بیماری های مقعد, توده های ناحیه مقعد

هموروئیدکتومی چیست؟

هموروئیدکتومی برای هموروئید یا بواسیر

بیماری هموروئید یا بواسیر در مراحل پیشرفته نیازمند یک درمان تهاجمی مثل عمل جراحی است. هموروئیدکتومی نیز یکی از روش های عمل جراحی و حذف پاکه هموروئید از ناحیه مقعد است که منجر به درمان هموروئید می شود. در مواقعی که هموروئید به درمان های دارویی و خانگی جواب نداده است و یا هموروئید دچار پرولاپس شدید است از این روش کمک گرفته می شود. هموروئید داخلی درجه چهار در درجه بالایی از پرولاپس قرار دارد. همچنین اگر هموروئید ترومبوزه در 3 روز اول بروز بیماری تخلیه نشود بعد از گذشت مدت زمانی تبدیل به یک زائده اضافه در ناحیه مقعد می شود که فقط با عمل جراحی و خارج کردن آن می توانید از مزاحمت این زائده رها شوید. این جراحی توسط متخصص جراحی عمومی انجام می شود. با ابزار متفاوتی می توان این جراحی را انجام داد که بهترین و پیشرفته ترین آنها لیزر پرتوان دی اکسید کربن می باشد.

روش هموروئیدکتومی

هموروئیدکتومی بواسیر یا هموروئید چیست؟

هموروئیدکتومی نوعی از درمان بیماری هموروئید یا بواسیر است که در آن، برای برداشتن هموروئید عملیات جراحی انجام می شود. در این روش، بافت‌های بواسیر یا عروق متورم هموروئید به وسیله روش‌های مختلفی برداشته می‌شود. این عمل به روش‌های باز، بسته، استاپلر، رابربند و اسفنگتروتومی داخلی-جانبی انجام می شود. روش‌های جراحی هموروئیدکتومی در صورتی که سایر انجام روش‌های درمانی روی بیمار به نتیجه مطلوب نرسیده باشند، استفاده می‌شود.

چه افرادی کاندیدای درمان هموروئید یا بواسیر با روش هموروئیدکتومی می باشند؟

در درمان اولیه برای هموروئید یا بواسیر خفیف یا متوسط باید:

  • مصرف مواد غذایی فیبردار را افزایش داد.
  • برای حفظ جذب آب مایعات را از راه دهان مصرف نمود.
  • برای تسکین درد و استراحت، داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی را مصرف کرد.

همچنین، در صورت بروز علائم شدید یا عدم بهبود، از برخی روش‌ها و درمان‌های فرعی از جمله انواع روش‌های جراحی هموروئیدکتومی نیز استفاده می‌شود. البته، همانطور که گفته شد، عمل جراحی برای کسانی انجام می‌شود که پس از این طی این مراحل، هنوز به بهبودی کامل دست نیافته‌اند. همانطور که در بالا ذکر شد هموروئید داخلی درجه چهار و هموروئید ترومبوزه درمان نشده جز اولین گروه از کاندیداهای هموورئیدکتومی می باشند.

انواع هموروئیدکتومی

درمان بواسیر به روش هموروئیدکتومی شامل انواع مختلفی است که انجام هر کدام، با نظر و تجویز پزشک انجام می پذیرد. انواع روش‌های جراحی هموروئیدکتومی عبارت است از:

  • استاپلر : این عمل جراحی که به هموروئیدوپکسی هم معروف است، برای هموروئید درجه 3 و 4 که دچار پرولاپس شده کاربرد دارد. این روش درمان بواسیر تحت بیهوشی انجام می شود، اما روند بهبود آن در مقایسه با عمل سنتی سریع تر است. در این روش درمان بواسیر، بیمار درد کمتری را احساس کرده و همچنین، به طور سریع‌تری بهبود خواهد یافت، اما نکته قابل توجه این است که در مقایسه با سایر روش‌های جراحی هموروئیدکتومی، امکان عود بیشتری دارد.
  • رابربند یا روش بستن باند پلاستیکی: در روش رابربند، باندی پلاستیکی یا حلقه‌ای لاستیکی دور تا دور بافت بواسیر پیچیده شده و مانع از خونرسانی به آن خواهد شد. در نتیجه بافت بواسیری خشک شده و بعد از چند روز به طور کامل، از بین می‌رود. در این روش، بیمار درد زیادی را متحمل خواهد شد.
  • هموروئیدکتومی بسته: در این روش از جراحی بواسیر، برای حذف بافت هموروئید، زائده های بواسیری با روش‌های مختلفی برش داده شده و پس از آن، بافت‌های اطراف هموروئید با استفاده از نخ، بخیه می‌شود. این روش معمولا برای بواسیر داخلی استفاده می شود و در اکثر موارد نیز موفقیت آمیز است.
  • هموروئیدکتومی باز: در هموروئیدکتومی باز، بافت‌های هموروئیدی به همان نحوی که در روش بسته بود خارج می‌شوند، با این تفاوت که برش جراحی در سمت چپ زده شده و بدون زدن بخیه رها می‌شود. در این روش از عمل بواسیر، اگر محل برش بواسیر مناسب نبوده و یا احتمال عفونت بعد از جراحی بالا باشد، معمولاً ترکیبی از روش باز و بسته برای درمان بواسیر استفاده می‌شود. درصد بهبود و خطر دو روش باز و بسته مساوی است، به علاوه امکان درد شدید برای هر دو نوع از عمل وجود دارد و به دلیل عوارضی که دارد، اغلب در مواقع بحرانی توسط پزشکان پیشنهاد می‌شود.
  • اسفنکتروتومی داخلی-جانبی: در این روش درمان بواسیر، قسمتی از بافت عضله، با هدف کاهش فشار وارده در این عضله و نیز رفع اسپاسم برداشته می شود. معمولا این روش برای بیماری هموروئید همراه با شقاق انجام می شود.
  • هموروئیدکتومی با تیغ جراحی یا کوتر: برداشتن پاکه هموروئید با تیغ و یا کوتر انجام می شود. این جراحی با تیغ خونریزی و نقاهت طولانی دارد. همچنین کوتر با سوزاندن بافت ناحیه منجر به احساس سوزش و آسیب به بافت سالم اطراف خواهد شد.

هموروئیدکتومی با لیزر پرتوان دی اکسید کربن

در این روش برای خارج کردن و برش پاکه هموروئید از لیزر پرتوان به جای تیغ جراحی، کوتر و … استفاده می شود. با این نوع لیزر کمترین میزان آسیب به بافت سالم اطراف وارد می شود. به دلیل این که عمل جراحی هموروئید با لیزر انجام شده است دیگر نیازی به بخیه نیست. زیرا لیزر همزمان با برش ناحیه را ترمیم می کند. همین مزیت جراحی هموروئید با لیزر باعث شده است که این جراحی با کمترین میزان درد و خونریزی انجام شود. درجه موفقیت این روش هموروئیدکتومی بسیار بالاست و کمترین میزان عود هموروئید بعد از لیزر را گزارش کرده است. بهتر است این جراحی توسط متخصص جراحی عمومی و لیزر باتجربه و ماهر انجام شود. از دیگر مزایای هموروئیدکتومی با لیزر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم نیاز بیمار به بیهوشی و انجام سرپایی عمل
  • عدم نیاز بیمار به پانسمان
  • عدم نیاز بیمار به استراحت
  • سرعت بالای بهبودی بیمار
author-avatar

درباره دکتر زهرا سعادتی

دکتر زهرا سعادتی متخصص جراحی عمومی و لیزر، اولین بانوی جراح که لیزر بیماری های نشیمنگاه در یک جلسه را به طور تخصصی و حرفه ای در ایران آغاز نموده اند. ایشان در سال 1378 موفق به دریافت بورد تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی تهران شده اند و دوره های جراحی با لیزر پرتوان را ابتدا در روسیه و ترکیه و سپس در ایران سپری نموده اند. تلفن ثابت تماس با مطب با پیش شماره تهران 22761600 و 22766853 و شماره موبایل و واتساپ 09120052674

3 دیدگاه برای “هموروئیدکتومی چیست؟

  1. Avatar photoمونا گفت:

    سلام
    وقت به خیر سال نوتون مبارک
    خانم دکتر بنده یازدهم بهمن ماه عمل همورئید و فیشر انجام دادم
    تا شب عید همه چی خوب بود فقط هنگام دفع یه مقدار سوزش داشتم
    اما از جمعه گذاشته تا به امروز یه سوزش خیلی کم و همیشگی دارم
    پنجشنبه گذشته یه مقدار دفعم سخت بود بعد اون سوزش دارم
    متاسفانه دکترم ایران نیست و تو شهر ما اکثر دکترها تعطیل هستن و با وضعیت کرونا میترسم برم بیمارستان
    ممنون میشم کمکم کنید

    1. دکتر زهرا سعادتیدکتر زهرا سعادتی گفت:

      سلام سال نو شما هم مبارک. شما باید مراقب باشید که یبوست نگیرید. اگر مدفوع سخت دارید حتما از یک شربت ملین کمک بگیرید. بعد از اجابت مزاج در لگن آب گرم بنشینید. با مطب تماس بگیرید و یک وقت ویزیت غیر حضوری بگیرید تا در صورت نیاز برای شما دارو تجویز کنم.

  2. Avatar photoمحمد رضا گفت:

    سلام میخواستم وقت بگیرم دیدم خیلی زمان میبره مشکلم جدیه من دو ماه پیش عمل هموروِید انجام دادم بیمارستان سینا ولی بهم گفته نشد چه عملی بود نه بخیه داشتم که بگم جراحی بوده و از طرفی درد شدید بعد عمل داشتم نمیتونستم بگم لیزر بوده فقط بایه وسیله ایی داخل معقد فشار وارد میکردن سه روز بعد از عمل اولین هموروِید برگشت بعد یه هفته همه همورویید های دور تا دور معقد برگشت که بعد از مدفوع بیرون میزنه و بعد دو هفته سخت مدفوع خارج میشد و الان بعد تقریبا دو ماه اصلا نمیتونم مدفوع کنم گاهی تا یک ساعت و خرده ایی داخل دستشویی ام پیش هر متخصصی میرم کلونسکوپی مده بعد میگه اسپاسمه تنگی نداری یه عالمه ملین میدن با اینکه من احساس گرفتگی یا دردی ندارم هر روز ورزش میکنم اب زیاد میخورم ولی مدفوع پشت همورویید ها و گوشت ها گیر میکنه بیرون نمیاد حتی اگر اسهال باشم…
    من یه عادت بد تنقیه با اب شهری از نو جوانی هم ایجاد شد و بعد از عمل ترک کردم ولی با این دفع سختا بازم عادتم داره تکرار میشه.
    لطفا اگر نیاز به معاینه هست راهی هست وقت زود تری بگیرم خیلی دارم اذیت میشم دکتری ک منو عمل کردم دیگ نیست پیداش نمیکنم…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *