ممکن است بر روی پوست انسان کیست های مختلفی تشکیل شود. اما آیا می دانید این کیست های زیر پوستی چگونه تشکیل می شوند؟ برای درمان کیست زیر پوستی چه روشی پیشنهاد می شود؟ آیا این کیست ها نیاز به جراحی دارند؟ با ما همراه باشید.
کیست هایی که در زیر پوست به وجود می آیند، معمولا غده های چربی هستند که از زیر پوست سر بر می آورند. این غده های چربی که اصولا به شکل دایره ای می باشند، در اندازه های مختلفی ایجاد می شوند. کیست زیر پوستی اصولا نرم و هموار است و بیشتر در نواحی پوست سر، پایین کمر، صورت، گوش ها، بازو و … دیده می شود.
این کیست ها دارای چربی هستند و از جمله دلایلی که منجر به ایجاد آنها می شود، مسدود شدن غدد چربی، تولید بیش از اندازه هورمون های تستوسترون و متورم شدن فولیکول مو می باشد. نحوه درمان این نوع کیست های زیر پوستی آسان است، زیرا می توان با لیزر پرتوان آنها لیزر و بدون اسکار قابل توجهی خارج کرد.
البته در صورتی که کیست زیر پوستی خطرناک باشد، بهتر است به پزشک مراجعه شود، تا از روش های درمانی مناسب برای آن استفاده شود.
عوامل مختلفی وجود دارند که منجر به بروز کیست در زیر پوست می شود. از جمله:
برای این که بتوان علت اصلی ایجاد کیست زیر پوستی را کشف نمود، لازم است به نوع این کیست توجه نمود. زیرا کیست های پوستی به دسته های مختلفی تقسیم می شوند.
معمولا کیست ها هیچ دردی ندارند و برای بدن مشکلی ایجاد نمی کنند. مگر آنکه این کیست های زیر پوستی خیلی بزرگ شده باشند، یا دچار عفونت شوند. علاوه بر آن در صورتی که کیست زیر پوستی در محل حساس بدن رشد کند نیز می تواند منجر به بروز درد و مشکل در بدن گردد. مثل کیست مویی پایین کمر که با نام علمی سینوس پیلوندال شناخته می شود.
کیست های زیر پوستی که بر روی عملکرد اندام تاثیر می گذارند نیز، می توانند مشکلات بسیاری برای بدن به همراه داشته باشند. درمان کیست مویی با تخلیه و درناژ کیست با یکی از روش های جراحی یا لیزر می باشد.
کیست ها به انواع مختلفی تقسیم می شوند. از جمله مهمترین آنها باید به موارد زیر اشاره نماییم:
بهترین روش درمان کیست زیر پوستی خارج کردن این غده ها با لیزر پرتوان و به روش بسته می باشد. یک متخصص جراحی عمومی و لیزر با تجربه می تواند تحت بی حسی و به طور سرپایی این کیست های زیر پوستی را به راحتی خارج کند.
معمولا این دسته از غده های توده چربی و کیست ها سرطانی نیستند. اما در صورتی که به تغییرات توده چربی و نحوه رشد آن توجه نشود، ممکن است خطرات جدی برای سلامتی انسان به همراه داشته باشد.
معمولا برداشتن کیست زیر پوستی لازم است تا از بروز عفونت جلوگیری شود. برخی از کیست ها که بر اثر انسداد غده چربی بروز می کنند و کوچک می باشند با درمان های خانگی و دارویی بهبود می یابند. اما کیست های مویی که مملو از مو و چربی می باشند حتما باید تخلیه و درناژ شوند.
در برخی موارد غده های چربی زیر پوست می توانند دردناک باشند. اما برخی از کیست های زیر پوستی نیز دردناک نیستند. در صورتی که این کیست ها به اعصاب فشار آورند، یا عروق خونی از درون آنها عبور کند، می توانند دردناک شوند. همچنین به محض عفونی شدن درد غیر قابل تحملی دارند.
برای این که با استفاده از عصاره آلوئه ورا بتوان کیست های زیر پوست را درمان نمود، می توان از دو روش استفاده کرد. یا عصاره این گیاه را به صورت مستقیم بر روی کیست قرار داد و یا آن را نوشید.
خیر. نیازی نیست برای استفاده از روش درمانی خانگی کیست ها به پزشک یا جراح مراجعه نمایید. اما اگر درمان خانگی طی 3 روز جواب نداد و وضعیت شما بهبود پیدا نکرد حتما به متخصص جراحی عمومی و لیزر مراجعه فرمایید.
شقاق مقعدی یک بریدگی یا پارگی کوچک در پوست یا پوشش مخاطی مجرای مقعد یا…
زگیل آبکی یا مولوسکوم کونتاژیوزوم نوعی عفونت ویروسی پوست است که توسط ویروسی به نام…
در گذشته امکان درمان فیستول مقعدی بدون جراحی امری کاملا غیر ممکن بود. زیرا فیستول…
بی اختیاری ادرار یکی از اختلالات رایج هم در بین مردان و هم زنان است.…
بی اختیاری ادرار به انگلیسی Incontinence یا نشت غیر ارادی ادرار جزء بیماری های شایع…
داروهایی که به صورت پماد برای شقاق عرضه می شوند نقش مهمی هم در کنترل…
اولین بانوی جراح تخصصی هموروئید و شقاق با لیزر در ایران. تمام مراحل با لیزر و توسط دکتر سعادتی انجام می شود. واتساپ 09120052674
نمایش دیدگاه ها
سلام وقت بخیر
خانم دکتر چند وقتی هست که توده هایی در ساق دست ها مشاهده میکنم. بعد از یه مدت کوچیک و ناپدید میشن مجدد برمیگردن.
علت چیست؟
یک متخصص جراحی عمومی یا ارتوپد می تواند برای شما سونوگرافی تجویز کند. این توده ها خوش خیم می باشند و معمولا مربوط به کیست گانگلیون می باشند. احتمال لیپوم بسیار کم است.همچنین کیست اپیدرموئید یا کیست چربی هم ممکن است در زیر پوست باشد که گاهی خود به خود تخلیه می شود. دیگر احتمالات گره های لنفی، توده های عضلانی یا فاشیایی که با استرس و فعالیت سنگین ظاهر می شوند. کیست های ناشی از ضربه یا تروما که بر اثر ضربه جدید مجدد ظاهر می شوند. از دیگر علل بسیار نادر توده های عروقی (همانژیوم) یا فیبروم می باشد.
سلام خسته نباشید
حدود دو هفته هست یه برامدگی نسبتا کوچیک کف پام نزدیک پاشنه پا هست، نه رنگ خاصی داره نه چیزی روشه، همرنگ پوستمه
به یه پزشک جراح مراجعه کردم گفت که کیسته و چیزه مهمی نیست خودش خوب میشه
دیدم تغییری نکرد به یه پزشک دیگه مراجعه کردم، سونوگرافی هم برام انجام داد و گفت که یه جور زگیله به خاطر ویروس hpv
دکتر دومی گفت که توی پا خطرناک نیست ولی باید خیلی مراقب باشم به صورت و ناحیه تناسلی یا به بقیه منتقل شه، گفت مرتب باید الکل بزنم بهش، جوراب بپوشم دائم و به جایی برخورد نکنه
و گفت که حدود یکماهه دیگه رنگش تیره تر میشه
حالا من موندم واقعا که کدومه
چون عکسایی هم که برای زگیل دیدم اصلا شبیه پای من نیست
زگیل تناسلی در ناحیه تناسلی و حفره دهان و نهایت مقعد بروز می کند و در نواحی دیگر بدن بروز نمی کند. ایشان بدون نمونه برداری چطور متوجه شدند که این زائده مربوط به ویروس اچ پی وی است؟ اگر این زائده نوعی زگیل باشد با کرایو برداشته می شود. همچنین دیگر زائده هایی که در این ناحیه ایجاد می شوند با لیزر پرتوان قابل برداشتن می باشند. به نظرم به یک جراح متخصص ارتوپد پا مراجعه کنید. ممکن است میخچه باشد. برخی از زگیل ها نیز مثل مولوسکوم ممکن است در هر جایی از بدن بروز کنند که با تقویت سیستم ایمنی و مصرف داروهای موضعی رفع می شوند.
سلام
به طور ناگهانی از دیروز بروی باسنم، کنار خط باسن یک کیست آبی ظاهر شده و طی 24 ساعت بسیار بزرگ شده و البته دردناک!!! بطوری ک فقط روی پهلوهامیتوانم دراز بکشم
با توجه به اینکه یهویی و طی 24 ساعت به وجود امده آیا میتواند کیست مویی باشد؟؟
می تواند بر اثر کیست مویی که شما از وجود آن بی خبر بودید و ناگهانی عفونی شده است بروز کند. اما احتمال ترومبوز هم وجود دارد. ممکن است مشکل عروق باشد به خصوص اگر ناحیه تحت فشار و ضربه باشد بروز هماتوم و واریس نیز وجود دارد. حتما به متخصص مراجعه کنید. استفاده از وان و دوش آب گرم هم به کاهش التهاب و درد کمک می کند. کمپرس گرم نیز کمک کننده است. از فشار آوردن به ناحیه نیز به شدت خودداری کنید.