقعدی ناشی از آبسه و هموروئید ترومبوزه بسیار طاقت فرسا و شدید می باشد.

رژیم غذایی برای بیماران همورویید

یک رژیم پر فیبر مهم ترین راه درمان همورویید است. رژیم غذایی هموروئید شامل سبزی، میوه تازه، حبوبات، نان سبوسدار، برنج قهوه ای، آجیل، دانه ها و عدس می باشد. یک رژیم غذایی پرفیبر حاوی 25 تا 50 گرم فیبر و پسیلیوم می باشد. بر اساس کتاب های مرجع لازم است رژیم غذایی پرفیبر همراه با مکمل های غذایی همراه باشد.  حتی اگر بیمار رژیم گیاهخواری داشته باشد و خود را از مصرف مکمل های حاوی فیبر و سبزیجات بی نیاز بداند.

همچنین در رژیم غذایی همورویید باید دقت کنید که از خوردن غذاها و خوراکی هایی که منجر به کم آبی بدن و یبوست می شوند اجتناب کنید. خوردن برنج و نان سفید و غذاهای فست فود منجر به بروز یبوست و در نهایت بروز هموروئید می شود. نوشیدن قهوه و چای به دلیل ادرار آور بودن منجر به بروز کم آبی و در نهایت بروز یبوست می شود.

درمان همورویید

درمان هموروئید بسته به نوع همورویید متفاوت خواهد بود. همانطور که در بالا ذکر شد بیمارانی که با خطر پارگی پاکه همورویید مواجهه هستند باید سریعا تحت جراحی قرار گیرند. آنچه که به تمامی بیماران توصیه می شود تغییر سبک زندگی و داشتن یک رژیم غذایی پرفیبر و سالم است.

بر اساس کتاب مرجع ASCRS درمان دارویی و غیر جراحی هموروئید برای 6 تا 8 هفته توصیه می شود در صورتی که

  1. هموروئید ترومبوزه نباشد.
  2. بیمار دچار اختناق شدید نباشد.
  3. بیمار خونریزی شدید را گزارش نکرده باشد.

اگر چند روزی است که احساس می کنید به هموروئید مبتلا شده اید درمان خانگی همورویید توصیه می شود. اگر طی یک هفته بهبودی حاصل نشد به یک متخصص جراحی مراجعه کنید. متخصص برای شما دارو، پماد و یا شیاف تجویز می کند. در صورتی که طی دوره دارو درمانی بهبودی حاصل نشد بر اساس نظر متخصص جراحی همورویید یکی از روش های عمل جراحی همورویید و یا لیزر به شما پیشنهاد خواهد شد. دیگر روش های درمان همورویید مثل رابربند در حال منسوخ شدن می باشند و در اینجا اشاره ای به این گونه روش ها نخواهد شد.

بیمارانی که به بیماری های التهابی روده مبتلا می باشند نباید عمل جراحی مقعد را انجام دهند. زخم این بیماران بعد از جراحی و هرگونه دستکاری بسیار دیر ترمیم می شود. در برخی مواقع گزارش شده که زخم جراحی هموروئید بیماران التهاب روده ترمیم نشده است.

هموروئید اکسترنال یا خارجی که در یک جلسه با لیزر پرتوان برداشته و درمان می شود.

درمان خانگی همورویید

تمام بیماران مبتلا به همورویید یک دوره ابتلا به یبوست را تجربه کرده اند. بنابراین در درمان خانگی همورویید کنترل یبوست حرف اول را می زند. داشتن رژیم غذایی حاوی سبزیجات و حبوبات و نان و برنج سبوسدار بسیار مهم است. شما باید روزانه 30 گرم فیبر مصرف کنید.

  • انجام ورزش هایی مثل یک ساعت پیاده روی منظم در روز، ورزش یوگا و پیلاتس منجر به حرکات روده ای منظم می شود و در نهایت از بروز یبوست جلوگیری می کنید. به علاوه ورزش منظم گردش خون را در این ناحیه آسان و منظم می کند و بهبودی سریعتر اتفاق می افتد.
  • یک برنامه منظم برای عمل دفع داشته باشید روزی دو با در ساعات مشخصی از توالت استفاده کنید و در لحاظاتی که احساس دفع دارید سریعا به توالت مراجعه کنید. تاخیر در عمل دفع منجر می شود مدفوع رفته رفته خشک و سخت شود.
  • بعد از هر اجابت مزاج به مدت 15 دقیقه در لگن آب گرم بنشیند. نشستن در لگن آب گرم روزانه 2 الی 3 بار به گردش خون منظم و تسکین درد ناحیه مقعد کمک می کند.
  • استفاده از عسل و دستمال مرطوب توالت به تسکین درد و بهبودی سریعتر زخم هموروئید کمک می کند.
  • نشستن روی کوسن نرم به جای سطوح سفت باعث کاهش ورم می شود.
  • گاهی می توان از یک ایس پک کوچک برای کاهش ورم استفاده کرد
  • استفاده از پله توالت فرنگی یا اسکاتی پاتی و یا یک چهارپایه به دفع کامل و راحتتر کمک می کند

روش نشستن در لگن آب ولرم با دمای 40 درجه از بهترین مراقبت های هموروئید می باشد.

طریقه نشستن در لگن آب گرم در بیماران همورویید

برای نشستن در لگن آب گرم برای بیماران همورویید، زانو باید خمیده باشد و باسن و پا در آب قرار بگیرد، اگر بیمار بمدت ۲۰-۱۵ دقیقه در آب بنشیند هر نوع التهاب این ناحیه بهبود یافته و این ناحیه تمیز می شود، لازم نیست در آب گرم بتادین بریزید و آب باید به اندازه ای گرم باشد که پوست اذیت نشود.

  • مقدار زیادی آب لازم نیست حدود 2 اینچ آب گرم کافی است، لازم نیست در آب گرم ژل شستشو، بتادین یا شامپو ریخته شود.
  • آب به اندازه ای گرم باشد که بتوان راحت در آن دست کرد کافی است.
  • روزی سه بار و هر بار باید 10 الی 15 دقیقه در آب بنشیند. سپس با دستمالی نرم یا خشک کننده مو می توان ناحیه را خشک کرد
  • در درمان خانگی همورویید می توان از آلوئه ورا نیز استفاده کرد برای دیدن ویدئو معجزه راحت شدن از همورویید به صفحه درمان هموروئید در همین سایت مراجعه کنید.
  • گاهی با نظر پزشک می توان در لگن آب گرم کمی نمک اضافه کرد.

درمان دارویی همورویید

دقت کنید درمان دارویی همورویید بدون در نظر گرفتن درمان های خانگی همورویید و کنترل یبوست موثر واقع نخواهد شد. در صورتی که بیمار پس از یک هفته از درمان های خانگی نتیجه موثری دریافت نکرد باید به متخصص جراحی مراجعه کند.

داروهایی که متخصص جراحی برای شما تجویز می کند شامل یک پماد، کرم و یا قرص در سه گروه زیر می باشد:

  • داروهای ضد درد: مثل شیاف دیکلوفناک، قرص استومینوفن یا ژلوفن که همزمان با خاصیت ضد درد و مسکن خاصیت ضد التهابی نیز دارند. دقت کنید مصرف بی رویه مسکن ها منجر به بروز یبوست می شود.
  • داروهای ملین: این دسته از داروها ممکن است به صورت شربت یا پودر در دسترس باشند. دقت کنید مصرف بیش از اندازه ملین و بدون برنامه منجر به تنبلی روده ها می شود. دوز مصرفی ملین باید به گونه ای باشد که بیمار نه دچار اسهال شود و نه یبوست.
  • داروهای ترمیم کننده زخم: مثل کرم زینک و انواع بسیار گسترده پمادهای دیگر که روزانه تعداد زیادی از آنها روانه بازار می شود. بهتر است در این مورد از تجربه و دانش پزشک معالج خود حتما استفاده کنید.
  • داروهای استروییدی آنتی همورویید: این دسته از پمادها و یا شیاف ها علاوه بر تسکین و ترمیم بافت آسیب دیده مضراتی نیز دارند. بنابراین نباید بیش از 1 الی 2 هفته استفاده شوند. زیرا سبب آتروفی و نازکی پوست ناحیه مقعد می شوند. در نهایت بیمار خونریزی و خارش شدیدی را در اثر سو مصرف پماد آنتی همورویید تجربه خواهد کرد. استفاده بدون نسخه پزشک این دسته از داروها ممنوع می باشد.
  • برای التهاب خارج مقعد می توان از پروکتوفوم استفاده کرد
  • از عوارض بی رویه مصرف داروهای کورتون می توان به راش پوستی و سوزش و خارش مقعد اشاره کرد

اثرات داروهای آنتی همورویید و طریقه اثر

عموما داروهای آنتی همورویید اثر بی حس کننده و منقبض کنندگی عروق دارند. بی حسی موضعی همورویید باعث می شود درد بیمار به طور موقت کاهش یابد. منقبض کنندگی داروهای آنتی همورویید نیز علاوه بر کاهش درد و خارش، خونریزی را هم کاهش می دهند. همچنین پاکه همورویید را جمع می کنند و با ایجاد یک لایه محافظ بر روی آن از بروز خارش و تحریک آن جلوگیری می کنند.

روش گذاشتن شیاف در مقعد

برای بهبودی همورویید در بارداری چه کنیم؟

برای بهبود همورویید در بارداری تنها مصرف دارو و مراقبت های خانگی توصیه می شود. روش های تخصصی تر درمان هموروئید در بارداری پس از زایمان انجام می شوند. استفاده از کمپرس یخ به دفعات در روز کمک کننده است. همچنین نشستن در لگن آب گرم نیز برای کاهش التهاب و درد هموروئید مفید می باشد. بعد از دفع مدفوع برای پاک کردن و خشک کردن خود از دستمال مرطوب بدون عطر یا دستمال سفید و نرم استفاده کنید. عموما داروهایی که در این دوران تجویز می شوند داخلی نمی باشند. در هر صورت به محض تشدید علائم بیماری مجدد به پزشک متخصص مراجعه کنید تا داروهای شما را تغییر دهند.

عمل جراحی همورویید

در صورتی که بیمار به هیچ کدام از روش های درمان بالا پاسخ مثبتی ندهد متخصص جراحی دستور عمل جراحی هموروئید را می دهد. توصیه می شود برای عمل جراحی از روش های جدید مثل لیزر استفاده شود و برای این منظور به یک متخصص جراحی و لیزر با تجربه مراجعه کنید. در این صورت دوران نقاهت بعد از عمل همورویید بسیار کوتاه و تجربه مثبتی از عمل جراحی همورویید خواهید داشت. احتمال عود هموروئید بعد از جراحی با لیزر به صفر نزدیک است به همین دلیل در وقت و هزینه درمان همورویید صرفه جویی خواهد شد.

چهار دلیل برای عمل جراحی همورویید عبارت است از

  1. اگر هموروئید مزمن شود و به درمان های دارویی و خانگی جواب ندهد.
  2. خونریزی مزمن شده باشد و هموروئید از دهانه مقعد بیرون زده باشد.
  3. بروز گوشت اضافه
  4. در اجابت مزاج مشکل ایجاد نماید و برای زندگی بیمار مشکل ساز شده باشد.

مقایسه عمل جراحی سنتی همورویید و جراحی با لیزر

عمل جراحی همورویید ممکن است با لیزر یا بدون لیزر انجام شود که در این صورت تفاوت هایی در نحوه جراحی خواهد داشت. اگر جراحی همورویید با لیزر انجام شود می توان این جراحی را با بی حسی موضعی انجام داد و اگر بیمار تمایل داشته باشد از بیهوشی نیز استفاده می شود. جراحی سنتی که شامل جراحی با تیغ جراحی و یا کوتر است معمولا نیاز به بیهوشی دارد.

عمل جراحی بسته همورویید به روشی گفته می شود که بعد از برداشتن پاکه همورویید ناحیه باز زخم را بخیه می کنند. در جراحی باز زخم را بازگذاشته و بخیه زده نمی شود. در اینجا نیز وسیله ای که برای برش استفاده شده مهم است. اگر جراحی با لیزر انجام شود به طور معمول نیازی به زدن بخیه نیست. به علاوه لیزر سر عروق و اعصاب بریده شده را همزمان با برش ترمیم می کند. بدین ترتیب نه تنها بیمار بخیه را تجربه نمی کند بلکه خونریزی و درد مشابه دیگر روش ها را تجربه نمی کند.

متخصص جراحی اگر از لیزر برای جراحی استفاده کند می تواند بخش وسیعی را تحت عمل جراحی قرار دهد. زیرا لیزر بسیار ظریف است و به بافت سالم اطراف آسیب نمی زند. در جراحی با لیزر می توان 3 پاکه همورویید را همزمان برداشت. بیش از این میزان توصیه نمی شود زیرا ممکن است بیمار دچار عوارض تنگی مقعد یا بی اختیاری در خروج گاز و مدفوع شود.

طول مدت جراحی هموروئید با لیزر کوتاهتر از جراحی سنتی است. بیمار 1 یا 2 ساعت بعد از جراحی با اجازه پزشک معالج مرخص می شود و تنها یک شب در منزل استراحت می کند و از فردای روز عمل می تواند کارهای روزمره خود را انجام دهد.

لیزر درمانی همورویید

این روش یک روش درمان همورویید بدون جراحی و غیر تهاجمی است. لیزری که در این نوع از روش درمان استفاده می شود با لیزر پر توان جراحی متفاوت است. در لیزر درمانی همورویید از لیزر کم توان مادون قرمز یا همان IRC یا فوتوکواگولیشن استفاده می شود.

این روش تنها برای همورویید هایی که بیرون زدگی چندانی ندارند مورد استفاده قرار می گیرد. با تابش نور لیزر به پاکه هموروئید خون لخته شده در آن تجزیه و به راحتی جذب می شود. این روش بدون هیچ گونه برش و یا آسیب به بافت همورویید انجام می شود.

روش لیزر درمانی بعد از جراحی همورویید نیز کاربرد دارد و با تابش میزان معینی از این نوع لیزر می توان به ترمیم زخم هرچه سریعتر هرگونه عمل کمک کرد.

خارج کردن هموروییدهای خارجی ترومبوزه

زمانی که بیمار در یک الی سه روز اولیه بیماری با درد شدید همورویید ترومبوزه مراجعه می کند لازم است لخته خون این پاکه خارج شود. اما تخلیه خون همورویید ترومبوزه به تنهایی کافی نیست و لازم است پاکه همورویید طی جراحی هموروییدکتومی تخلیه و برداشته شود. ممکن است بیمار طی 3 روز اولیه بیماری درد را تحمل کند و به پزشک مراجعه نکند. طی این مدت ممکن است لخته خون موجود در ترومبوز بازجذب شود اما گوشت اضافه آن باقی خواهد ماند. برای تسکین هموروئید ترومبوزه نشستن در لگن آب گرم و مسکن های ضد التهاب مفید می باشد.

عوارض همورویید

برخی از بیماران بابت مراجعه به متخصص جراحی و درمان همورویید می ترسند و یا خجالت می کشند. بنابراین گرفتار عوارض همورویید می شوند. کم خونی بر اثر خونریزی زیاد و تحمل درد شدید از عوارض شایع همورویید می باشد. بیرون زدن و افتادگی همورویید و بروز عفونت و در نهایت نکروز بافت از بدترین عوارض همورویید می باشد. التهاب و تورم عضله مقعد و بروز زخم و سوزش مقعد و در مواقعی که بیمار گرفتار عفونت می شود بروز تب خفیف تا شدید از دیگر عوارض همورویید و درمان نکردن آن می باشد. برخی بیماران نیز تصور می کنند که همورویید خود به خود درمان می شود و این عوارض را تحمل می کنند. متاسفانه گزارش شده است که برخی از این بیماران دچار مشکلات ناشناخته مقعد و انواع بیماری های نشیمنگاه می شوند.

سوالات متداول همورویید

1-برای درمان هموروئید به چه متخصصی مراجعه کنیم؟

برای درمان هموروئید یا بواسیر به یک متخصص جراحی عمومی و لیزر مراجعه کنید. خانم دکتر زهرا سعادتی متخصص جراحی عمومی و لیزر از سال 86 شروع به جراحی هموروئید و شقاق و انواع بیماری های مقعد با لیزر نموده اند و هزاران جراحی موفق در این زمینه را به نتیجه رسانده اند. آدرس تهران پاسداران نبش گلستان نهم پلاک 457 تلفن وقت دهی 22761600

2-چطور همورویید از بین می رود؟

در مراحل اولیه با برطرف کردن یبوست و رفع کردن علت بروز همورویید این مشکل حل خواهد شد. اما اگر درمان خانگی در کمتر از یک هفته موثر نباشد حتما به یک متخصص جراحی عمومی و لیزر مراجعه کنید تا مشکل شما رفع شود.

3-همورویید ها به چه شکل هستند؟

همورویید ترومبوزه مثل یک لامپ داغ و بزرگ در ناحیه مقعد ایجاد می شود. هموروئید داخلی معمولا با علامت بی دردی و شکل ظاهری و خارش مشخص می شود و همورویید خارجی هم رگ ها و پاکه های متورم و دردناکی هستند که مانند گوشت اضافه مشخص می شوند.

4-آیا همورویید خطرناک است؟

این بیماری به خودی خود خطرناک نیست اما اگر درمان نشود ممکن است زمینه ساز بیماری های خطرناک و سخت تر شود.

5-آیا می توان همورویید را دفع کرد؟

انواع هموروئید های داخلی و خارجی و هموروئید ترومبوزه ممکن است احساسی مانند یک جوش سر سخت در ناحیه مقعد را ایجاد کنند. ممکن است شما برای درمان همورویید اقدام سریعی انجام ندهید و بگذارید به حال خود بماند. بدین ترتیب خونی که در این ناحیه مانده است بر اثر فشار تخلیه شده و خونریزی می کند. شاید این تصور پیش بیاید که خون دفع شده همان پاکه همورویید بوده و خلاص! اما این طور نیست و معمولا از همان ناحیه دچار عود همورویید می شوید. بنابراین شما نمی توانید همورویید را دفع کنید.

6-پزشکان چطور همورویید را درمان می کنند؟

ابتدا با توصیه های لازم و تجویز دارو به درمان بیماری کمک می کنند. همچنین ناحیه را بررسی می کنند تا از عدم وجود عفونت، پلیپ ها و توده ها و فیستول مطمئن شوند. در صورتی که همورویید به درمان دارویی پاسخ مثبتی ندهد یکی از روش های عمل جراحی و لیزر به بیمار پیشنهاد خواهد شد.

7-انوپلاستی چیست؟

انال پلاستی Analplasty در درمان و اصلاح تنگی مقعد کاربرد دارد برخی افراد بعد از جراحی های متعدد و یا وسیع همورویید و شقاق مقعد دچار وضعیت تنگی مقعد می شوند. در این مواقع انوپلاستی با روش اسفنگترومی انجام می شود. تحقیقات نشان می دهد که 90 درصد تنگی های مقعد بر اثر همورویید های وسیع ایجاد شده است. در هنگام بروز تنگی مقعد هم انوپلاستی و هم دارو درمانی برای درمان تنگی مقعد در نظر گرفته می شود. در مواقعی که تنگی مقعد ملایم باشد دارو درمانی به تنهایی کفایت می کند.

8-قرص مترونیدازول برای هموروئید یا بواسیر چه کاربردی دارد؟

در برخی مواقع که بیمار مبتلا به هموروئید عفونت و زخم نیز در ناحیه دارد ممکن است متخصص تشخیص بدهد که بیمار از قرص آنتی بیوتیک مترونیدازول برای کنترل عفونت استفاده کند. هرچند که توصیه می شود در این دوران از بروز یبوست به شدت خودداری کنید و مصرف این داروی آنتی بیوتیک یبوست را تشدید می کند. بنابراین بهتر است که تجویز نشود یا همراه با ملین و رژیم غذایی مناسب تجویز شود.

9-آیا شیاف دیکلوفناک برای هموروئید ضرر دارد؟

عموما استفاده از شیاف ها به دلیل فشاری که به مقعد وارد می کنند توصیه نمی شود. به جای استفاده از شیاف دیکلوفناک برای کاهش درد و التهاب هموروئید بهتر است از مسکن های جایگزین تزریقی، خوراکی یا به شکل پماد استفاده کنید.

10-ارتباط هموروئید و خونریزی در چیست؟

برخی از هموروئید ها خونریزی نمی کنند. اما اگر پاکه هموروئید زخمی شود بیمار چند قطره خون روشن را مشاهده خواهد کرد. در مواقعی که بیمار به هموروئید ترومبوزه مبتلا می شود ممکن است حجم زیادی از خون روشن را به یکباره دفع کند. زیرا حجم زیادی از لخته خون در ناحیه مسدود شده است که با پاره شدن جدار هموروئید ناگهان تخلیه می شود و گوشت اضافه آن باقی خواهد ماند.

دکتر زهرا سعادتی

دکتر زهرا سعادتی متخصص جراحی عمومی و لیزر، اولین بانوی جراح که لیزر بیماری های نشیمنگاه در یک جلسه را به طور تخصصی و حرفه ای در ایران آغاز نموده اند. ایشان در سال 1378 موفق به دریافت بورد تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی تهران شده اند و دوره های جراحی با لیزر پرتوان را ابتدا در روسیه و ترکیه و سپس در ایران سپری نموده اند. تلفن ثابت تماس با مطب با پیش شماره تهران 22761600 و 22766853 و شماره موبایل و واتساپ 09120052674

نمایش دیدگاه ها

  • سلام خانم دكتر خواهش مي كنم به من جواب بدين بهترين روشي كه ميشه براي درمان هموروئيد داخلي درجه ٤ انجام داد چيه من تا حالا ٣ بار جراحي كردم اما باز عود كرده

    • برای جلوگیری از عود هموروئید و هموروئید خارجی باید به دو نکته مهم دقت کنید. اول مراقبت بعد از عمل جراحی و جلوگیری از یبوست دوم نوع روش درمان و جراحی که در حال حاضر لیزر پرتوان بهترین وسیله برای عمل جراحی همورئید است. استفاده از روش های مدرن مثل لیزر نیازمند تجربه و فعالیت مناسب پزشک است. به یک متخصص جراحی و لیزر با تجربه مراجعه کنید و مراقبت های بعد از عمل جراحی را به دقت بخوانید و عمل کنید

  • سلام وقت بخیر روش سوزاندن هموروئید خارجی خطرناکه و چه مراقبت هایی لازم داره ؟
    به پزشک مراجعه کردم و توضیح داد با بی حسی موضعی و استفاده از دستگاه پلاسما پن هم میشود هموروئید را سوزاند . خواستم ازتون مشورت بگیرم امیدوارم جواب بدین

    • سلام در گذشته از کوتر برای سوزاندن هموروئید یا بواسیر استفاده می شد اما مشکلی که سوزاندن هموروئید دارد این است که بعد از عمل هموروئید بیمار درد و سوزش زیادی را تحمل می کند. در حال حاضر بهترین و مدرترین روش درمان هموروئید با لیزر است که به دو روش انجام می شود ابتدا لیزر درمانی هموروئید با تابش پرتو مادون قرمز و روش دوم عمل جراحی هموروئید با لیزر پرتوان دی اکسید کربن است که درد و نقاهت بعد از جراحی هموروئید را به یک دهم روش های قدیمی کاهش داده است

    • همورویید در واقع برجستگی و برآمدگی بالشتک هایی است که در روده وجود دارند و به عمل دفع کمک می کنند زمانی که این بالشتک ها بیش از حد معمول بزرگ و متورم می شوند شخص به بیماری همورویید یا بواسیر مبتلا شده. گاها درد داره و برخی انواع آن دردی هم ندارد. برخی انواع هموروئید خونریزی دارد و برخی هم ندارد. هموروئید ترومبوزه هم وضعیتی است که لخته خونی در این ناحیه گیر می افتد و شما ظاهری کبود رنگ و دردی ناگهانی را تجربه می کنید. اما شقاق یا فیشر فرق می کند. شقاق مقعد در واقع زخم یا پارگی هست که در این ناحیه ایجاد میشه و با سوزش و خونریزی همراه هست به خصوص در هنگام عمل دفع. برخی از بیماران هم همزمان به هموروئید و شقاق مبتلا می شوند که با لیزر در یک جلسه و به طور سرپایی قابل درمان است

  • سلام خانم دكتر درمان قطعي هموروييد چيه من ٥ ساله همه راهي را رفتم تعريف شما را خيلي شنيدم مي گن دستتون شفاست من بندرعباس زندگي مي كنم خواهش مي كنم راهنمايي كنيد

    • سلام از تعریف شما ممنونم. بدون اغراق اگر همورویید با لیزر پرتوان و توسط یک متخصص جراحی و لیزر پا تجربه جراحی شود عود و بازگشتی نخواهد داشت. امروزه روز بیماری مثل همورویید اگر با روش های نوین درمان شود مشکلی برای بیمار ایجاد نخواهد کرد و در یک جلسه درمان خواهد شد. پس از جراحی لیزر هموروئید یک شب استراحت می کنید و می توانید از روز بعد به کارهای روزمره خود برسید. برای تشخیص و معاینه و وقت دهی لیزر بیماران راه دور ویزیت آنلاین انجام می دهم که فقط یک روز تشریف بیاورید تهران و مستقیم برای لیزر آماده شوید. برای اطلاع از شرایط ویزیت آنلاین با مطب تماس بگیرید 02122761600

  • سلام وقت بخیر ۲۴ سالمه و چند سال یبوست سخت و مزمن داشتم که جدیدا برطرف شده و اوایل خونریزی و درد زیاد داشتم ولی بعد از درمان یبوست چندساله فقط دوتا بیرون زدگی در بالا و پایین مقعد خیلی کوچیک یکی اندازه نصف عدس و یکی اندازه یک سوم بند انگشت دارم که خونریزی و درد اصلا ندارن و گاهی خارش دارن فقط شکلشون هم عوض نشده نرم هستن و رنگ پوست بدنم هستن آیا این مدل همورویید خارجی خیلی خطرناکه و نیاز به درمان داره ؟ خیلی خیلی نگرانم .

    • سلام به طور کل هموروئید خارجی یا هموروئید داخلی خطرناک نیست اما در صورتی که درمان نشود ممکن است دچار عوارض گوناگونی شوید که روند درمان را سخت و آهسته کند. بنابراین سریعا به متخصص جراحی و لیزر مراجعه کنید تا شما را معاینه کنند. متخصص جراحی به شما خواهد گفت که نیاز به لیزر و جراحی دارید و یا با دارو درمانی هموروئید بهبود می یابید

  • خانم دکتر من یک سری برآمدگی گوشتی اطراف مقعدم دارم که به نظرم هموروئید هست. برای درمان می خواستم به شما مراجعه کنم اما در حال حاضر امکان مراجعه تا یک ماه آینده را ندارم. اگر درمان یک ماه عقب بیافته اتفاقی میافته؟ به اضافه این که مطمئن نیستم هموروئید باشه.

    • اگر راه دور تشریف دارید با مطب تماس بگیرید تا یک وقت ویزیت آنلاین برای شما هماهنگ کنند تا داروهای مورد نیاز سریعا برای شما تجویز شود. اگر مشکل شما هموروئید باشد می توانید تا 1 ماه آینده برای درمان جدی صبر کنید اما مراقبت های خانگی همورئید را نباید فراموش کنید. برای تشخیص هموروئید حتما به پزشک در دسترس خود مراجعه کنید

  • سلام.20 سالمه بواسیر کوچیک دارم گفتن عمل لازم نیست ولی چون خون زیادی از مقعد میاد بیرون میخوان به روش سنتی عملم کنن به نظرتون یک هفته استراحت کافیه؟ لطفا راهنماییم کنید دانشجوام خیلی برام مهم بدونم.

    • سلام با توجه به این که ریکاوری بعد از عمل جراحی هموروئید برای شما بسیار مهم است توصیه می کنم با لیزر جراحی کنید و جراحی سنتی را انجام ندهید. به طور معمول بیماران بعد از جراحی سنتی دچار مشکلات متعددی می شوند و مراقبت بعد از جراحی سنتی هموروئید بسیار مشکل است.

  • سلام خانوم دکتر عزیز.هر وقت تو اینترنت سرچ میکنم برای درمان همورویید اسم شما میاد.
    من ساکن گیلان هستم.مدت ۲ ماه هست که از درد مقعد دارم میمیرم.کلا یبوستی هستم.هر چند سال یک‌بار اینجوری درد شدید میگیرم ولی این دفعه اصلا خوب نمیشم.در ناحیه مقعد بیرون زدگی اندازه عدس دارم و خون‌ریزی هم اصلا ندارم.ولی بعد از دسشویی رفتن دچار درد وسوزش بسیار میشم که گاهی ناچار به استفاده از انپول مسکن میشم.
    بفرمایید چیکار کنم.خیلی دوست دارم به کلینیک شما مراجعه کنم ولی جایی واسه اقامت تو تهران ندارم.میخوام همون روز که نوبت میدید من‌تهران باشم وبعد برگردم گیلان.
    تو رو خدا کمکم کنید.

    • سلام افراد زیادی از راه دور و با شرایط مشابه شما به مطب مراجعه می کنند. قبل از تشریف فرمایی با مطب تماس بگیرید تا ویزیت آنلاین برای شما هماهنگ کنند. در صورتی که نیاز به تجویز دارو و یا آزمایش باشد در همان ویزیت آنلاین انجام می شود. سپس در صورتی که نیاز به لیزر هموروئید داشته باشید وقت لیزر برای شما تعیین می شود. 2 ساعت بعد از لیزر مرخص می شوید اما بهتر است یک شب در تهران بمانید و روز بعد از لیزر ویزیت شوید و بازگردید. این امکان وجود دارد که با هزینه 300 هزار تومان با یک همراه یک شب در کلینیک اقامت داشته باشید. این هزینه ممکن است در ماه های آینده تغییر کند بنابراین حتما در این مورد سوال فرمایید.

  • سلام خانم دکتر سعادتی درمان همورویید با لیزر را قطعی انجام میدین؟ بازگشت نداره؟ برای آقایان هم انجام میشه؟

  • خانم‌دکتر من تعرف شما را خیلی شنیدم میگن دستتون شفاست تو را خدا جواب منو بدین آیا میشه همورویید و شقاق و کیست مویی را قطعی درمان کرد؟ دختر من ارثی این بیماری ها را داره از ۱۱ ۱۲ سالگی مشکل گوارشی و یبوست داشت که همورویید شده الان هم کنکوریه کیست مویی داره نمیدونم چی کار کنم تو این موقعیت. لطفا اگر راهی داره که میشه برای همیشه درمان بشه راهنماییم کنید.

    • سلام لطف و محبت مراجعین عزیزم سپاسگزارم. بله خوشبختانه می توان هموروئید و شقاق و کیست مویی را در یک جلسه با لیزر جراحی و درمان کرد. دختر شما فقط یک شب نیاز به استراحت کامل خواهند داشت. از فردای روز لیزر می توانند به درس و زندگی روزمره خود برسند و مانعی برای درس خواندن ایشان نخواهد بود.

1 2 3 7
منتشر شده توسط
دکتر زهرا سعادتی

مقالات اخیر

  • بیماری های گوارشی

پرولاپس رکتوم یا افتادگی روده چیست؟

پرولاپس رکتوم یا افتادگی روده یکی از مشکلات کمتر شایع دستگاه گوارش است که بیشتر…

فوریه 13, 2024
  • بیماری های مقعد

فیستول مقعدی در کودکان و نوزادان

فیستول مقعدی در کودکان و نوزادان جزء بیماری‌ های مهمی است که قابلیت بدتر شدن…

فوریه 6, 2024
  • بیماری های مقعد

پماد رکتول برای هموروئید و شقاق

پماد رکتول نوعی پماد گیاهی مقعدی است که از عصاره گیاه مورد تهیه شده است.…

ژانویه 31, 2024
  • بیماری های مقعد

عوارض فیستول مقعدی چیست؟

عوارض فیستول مقعدی می‌تواند زندگی بیمار را به صورت جدی تحت تاثیر قرار دهد. به…

ژانویه 29, 2024
  • اطلاعات عمومی پزشکی

اصول رعایت بهداشت مقعد

یکی از مناطق بدن که به صورت پیوسته با آلودگی ارتباط مستقیم دارد مقعد است.…

ژانویه 27, 2024
  • بیماری های مقعد
  • توده های ناحیه مقعد

جراحی هموروئید با استاپلر یا جراحی هموروئیدوپکسی

هموروئید (یا بواسیر) یکی از بیماری های شایع ناحیه مقعد است که بسیاری از بیماران…

ژانویه 23, 2024

اولین بانوی جراح تخصصی هموروئید و شقاق با لیزر در ایران. تمام مراحل با لیزر و توسط دکتر سعادتی انجام می شود. واتساپ  09120052674